Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

28
Maj
2022
Svømning - Svømmetider
NS Mini Frederikssund , Frederikssund

Idrætsbyen Frederikssund, Svømmestadion
28
Maj
2022

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Trænerskift på programmet


07-02-2013 14:14:15:
Af: Anna Birkbak

Der bliver flyttet klub og skiftet stillinger rundt omkring i Danmark. Kenneth Østergaard håber på nye udfordringer og mere erfaring som Triton Ballerups nye talentchef.


Her på SvømmeSport vil vi gerne tæt på alt det, som rør sig ude i klubberne – kort sagt i SvømmeDanmark. Og når der bliver flyttet rundt, lavet om og skabt nye strukturer og perspektiver, så vil vi gerne se lidt nærmere på det.

 

Derfor har vi haft fat i Kenneth Østergaard, der er ansat som Triton Ballerups nye talentchef. Kenneth kommer fra et solidt klubmiljø i Nyborg Svømmeklub, hvor han stadig fungerer som cheftræner. Men 1. marts skifter han klub og job for både at blive en del af Tritons udvikling og forhåbentlig sætte gang i sin egen. Læs med herunder.

 

Hej Kenneth. Hvordan er der forskel på de to stillinger, du skifter mellem 1. marts?

”Lige nu træner jeg Nyborgs bedste svømmere som cheftræner på fuldtid, og i Triton kommer jeg primært til at have med årgangssvømmerne i gruppe 1 at gøre. Nogle enkelte fra gruppe 2 også. Men ellers minder de meget om hinanden og arbejdsbyrden er nogenlunde ens. Desuden er klubbernes størrelse også rimelig sammenlignelig, men Triton Ballerup er helt sikkert en stor sportslig klub, hvor der er mulighed for udvikling. På årgangssiden er Triton desuden besat af en større gruppe svømmere end i Nyborg. Men i øjeblikket er der på papiret ikke så stor forskel.”

 

Fortæl lidt om hvordan din dagligdag kommer til at fungere.

”Altså min stilling som talentchef er et led i de nye strukturer, klubben har implementeret sidste sommer. Jeg kommer til at arbejde med klubbens bedste svømmere sammen med elitechef Mads Claussen. Vi kommer nok mest til at bruge hinanden til sparring, for vi har hver vores ansvarsområde. Men det er samtidig en oplagt mulighed for mig at lære noget af en træner med erfaring. Mads har været på Island i en længere periode og er rigtig dygtig. Derudover skal jeg også være en del af klubbens udviklingsstrategi, hvor jeg skal være med til at forbedre svømmeskolen igennem kontakt til institutionerne i Ballerup Kommune. Klubben har som sagt et højt ambitionsniveau i forhold til både størrelse og formåen, så jeg skal være med til at realisere de muligheder, som er til stede i klubben nu.”

 

Hvordan ser du dine egne muligheder for at udvikle dig som træner i en klub som Triton?

”Da jeg læste stillingsopslaget, kunne jeg i høj grad læse, at det var noget, jeg havde lyst til at prøve af. Der lå mange interessante ting i det. Så jeg søgte stillingen. Jeg fik et indtryk af, at de sætter en ære i at udvikle deres trænere i Triton Ballerup. Både som trænere, men også som mennesker. Det var rigtig fedt. Og man kan sige, at hvis jeg skal nå mere som svømmetræner, så er sådan en stilling oplagt. Det kan give mig et springbræt i min karriere, hvis jeg skal videre som f.eks. cheftræner i én af de store klubber, og jeg har samtidig mulighed for at følge og sparre med Mads, der har meget erfaring. Jeg mener, at man skal være bevidst om mulighederne for at forbedre sine evner, så man bliver en mere erfaren træner selv.”

 

Mange tak til Kenneth Østergaard for et rigtig godt indblik i trænergerningen! Vi ønsker ham rigtig meget held og lykke med stillingen som talentchef i Triton Ballerup.
Tags: Klubskifte

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.