Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Det var så vildt, at vi kunne vinde med et enkelt point”


21-12-2016 12:45:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Thea Blomsterberg var med, da hendes hold Sigma Swim vandt DMH i weekenden, hvor hun samtidig formåede at sætte ny dansk juniorrekord. Her fortæller hun om oplevelsen ved stævnet.


I weekenden fandt DM for hold sted i fem svømmehaller rundt om i landet, og i Bellahøj Svømmestadion var de bedste hold samlet, hvor det gjaldt Svømmeligaen. Her skulle de danske holdmestre findes, og der var spænding til det sidste søndag aften, hvor de tre bedste hold lå i ualmindelig tæt konkurrencen. I sidste ende blev det Sigma Swim 1, der kunne løbe med mesterskabet, da de med ét enkelt point sejrede over KVIK Kastrup.

 

Med på Sigma Swim-holdet var juniorsvømmer, Thea Blomsterberg, der udover at være en del af mesterskabstitlen kunne svømme ny dansk juniorrekord hjem på 200 bryst i tiden 2:25.25. Hun forbedrede dermed sin rekord fra november måned i år, der lød på 2:25.41.

 

I den forbindelse har SvømmeSport fået fat i 02’eren til et lille interview, hvori hun fortæller om oplevelsen ved DMH.

Om forbedringen af juniorrekorden fortæller hun først og fremmest:

 

- Det er så fedt endelig at se forbedringer, da jeg har været knæskadet siden sommeren 2013. Så at jeg har formået at skære 7 sekunder af min PR på knap 10 måneder og oveni købet sat ny dansk juniorrekord er så fedt og over alle forventninger!

 

Dette års DMH var tilmed det første for Thea, der er førsteårs junior og med hendes gode debut, var hun da også en glad og tilfreds svømmer ovenpå weekendens konkurrencer:

 

- Det var super fedt at få lov til at blive udtaget, da det er mit første DMH, som ikke er for årgangssvømmere. Det var spændende, lærerigt samt rigtig hyggeligt, fortæller hun og fortsætter om stemningen på holdet:

 

- Jeg er jo selv 1. års junior, så at komme op og svømme sammen med blandt andet seniorerne fra klubben gjorde mig nervøs i starten. Jeg føler, at på de to dage, har jeg lært en masse af dem, og jeg har allerede lært dem en hel del bedre at kende. Så stemningen har været super god!

 

Om mesterskabstitlen fortæller Thea:

 

- Det var så vildt, at vi kunne vinde med et enkelt point, og jeg synes, det er fortjent. Selvfølgelig har KVIK og Aalborg også fortjent det, da de må havde knoklet mindst lige så hårdt som os, siden at afgørelsen lå på de helt små marginaler.

 

- Jeg vidste, at vi var blevet 2'er sidste år, og jeg havde også læst mange steder, at de fleste regnede med, KVIK ville løbe med sejren. Gennem hele stævnet har jeg selvfølgelig troet på det, men da vi nåede til 3. afsnit, begyndte jeg at tvivle lidt på, om vi måtte se os henvist til 2. pladsen igen i år, fortæller hun og afslutter:

 

- Det fedeste var 4. afsnit, da vi kun manglede de to holdkapper. Vi var bagud med 4 point til KVIK, og vores drengeholdkap formåede at svømme lige akkurat et par tiendedele hurtigere end KVIKs hold, så vi førte med 1 point. Da pigerne så slog ind i præcis samme tid som KVIK’s piger, hoppede vi alle rundt af jubel. Den følelse, vi havde der, er noget, jeg vil huske længe.

 

Mange tak til Thea for interviewet og tillykke med både mesterskabstitlen og forbedringen af juniorrekorden!

 

Du kan se den samlede pointstilling fra alle divisionerne her.

 

Thea Blomsterberg. Foto: Privat.Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.