Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Januar
2020
25
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


21 danske svømmere er klar til Euro Meet


24-01-2019 08:55:00:
Af: Rebecca Hegelund

Weekenden byder på internationalt stævne i Luxembourg, og her deltager 21 danske svømmere fra både junior-rækkerne og det danske Great Danes hold. 


I weekenden er 21 danske svømmere til Euro Meet i Luxembourg for at deltage ved et tre dage langt stævne i hårdt selskab med svømmere fra hele Europa. Det er et af årets første internationale stævner for gruppen af juniorsvømmere samt Great Danes, og juniorlandstræner Thomas Stub ser frem til weekendens stævne.

 

– Euro Meet er en aktivitet, der passer perfekt med den strategi, som Dansk Svømmeunion har for talentudviklingen. Det giver nemlig svømmerne international stævneerfaring og mulighed for at kæmpe mod andre virkelig gode svømmere. Det handler om, at svømmerne har fokus på deres egen udviklingsproces ved at arbejde med, hvordan de skal disponere over deres løb og restituere efter dem, ligesom de skal have fokus på de tekniske detaljer som eksempelvis starter og vendinger. Og her danner et stævne som Euro Meet de perfekte rammer om vores unge svømmere, forklarer Thomas Stub.

 

Det er altså nogle af Danmarks største talenter, der ved weekendens internationale stævne skal konkurrere mod svømmere som ungarske Katinka Hosszu og svenske Sarah Sjöström, nogle af Europas dygtigste og hurtigste svømmere. Og det er netop en af de vigtige årsager til at deltage ved sådan et stævne, pointerer juniorlandstræner Thomas Stub:

 

– Svømmerne, som deltager ved stævnet, er uden tvivl nogen af de bedste i de danske rækker, og når de stiller til start ved et stævne i Danmark, så er der ikke nødvendigvis andre svømmere, der ligger over deres niveau, og som dermed kan presse dem. Ved sådan et internationalt stævne som det her, får de deres øjne op for, at nok er de hurtige hjemme, men der er stadig en Sarah Sjöström, som svømmer langt hurtigere. Og det er er en sund og udviklende læring at tage med sig videre i sin svømmekarriere.  

 

Det er 21. gang at Euro Meet finder sted, og ligesom de foregående år er der også denne gang mulighed for at vinde både medaljer og pengepræmier. Men det er faktisk ikke medaljerne eller de personlige rekorder, der har førsteprioritet for juniorlandstræneren, der understreger, at det er langt vigtigere at holde fokus på den fysiologiske og individuelle udvikling.

 

– Vi har ikke fokus på resultater, når det gælder talentudvikling i dansk svømning. Selvfølgelig handler det om tider, men i den forstand, at svømmerne, ved at sammenligne deres tider og præstationer i år med tilsvarende fra sidste år på samme tidspunkt i sæsonen, kan se og forstå deres egen udvikling. Det er vigtigt at de unge svømmere hele tiden udvikler sig for at følge med den internationale udvikling, og derfor er processen omkring svømmernes præstationer fra år til år helt afgørende og den, der er i fokus, siger Thomas Stub.

 

Dansk Svømmeunion stiller med følgende svømmere ved Euro Meet 2019:

Andreas Hansen, Vejle Svømmeklub

Arthur Dalén Ellegaard, Lyngby Svømmeklub

Cecilie Wiuff, A6

Christoffer H. Andersen, Søllerød Svømmeklub

Elisabeth Sabroe Ebbesen, Gentofte Svømmeklub

Jakob Strunge Nissen, Kvik Kastrup

Karoline Barrett, Greve Svømmeklub / GTI

Karoline Sørensen, Thisted Svømmeklub

Liva Palmund, Triton Ballerup

Lucas Bruun Strøbek, Gentofte Svømmeklub

Luccas Dam Brenner, Herlev Svømning

Mia Steen Duus, Sigma Swim Birkerød

Mikkel Gadgaard, Esbjerg Svømmeklub

Nicklas Östmann Pedersen, Herlev Svømning

Oskar Lindholm, Lyseng IF

Rasmus Skovgaard Nickelsen, Kvik Kastrup

Regitze Gaard, Kvik Kastrup

Sebastian Tullberg, Hørsholm Svømning

Sofie Theophil Petersen, Vejle Svømmeklub

Thea Blomsterberg, Sigma Swim Birkerød

Victoria Haahr Pallesen, Aalborg Svømmeklub

 

Foruden ovenstående svømmere, som er udtaget af Dansk Svømmeunion, deltager også danske svømmere, som stiller op i klubregi og ikke i landsholdsregi.

 

Du kan finde startliste, programmer, resultater og mange andre spændende oplysninger her.Se de seneste nyheder

22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC. 

 
09-01-2020 07:23:00

Opsigelsen skyldes et ønske i familien om at vende hjem til Island oven på 13 år i Danmark.