Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

28
Maj
2022
Svømning - Svømmetider
NS Mini Frederikssund , Frederikssund

Idrætsbyen Frederikssund, Svømmestadion
28
Maj
2022

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


”Jeg håber på at komme med på den internationale scene igen”


16-09-2016 15:50:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Frans Johannessen håber på, at hans nylige skifte til Svømmeklubben Triton Ballerup kan få ham tilbage på rette spor igen og give ham de udfordringer, der skal til for at blive endnu bedre.


Lørdag den 10. september kunne Svømmeklubben Triton Ballerup i en Facebook-opdatering fortælle, at Frans Johannessen havde skiftet sin barndomsklub Esbjerg ud med den sjællandske klub.

Nu har SvømmeSport så fået fat i Frans til en lille snak om skiftet. Den tidligere Esbjerg-svømmer har, siden han var 12-13 år gammel, svømmet i Svømmestadion Danmark i hjembyen, og han trængte derfor til nye udfordringer.

 

- Jeg ville gerne prøve noget nyt. Jeg har svømmet i Svømmestadion Danmark i cirka 10 år, så jeg følte, at jeg havde brug for noget nyt vand at bruge 20 timer om ugen i, fortæller Frans og fortsætter:

 

- Triton Ballerup kan tilbyde et ældre miljø, end jeg er vant til. Aldersforskellen er dog ikke så stor fra Esbjerg til Triton, men man kan mærke, at det er et ældre miljø.

 

Med Frans’ klubskifte til den sjællandske klub hører naturligvis også en ny bopæl til. Også her håber han på, at det vil hjælpe ham videre i udviklingen – både i det private og i svømmebassinet.

 

- Jeg forventer at kunne udvikle mig som person. Det, at flytte hjemmefra, kan forhåbentlig være med til at modne mig lidt og gøre mig til en bedre svømmer, udtaler han og fortæller videre om forventningerne til sin nye klub:

 

- Jeg forventer, at jeg bliver tæsket godt og grundigt igennem - det er jeg allerede blevet! Jeg håber, at klubben bakker mig op om de mål, jeg får i fremtiden.

 

Det skal nemlig, som Frans selv udtaler, ikke være nogen hemmelighed, at den seneste periode har været en noget turbulent tid, hvor det bare ikke er gået, som han havde håbet på i bassinet:

 

- Der skal ikke være en hemmelighed, at jeg har svømmet katastrofalt i en længere periode, og derfor håber jeg at kunne finde fodfæste igen i Triton. Derefter kan mine mål komme, men jeg håber da på at komme med på den internationale scene igen!

 

Og der bliver da også rig mulighed for at få formen på rette spor igen med et allerede hårdt program og en kommende træningslejr med den nye klub.

 

- Vi har en træningslejr den 9. oktober, og det siges, at træningslejre med Triton er frygtlig hårde, så det er noget, jeg ser frem til. For hvis det bliver hårdere, end hvad vi har fået kastet i hovedet allerede, kan det kun få mig på rette spor igen.

Frans skal blandt andre træne under cheftræner Morten Marstrand, og her håber han på et godt samarbejde, hvor man virkelig kan mærke det stærke miljø.

 

- Jeg forventer, at trænerne er på, når de er til træning, at de er der for en, når man har brug for det, presser en, når man selv har svært ved det, løfter en, når man er nede, og tester ens grænser, så man kan blive den bedste, man kan blive.

 

Afslutningsvist bliver Frans stillet spørgsmålet ”Hvad kommer du til at savne allermest ved Esbjerg?”, og her er svaret klart:

 

- Jeg kommer allermest til at savne ”Mama Frans” og ”Papa Frans”. Rigtig meget Mamas kødgryder og hjemmebag, og jeg tror, at når Esbjergs folk læser dette og tænker tilbage på Mamas mad, så rumler det nok lidt i maven!”

 

Mange tak til Frans for interviewet og masser af held og lykke i den nye klub.

 
Tags: Klubskifte

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.