Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

2
Marts
2024
2
Marts
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Mia Steen Duus evaluerer Euro Meet og træningslejr i Antwerpen


31-01-2018 17:11:22:
Af: Freja Marquardt

I weekenden var Mia Steen Duus afsted til Euro Meet i Luxembourg. Inden da havde hun et firedages stop i Antwerpen, hvor hun var på minitræningslejr sammen med elleve andre danske svømmere. 


Mia Steen Duus fra Sigma Swim Birkerød var i weekenden med til Euro Meet sammen med 25 andre danske svømmere. Inden det gik løs i Luxembourg havde hun fire dage i Antwerpen sammen med seks Great Danes og fem andre juniorsvømmere. Her fortæller hun kort om, hvordan træningslejren forløb.

 

- Mine forventninger til dagene i Antwerpen var, at træningslejren ville have et stort fokus på de tekniske detaljer. Turen levede op til alle forventninger. Der var fokus på vendinger, starter og teknik, og det, tror jeg, kan være med til at udvikle min svømning. Jeg er ikke i tvivl om, at det er de detaljer, som vil forbedre mine præstationer og gøre mig til en bedre svømmer.

 

Sigmasvømmeren regner da også med, at al læringen fra træningslejren fremadrettet skal være en del af hendes daglige træning, og udover at være svømmemæssigt givende, så var det for Mia Steen Duus også en rigtig god oplevelse at have sammen med de andre danske svømmere.

 

- Det er helt klart de tekniske fokuspunkter, som jeg fortsat vil arbejde med, og som jeg vil tage med fra træningslejren. Derudover var det også en virkelig god oplevelse, at dele med de andre, og jeg tror det vil være med til at skabe en rigtig god stemning fremover, når vi sammen deltager ved andre stævner.

 

Mia Steen Duss er overordnet tilfreds med weekendens stævne i Luxembourg, og også herfra har hun fået nogle gode erfaringer, som hun vil tage med sig videre. Selvom stævnet langt fra er hendes første internationale stævne, så var der er alligevel en speciel stemning i hallen, som hun mener, er meget sigende for et stævne som Euro Meet, hvor der er et meget vidt spænd blandt deltagernes niveau.

 

- Jeg synes, at Euro Meet gik godt, og min største forventning til stævnet var, at jeg skulle ud og lære. Konkurrere og prøve nogle ting af, og jeg synes, at det lykkedes, at få meget af det til at fungere. Der var nogle løb, som gik under forventning, men de erfaringer er også med til at gøre mig til en bedre svømmer. Vi fik målt vores laktat undervejs, og der lærer jeg noget om mig selv og min restitution, og det kan jeg bruge til kommende stævner, og det kan være en medvirkende faktor til at sikre gode resultater igennem alle stævnedage.

 

- Det var en ret speciel stemning til Euro Meet, fordi der er stor variation i niveau. Der var verdensklassesvømmere, men også helt unge svømmere. Det er for mig et ret unikt stævne på den måde. Det gjorde det eksempelvis muligt for mig, at svømme finaler og konkurrere mod nogen af de hurtigste svømmere i verden. Det var en rigtig god oplevelse, og det er en god erfaring, som jeg kan tage med videre.

 

Mia Steen Duus svømmede blandt andet A-finale i 200 IM mod britiske Aimee Willmott og Hannah Miley, som hun også konkurrerede mod i 400 IM. Sidstnævnte løb vil hun have fokus på frem til Danish Open, hvor hun håber at kvalificerer sig til sommerens Europæiske Juniormesterskaber. For at opnå det mål har Mia Steen Duus en række ting, som hun vil gøre.

 

- Mit fokus frem mod Danish Open vil fortsat være 400 IM, hvor jeg stadig har udviklings muligheder i min rygcrawl. Derudover har jeg igen fokus på min brystsvømning, og det er meget motiverende. Ellers vil det være, at have fokus på detaljer som vendinger. Jeg skal på træningslejr med Sigma i vinterferien, hvor vi skal til Lanzarote. Her regner jeg med at der vil være rig mulighed for at forbedre mine tekniske færdigheder og min fysiske form.

 

SvømmeSport takker Mia Steen Duus for interviewet og ønsker hende og de andre Sigmasvømmere en god træningslejr! Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.