Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Gustav Friberg fortæller om skiftet til Sigma Swim


10-09-2017 15:50:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Den tidligere Ringsted-svømmer, der har sin daglige gang på NTC i Bellahøj, glæder sig til at skulle være en del af – i hans øjne – Danmarks bedste klub.


I denne uge kunne Sigma Swim fortælle nyheden om, at tre nye svømmere har valgt at skifte til klubben. De tre svømmere er Gustav Friberg, Joakim Brønnum og Alexander Aslak Nørgaard.

 

SvømmeSport har fanget den tidligere Ringsted-svømmer og nuværende NTC-svømmer, Gustav Friberg, til en lille snak om skiftet, og hvilken betydning det vil have for ham i fremtiden. Han fortæller først og fremmest, at det måske overraskende skifte for mange, længe har været i hans tanker, og at han glæder sig til at tage det næste skridt og blive en del af miljøet i Sigma Swim Birkerød.

 

- Ja, det kom måske som en overraskelse for mange, at jeg nu pludselig skal ses i en Sigma-badehætte, men det er noget, som jeg har leget med tanken om at blive i en længere periode. De sidste to år har jeg trænet med Sigma, når der har været en træningsfri periode i Ringsted og også senere, da jeg startede på NTC. Jeg lærte svømmerne og trænerne lidt at kende, og jeg syntes, at det var en klub, jeg godt kunne se mig selv svømme baner for. Så da - i mine øjne - Danmarks bedste klub spurgte, om jeg i stedet for at komme løst og fast forbi ikke hellere ville prøve at blive en del af holdet, så blev jeg enig med mig selv om, at det nok var på tide at tage skridtet videre.

 

Til dagligt træner Gustav på det nationale træningscenter i Bellahøj Svømmestadion, så han vil ikke være at finde i Birkerød hver dag, men han håber på, at støtten ude til stævnerne vil være stor fra hans nye klubkammerater.

 

- Jeg kender rigtige mange af svømmerne i Sigma og har været til adskillige samlinger og stævner med dem, så jeg ved, hvordan det er at være en Sigma-svømmer. Jeg fandt det imponerende, at de altid har så mange med til de forskellige konkurrencer. Jeg forventer og håber derfor, at når jeg er ude til nationale eller internationale stævner, så vil jeg have en stor gruppe af mennesker gående rundt med samme logo på ryggen, fortæller Gustav og uddyber om de næste mål for ham og Sigmas rolle heri:

 

- Mit næste mål var ikke et, jeg havde udtænkt i min plan sidste år, men pludselig dukkede chancen for at svømme Danske Holdmesterskaber i Svømmeligaen op, og jeg har da hørt historier om, at der deroppe er fart på og god stemning og ikke mindst noget metal at kæmpe om, og jeg synes, at en god måde at starte i min nye klub på ville være at vinde. Derudover så er al min fokus på at klare kravet til EM, som bliver svømmet i Royal Arena, og jeg håber da, at nogle af de erfarne Sigma-svømmere kan give et par tips og tricks, så jeg kan stå på den store scene i Europa.

 

Med skiftet bliver det dog også et farvel til hans gamle klub Ringsted, som han har været en del af i en lang årrække. Det er selvfølgelig vemodigt at skulle tage afsked med sin gamle klub, men samtidig glæder Gustav sig til at tage skridtet videre i karrieren og komme ud og prøve kræfter med noget nyt og større. 

 

- Det blev til 11 år i min gamle klub Ringsted, og det var 11 gode år, som jeg ser tilbage på. Det var dér, jeg lærte at svømme i den hjemlige lille dam, men nu var det på tide at komme ud på det store hav og svømme med de større fisk. Jeg kommer selvfølgelig til at savne alt, hvad der hører til Ringsted Svømmeklub, og det var også en svær beslutning for mig at skifte, men jeg har stadig kontakt til vennerne derfra, og mon ikke vi støder ind i hinanden til et par stævner eller to, fortæller han og afslutter:

 

- Selvom jeg nu er blevet Sigma-svømmer, så glemmer jeg aldrig, hvor jeg kommer fra.

 

SvømmeSport takker for interviewet og ønsker Gustav held og lykke med klubskiftet! 

 

Gustav Friberg. Privatfoto. 
Tags: Klubskifte

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.