Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Mikkel von Seelen gør status på Danish Open 2013


30-03-2013 18:51:35:
Af: Mads Hjorth

Sportschefen for Dansk Svømmeunion ser gode takter hos svømmerne, men lufter også visse bekymringer.


Svømmesport har fanget sportschef Mikkel von Seelen umiddelbart efter Danish Open 2013, hvor han mener, at især de bedste svømmere har vist god svømning:

"Generelt er det rigtig positivt, at vores absolutte topnavne er rigtig godt svømmende så tidligt på langbanesæsonen, og det tegner godt til de kommende mesterskaber, i særdeleshed i forhold til VM i Barcelona."

 

Et sted der giver bekymring, og hvor der ifølge sportschefen skal sættes ind er hos de næstbedste:

”Vi skal passe på at forbindelsen ikke knækker mellem vores absolutte topnavne og til resten af feltet. Det hænger måske sammen med, at ikke alle har et realistisk mål at svømme for, og det afspejler sig måske også i præstationerne for de næstbedste svømmere".

 

"I forhold til kvalifikationer kan vi ikke helt komme ud med det endelige VM-hold endnu, da der er nogle ting omkring herrer-svømmerne som ikke er afgjort endnu. Der er delt et par dispensationer ud til et par mand, som skal svømme for kvalifikation den 11.-13. april i USA".

 

Hos juniorerne er de også rigtig gode takter at spore, men også bekymringer for sportschefen:

"På juniorsiden er der nogle positive takter, især på drengesiden i årgang 1995. Der er dog et problem på pigesiden. Jeg ved der har været meget diskussion omkring kravtiderne, men flere af pigerne ligger simpelthen for langt fra kravtiderne, og for langt fra niveau uanset kravtider. Og på de lange crawldistancer, hvor jeg synes kravtiderne er ganske anstændige, der giver det stof til eftertanke, at vores juniorer ikke har højere niveau på nuværende tidspunkt, og det er helt sikkert noget vi i samarbejde med klubtrænerne skal have adresseret og lavet om på".

 

Om et par uger tager begge bruttotrupper på træningslejr til Mallorca. Mikkel udtaler, at det bliver godt at få samlet hele flokken, både i forhold til det træningsmæssige, men også bare at få dem et stort stærkt svømmehold, da der ikke har været mange landsholdaktiviteter.

 

Vi siger mange tak til Mikkel von Seelen!Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.