Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

21
Juni
2018
Svømning
Kaunas Grand Prix
Kaunas
29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Vi går efter at vinde for tredje år i træk”


14-12-2016 20:10:00:
Af: Johanne Tolstrup

I weekenden går det løs ved DM for hold og Aalborg Svømmeklub er forsvarende mestre i svømmeligaen. Læs her, hvad Aalborg Svømmeklubs cheftræner, Eyleifur Jóhannesson, ser frem til ved weekendens mesterskab. 


Når startskuddet til DM for hold lyder på lørdag i Bellahøj Svømmestadion, så er de danske svømmehold overalt i landet klar til at give den gas i både svømmeligaen og i 1.-, 2.-, 3.- og 4.- division. Et af disse hold er Aalborg Svømmeklub, som har vundet mesterskaberne i svømmeligaen i både 2014 og i 2015. I den forbindelse har SvømmerSport fanget Aalborgs cheftræner, Eyleifur Jóhannesson, til en lille snak om den spændende konkurrence, som på mange måder er anderledes end de normale mesterskaber:

 

- Jeg ser mest frem til at opleve energien i vores unge mennesker, når de skal konkurrere for hinanden. DM for hold er altid det sjoveste stævne at være med til i Danmark. Stævnet er kort og hurtigt, og spændende fra start til slut, fortæller Eyleifur.

 

Eyleifur lægger ikke skjul på, at konkurrencen om guldet bliver hård, men som forsvarende mestre går Aalborg Svømmeklub endnu en gang efter sejren:

 

- Jeg forventer, at vi bliver ved med at konkurrere om medaljerne, og vi går selvfølgelig efter et vinde for tredje år i træk. Vi har god energi på holdet, og svømmerne er gode til at arbejde sammen mod et fælles mål. Konkurrencen bliver hård ligesom sidste år - fra det første løb til det sidste, fortæller Eyleifur.

 

Igen i år forventes det altså, at løbet mellem de bedste danske klubber bliver utrolig tæt. Der er mange gode hold om buddet, men Eyleifur ser især to klubber, som værende de største konkurrenter til guldet:

 

- Jeg tror, at det bliver Kvik og Sigma ligesom sidste år. Sigma har været meget stabil over mange år, og er altid blandt de bedste klubber i Danmark. De har gået igennem et generationsskifte ligesom som os, men holder stadig niveauet godt. Kvik har udviklet sig rigtig godt siden Niels Jørgen tog over, og de har svømmet stærkt i denne sæson. Derfor tror jeg, at disse tre klubber kommer til at konkurrere om sejren, og det bliver lige så tæt som sidste år, afslutter Eyleifur.

 

Mange tak til Eyleifur for interviewet!

 

SvømmeSport følger naturligvis op på resultater og højdepunkter fra mesterskabet. Du kan læse meget mere information om konkurrencen her og du kan følge resultater direkte fra svømmeligaen og de andre divisioner på Livetiming.dk.

 

Mie Ø. Nielsen, Aalborg Svømmeklub.

Foto: Patrick Kraemer.Se de seneste nyheder

17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.

 
07-06-2018 20:16:00

Fem danske NTC-svømmere deltager den næste håndfuld dage ved Mare Nostrum, hvor de krydser klinger med verdenseliten.

 
06-06-2018 20:43:00

Den 1. august 2018 starter Thomas Lund som cheftræner i VG17, der er startfælleskabet mellem Glostrup Svømmeklub og Svømmeklubben Vest Brøndby.