Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
19-08-2019 21:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
August
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Thea Blomsterberg går langbanesæsonen i møde med fornyede kræfter


24-01-2018 18:42:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Sigma-svømmeren tyvstartede langbanesæsonen under Lyngby Open, og på fredag stiller hun til start ved sæsonens første internationale langbanestævne i Luxembourg.


Mange af de danske juniorlandsholdssvømmere og flere svømmere fra Great Danes svømmer sæsonens første langbanestævne den kommende weekend, når Euro Meet løber af stablen i Luxembourg. Brystsvømmeren fra Sigma Swim Birkerød, Thea Blomsterberg, er en af de landsholdssvømmere, der skal i aktion, og hun ser frem til gensynet med stævnet, hvor hun svømmede finale med blandt andre Katinka Hosszú sidste år.

 

- Euro Meet fungerer som træning for mig, og så handler det selvfølgelig også om, at jeg have noget mere erfaring fra den internationale svømmescene. Sidste år kom jeg med i finalen på 200 meter bryst som den yngste svømmer, hvor der var store navne med såsom Molly Renshaw og Katinka Hosszú.

 

- Det var noget helt andet, end det jeg er vant til herhjemme. Jeg svømmede på en af ydre banerne, og dem jeg svømmede mod, svømmede flere sekunder hurtigere end mig. Der havde jeg svært ved at holde mig til min løbstaktik, som primært er, at jeg skal føle, at jeg svømmer negativ split de sidste 100 meter. I stedet kom jeg til at ligge for hårdt ud, og jeg følte ikke, at jeg hævede tempoet de sidste 100 meter. Siden da har jeg haft fokus på at fokusere på mit eget løb, og det synes jeg helt sikkert, var med til at gøre, at min 200 meter bryst til EYOF gik så godt i sommers, siger Thea Blomsterberg.

 

Thea Blomsterberg med sin guldmedalje på 200 meter brystsvømning fra EYOF i sommers.

Foto: Josephine Kruse

 

Ved årets Euro Meet skal juniorsvømmeren svømme samtlige brystløb samt 50 meter butterfly og 100 meter fri. Danmark stiller i alt op med 26 svømmere, som brystsvømmeren glæder sig til at få en hyggelig tur sammen med.

 

- Det er altid en kæmpe ære at repræsentere Danmark, og jeg har efterhånden været på så mange ture med mange af de andre udtagne, så det er altid super hyggeligt, når vi er afsted, siger Thea Blomsterberg og fortsætter.

 

- Det jeg specifikt arbejder på i øjeblikket er starter og brug af arme, hvor jeg virkelig har fokus på at få et godt tryk på, men frekvens er også noget, jeg helt sikkert skal blive bedre til. Jeg vil rigtig gerne blive bedre til 50 og 100 meter bryst.

 

Læs interviewet med Karoline Barrett fra GTI forud for årets Euro Meet.

 

Flere juniorsvømmere havde formået ved DM at kvalificere sig til EM, der blev afholdt tilbage i december måned. Thea Blomsterberg, der er dansk juniorrekordindehaver på 200 meter bryst, kvalificerede sig dog ikke, selvom hun ugen forinden til DJM havde vist lovende takter.

 

- Henover julen har jeg ikke fået trænet så meget, som jeg nok burde. Der var træninger, men efter jeg missede EM-kravet med 26/100 til DM i Greve faldt min motivation drastisk, og jeg blev enig med mig selv om at holde fri, tænke over hvad jeg gerne ville opnå i denne sæson og dermed genfinde min motivation. Jeg er rigtig glad for, at jeg valgte at holde mig udenfor bassinet et par dage og virkelig genfinde den glæde, som svømning giver mig. På den måde blev jeg 100% klar til nye sæson!

 

Selvom det måske ikke er vildt mange træningstimer og kilometre i kroppen, som Thea Blomsterberg stiller til start med ved Euro Meet, har hun dog stadig store mål for årets langbanesæson.

 

- Denne sæson er målet helt klart kvalifikation til EJM, og der vil jeg gerne forbedre min danske juniorrekord, og forhåbentlig kan det række til en podieplads. Det vil i hvert fald være en rigtig fed måde at afslutte sæsonen på!

 

SvømmeSport takker Thea Blomsterberg for interviewet og ønsker hende og de øvrige svømmere held og lykke til stævnet.Se de seneste nyheder

20-08-2019 22:00:00

VM for juniorer på langbane indledtes tirsdag med dansk junior rekord til Thea Blomsterberg på 50m brystsvømning.

 
20-08-2019 14:43:00

Konkurrencelivredningens mange alsidige discipliner vil kunne opleves på tæt hold, når det går løs med et tætpakket program på lørdag ved Rødbyhavn Strand.
 

 
19-08-2019 21:00:00
Tirsdag morgen indledes 2019-udgave af verdensmesterskaberne for juniorer i Budapest.
 
15-08-2019 14:15:00

Ny opdatering pr. august 2019.

 
15-08-2019 11:26:00

Oven på ni års pause er der nu atter udklækket svømmetrænere i Danmark med den fornemme uddannelse Idrættens Træner Akademi (ITA).