Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

20
April
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Sportsafdelingen arbejder mod bedre arbejdsrum til svømmere, trænere og officials


25-03-2013 13:00:00:
Af: Nora Thomsen


Efter talrige henvendelser og egne iagttagelser har Sportsafdelingen vurderet, at vi skal have fokus på, hvorledes vi optimerer arbejdsrummet for både svømmere, trænere og officials. Lidt banalt sagt, er problemet, at de forskellige funktioner står oveni hinanden.

 

I forhold til svømmernes og trænernes samarbejde til et stævne, ser vi ofte, at det er vanskeligt, at få plads og ro til at tale ordentligt sammen uden unødvendig indblanding fra tredjepart. Dette problem er ikke nødvendigvis størst ved de store seniorstævner. Det slår lige så meget igennem til vores årgangsmesterskaber, hvor der i klar tale kan være nogle forældre, der bliver lidt for ivrige i forhold til at deltage i de faglige drøftelser.

 

Officials skal have plads til at udføre deres hverv, så vi får en fair afvikling af stævnerne.  Vi skal have en intens og god stemning til vores stævner, men også sørge for at vores officials ikke skal løbe forhindringsløb på bassinkanten.


Ved Danish Open vil vi starte vores fokus på bedre arbejdsrum ved at skille pladser til tilskuere og svømmere/træner/holdleder. Der vil altså være et område forbeholdt svømmere og trænere. Skal en svømmer tale med nogle tilskuere, må vedkommende gå op til dem og ikke omvendt. Samtidig skal svømmerne gå bag om tilskuerne, når de skal til start, så de ikke kommer på pool deck foran stævnebassinet.

 

Nu prøver vi en adskilning af tilskuere og aktive af ved Danish Open, som vi anser som en god anledning til et pilot-projekt i forhold til dette. På sigt kan det komme på tale, at vi også ved nationale stævner skal have en form for akkreditering. Vi indsamler erfaringer fra Danish Open, og så skal vi i det videre forløb vurdere, hvorledes vi sikrer de optimale vilkår for vores aktive.

 

Vi må være forberedte på, at vi ikke kan udarbejde alment gældende ufravigelige regler på området, da de fysiske rammer vi afvikler vores forskellige stævner under, ofte vil være meget bestemmende for hvad, der lader sig gøre og hvad, der er umuligt. Vigtigt er det dog, at vi kommer op med en løsning, som giver alle parter bedst mulige forhold til at udøve deres hverv under. Samtidig skal vi sørge for, at stemningen til vores stævner også bliver god og intens. Vi forventer naturligvis, at alle respekterer de retningslinjer, der vil være ved Danish Open og håber, alle vil bidrage til den videre proces.

 

Sportslig hilsen

Mikkel von Seelen, sportschefSe de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.