Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Januar
2020
25
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Vellykket DM på kortbane afsluttet med udtagelser til EM og NM på kortbane


10-11-2019 21:51:00:
Af: Nora Thomsen

Fire aktive dage i bassinet i Esbjerg er afsluttet med udtagelse af 23 svømmere til EM på kortbane samt otte svømmere til NM på kortbane.


 

Oven på fire dages massive bølgeskvulp i Svømmestadion Danmark kunne Dansk Svømmeunion sætte punktum for Danmarksmesterskaberne på kortbane med udtagelsen af de hold, der skal repræsentere Danmark senere på året ved henholdsvis EM på kortbane og NM på kortbane.

Søndag aften blev der sat et flot punktum på fire travle konkurrencedage, hvor svømmere fra 58 svømmeklubber har kæmpet det bedste, de har lært, i kampen om podiepladser, kvalifikationer og personlige rekordtider.

I løbet af mesterskaberne er det blevet til i alt fire danske seniorrekorder:
I 4x200 fri holdkap for herrer lørdag satte Sigma Swim dansk rekord i tiden 7.09,61, som er en forbedring af den tidligere rekordtid med 4/100 sekunder.

I herrernes finale i 1500 m fri lørdag lykkedes det for Alexander Aslak Nørgaard, Sigma Swim, at sætte dansk rekord i 800 m fri i tiden 7.39,03. Med den nye rekordtid slettes Mads Glæsners rekord fra 2009 og rekordtiden forbedres med 42/100 sekunder. Et stærkt resultat af Alexander Aslak Nørgaard ikke mindst taget i betragtning af, at rekorden, han netop har slået, stammer fra den periode hvor de i dag forbudte plast-dragter blev benyttet.


I 100 m brystsvømning for herrer søndag satte Tobias B. Bjerg dansk rekord to gange. I indledende afsnit forbedrede svømmeren fra AGF sin egen danske rekord på distancen med 68/100 sekunder i tiden 58,01. I finalen blev Tobias Bjerg noteret for tiden 57,59 og formåede således at forbedre sin rekordtid med yderligere 42/100 sekunder.

I løbet af mesterskaberne blev der sat syv danske juniorrekorder:
Herlev Svømnings Rasmus Nickelsen forbedrede fredag sin egen danske juniorrekord i 50 m butterfly først i indledende afsnit med 6/100 sekunder i tiden 23,47 og dernæst igen i finalen, da han blev noteret for tiden 23,23 og dermed skar yderligere 24/100 sekunder af sin danske juniorrekord.

 

På den dobbelte distance – 100 m butterfly – lykkedes det ligeledes for Rasmus Nickelsen at forbedre sin egen danske juniorrekord på distancen i søndagens indledende afsnit med 86/100 sekunder i tiden 51,34.


I herrernes 4x50 medleyholdkap blev det fredag til dansk juniorrekord for Herlev Svømning i tiden 1.40,76. Her lykkedes det klubben at slette en syv år gammel dansk juniorrekord og forbedre tiden med 1,07 sekunder.

Herlev Svømning satte også dansk juniorrekord søndag i herrernes 4x50 m fri holdkap. Her lyder den nye rekordtid på 1.30,40, hvilket er en forbedring af den tidligere juniorrekord fra 2008 med 1,78 sekunder.

Foruden Rasmus Nickelsens individuelle rekorder under DMK i Esbjerg, har han ligeledes medvirket i ovennævnte to holdkap-rekorder. Således kan Rasmus Nickelsen rejse hjem til Herlev med sammenlagt fem danske juniorrekorder i bagagen.

Lørdag blev det til en dansk juniorrekord for Gentoftes damer i 4x50 holdmedley i tiden 1.54,13. Holdet forbedrer her den tidligere juniorrekord fra 2016 med 2,42 sekunder.

Endelig blev det også søndag til en dansk juniorrekord til Gentoftes damer i 4x100 m medleyholdkap i tiden 4.07,78. Holdet sletter her den tidligere rekord sat i 2017 og forbedrer tiden med 2/10 sekunder.

Om de netop afsluttede mesterskaber udtaler Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach:

- Esbjerg Svømmeklub har atter en gang formået at etablere en rigtig god ramme om mesterskabet og har afholdt en oplevelsesværdig event for både svømmere, trænere, ledere og tilskuere. Med det som bagtæppe synes jeg, at dansk svømning samtidig kan glæde sig over, at der gennem de fire konkurrencedage har været mange stærke sportslige resultater. Både når vi ser på kvalifikationer til de internationale mesterskaber EM og NM i december og på, at der er en række træningsmiljøer, der har opnået en høj procentdel af nye personlige rekorder. Det vidner om, at der mange steder i dansk svømmesport arbejdes yderst kvalificeret med en helhedsorienteret udvikling af svømmerne fra trænernes og ledernes side, lyder det fra Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach.

Mesterskaberne i Esbjerg bød ligeledes på spændende og afgørende kvalifikationer til de kommende to internationale mesterskaber – EM og NM på kortbane.

EM på kortbane afholdes i Glasgow i perioden 4.-8. december. Her vil Danmark være repræsenteret af et hold på i alt 23 svømmere:

Danmarks hold til EM på kortbane:
Penille Blume, Sigma Swim Birkerød

Jeanette Ottesen, Farum Svømmeklub

Caroline Erichsen, Sigma Swim Birkerød

Clara Rybak-Andersen, Gentofte Svømmeklub

Emilie Beckmann, Tune IF / GTI / NTC

Emily Gantriis, Helsinge Svømmeklub / NTC

Helena Rosendahl Bach, Holstebro SvømmeClub

Josefine B. Pedersen, MK31/VAT-Copenhagen

Julie Kepp Jensen, A6 / NTC

Matilde Schrøder, Berns Swim Team / NTC

Maria Grandt, Hovedstadens Svømmeklub

Signe Bro, Triton Ballerup / NTC

Thea Blomsterberg, Sigma Swim Birkerød

Victoria Bierre, Herlev Svømning / NTC

Alexander Aslak Nørgaard, Sigma Swim Birkerød

Marcus Krøyer Svendsen, Kvik Kastrup / NTC

Mathias Zander Rysgaard, Hørsholm Svømmeforening / NTC

Rasmus Nickelsen, Herlev Svømning / NTC

Tobias B. Bjerg, AGF / NTC

Regitze Gaarde, Kvik Kastrup 

Mikkel Gadegaard, Esbjerg Svømmeklub

Oskar Lindholm, Aarhus Swim

Andreas Hansen, Vejle Svømmeklub


Svømmeren Mie Ø. Nielsen svømmede også under kravtiden til EM under DM på kortbane i Esbjerg. Hun optræder imidlertid ikke på ovenstående liste. Mie Ø. Nielsen, Aalborg Svømmeklub og Dansk Svømmeunion har sammen truffet beslutning om en anden prioritering som skal understøtte Mie på sin vej frem modsæsonens mål.

 

Om EM-holdet udtaler landstræner Stefan Hansen:

 

- Jeg er rigtig tilfreds med, at vi har fået et stort hold under kravtider til EM på kortbane med en sund blanding af rutinerede svømmere samt flere mindre erfarne svømmere. Jeg mener, at vi har et stærkt og slagkraftigt hold, som kommer til at blande sig i medaljekampen samt i konkurrencen om finalepladser. For de yngre svømmere er det en gylden mulighed for at komme ud og prøve sig selv af i hård europæisk konkurrence. På den baggrund ser jeg frem til et spændende EM på kortbane i starten af december.

 

Danmarks udtagne svømmere til EM på kortbane 2019.

Også holdet til NM på kortbane blev præsenteret i Svømmestadion Danmark søndag aften. Her kommer de rød-hvide farver til at udgøres af i alt otte svømmere, når det går løs i Torshavn, Færøerne, i perioden 29. november – 1. december.

Danmarks hold til NM på kortbane:
Mia Steen Duus, Sigma Swim Birkerød

Elisabeth Sabroe Ebbesen, Gentofte Svømmeklub

Amalie Søby Mortensen, Holbæk Svømme Klub

Karoline Barrett, Greve Svømmeklub / GTI

Frederik Rindshøj, Sigma Swim Birkerød

Lucas Bruun Strøbek, Gentofte Svømmeklub

Alfred August Grubert, Gladsaxe Svømmeklub

Rasmus Nørfjand, Holstebro SvømmeClub

Om det udtagne hold udtaler Dansk Svømmeunions landstræner Stefan Hansen:

- Jeg synes, at vi har et spændende hold med til NM på kortbane, hvor flere var tæt på de opstillede EM-kriterier. Fælles for gruppen er det, at NM på kortbane i høj grad handler om, at svømmerne fortsætter deres udvikling og på sigt kvalificerer sig til internationale aktiviteter med landsholdet.

Svømmerne til NM på kortbane søndag aften i Svømmestadion Danmark.


Se alle resultater fra mesterskaberne på livetiming: http://www.livetiming.dk/index.php?cid=4667


Tak til Esbjerg Svømmeklub for et vellykket dansk mesterskab på kortbane 2019.


Kontaktpersoner 
Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach, mobil: 29 20 61 60.
Dansk Svømmeunions landstræner Stefan Hansen, mobil: 29 31 10 27.


Venlig hilsen
Dansk SvømmeunionSe de seneste nyheder

22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC. 

 
09-01-2020 07:23:00

Opsigelsen skyldes et ønske i familien om at vende hjem til Island oven på 13 år i Danmark.