Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Februar
2024
24
Februar
2024
24
Februar
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Thea Blomsterberg går langbanesæsonen i møde med fornyede kræfter


24-01-2018 18:42:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Sigma-svømmeren tyvstartede langbanesæsonen under Lyngby Open, og på fredag stiller hun til start ved sæsonens første internationale langbanestævne i Luxembourg.


Mange af de danske juniorlandsholdssvømmere og flere svømmere fra Great Danes svømmer sæsonens første langbanestævne den kommende weekend, når Euro Meet løber af stablen i Luxembourg. Brystsvømmeren fra Sigma Swim Birkerød, Thea Blomsterberg, er en af de landsholdssvømmere, der skal i aktion, og hun ser frem til gensynet med stævnet, hvor hun svømmede finale med blandt andre Katinka Hosszú sidste år.

 

- Euro Meet fungerer som træning for mig, og så handler det selvfølgelig også om, at jeg have noget mere erfaring fra den internationale svømmescene. Sidste år kom jeg med i finalen på 200 meter bryst som den yngste svømmer, hvor der var store navne med såsom Molly Renshaw og Katinka Hosszú.

 

- Det var noget helt andet, end det jeg er vant til herhjemme. Jeg svømmede på en af ydre banerne, og dem jeg svømmede mod, svømmede flere sekunder hurtigere end mig. Der havde jeg svært ved at holde mig til min løbstaktik, som primært er, at jeg skal føle, at jeg svømmer negativ split de sidste 100 meter. I stedet kom jeg til at ligge for hårdt ud, og jeg følte ikke, at jeg hævede tempoet de sidste 100 meter. Siden da har jeg haft fokus på at fokusere på mit eget løb, og det synes jeg helt sikkert, var med til at gøre, at min 200 meter bryst til EYOF gik så godt i sommers, siger Thea Blomsterberg.

 

Thea Blomsterberg med sin guldmedalje på 200 meter brystsvømning fra EYOF i sommers.

Foto: Josephine Kruse

 

Ved årets Euro Meet skal juniorsvømmeren svømme samtlige brystløb samt 50 meter butterfly og 100 meter fri. Danmark stiller i alt op med 26 svømmere, som brystsvømmeren glæder sig til at få en hyggelig tur sammen med.

 

- Det er altid en kæmpe ære at repræsentere Danmark, og jeg har efterhånden været på så mange ture med mange af de andre udtagne, så det er altid super hyggeligt, når vi er afsted, siger Thea Blomsterberg og fortsætter.

 

- Det jeg specifikt arbejder på i øjeblikket er starter og brug af arme, hvor jeg virkelig har fokus på at få et godt tryk på, men frekvens er også noget, jeg helt sikkert skal blive bedre til. Jeg vil rigtig gerne blive bedre til 50 og 100 meter bryst.

 

Læs interviewet med Karoline Barrett fra GTI forud for årets Euro Meet.

 

Flere juniorsvømmere havde formået ved DM at kvalificere sig til EM, der blev afholdt tilbage i december måned. Thea Blomsterberg, der er dansk juniorrekordindehaver på 200 meter bryst, kvalificerede sig dog ikke, selvom hun ugen forinden til DJM havde vist lovende takter.

 

- Henover julen har jeg ikke fået trænet så meget, som jeg nok burde. Der var træninger, men efter jeg missede EM-kravet med 26/100 til DM i Greve faldt min motivation drastisk, og jeg blev enig med mig selv om at holde fri, tænke over hvad jeg gerne ville opnå i denne sæson og dermed genfinde min motivation. Jeg er rigtig glad for, at jeg valgte at holde mig udenfor bassinet et par dage og virkelig genfinde den glæde, som svømning giver mig. På den måde blev jeg 100% klar til nye sæson!

 

Selvom det måske ikke er vildt mange træningstimer og kilometre i kroppen, som Thea Blomsterberg stiller til start med ved Euro Meet, har hun dog stadig store mål for årets langbanesæson.

 

- Denne sæson er målet helt klart kvalifikation til EJM, og der vil jeg gerne forbedre min danske juniorrekord, og forhåbentlig kan det række til en podieplads. Det vil i hvert fald være en rigtig fed måde at afslutte sæsonen på!

 

SvømmeSport takker Thea Blomsterberg for interviewet og ønsker hende og de øvrige svømmere held og lykke til stævnet.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.