Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

19
Januar
2022
20
Januar
2022

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Open Water giver helt fantastiske naturoplevelser


13-05-2018 20:21:20:
Af: Freja Marquardt

Open Water sæsonen er lige om hjørnet, og til stævnerne er der rig mulighed for, at deltagerne vil kunne opleve den fantastiske danske natur på en helt anderledes måde.


Open Water sæsonen er snart over os, og i de kommende sommermåneder og med få afstikkere ind i september ligger en lang perlerække af OW-stævner rundt omkring i hele Danmark.

 

SvømmeSport har været i kontakt med Jens Mikkelsen fra Silkeborg Svømmeklub, og han fortæller lidt her om, hvordan en god flok fra svømmeklubben i sommermånederne træner Open Water. 

 

- I Silkeborg har vi mange søer og åer omkring os, så jeg synes, at det er helt naturligt, at kombinere den traditionelle konkurrencesvømning (Masters,red.), med de lidt længere distancer i åbent vand. Særligt Alminde Sø tilbyder fine forhold, og så er der mulighed for omklædning på søbadene. Stævnerne er med til at holde formen oppe, og når man stadig har et konkurrencegen i kroppen, skal man selvfølgelig også med til diverse OW arrangementer rundt omkring i landet, siger Jens Mikkelsen.

 

To af svømmerne fra Silkeborg Svømmeklub på vej over Alminde Sø.

Foto: Privatfoto

 

 

Jens har undervejs i sine mange Open Water konkurrencer haft mange spændende og gode oplevelser med svømning i åbent vand. Specielt fremhæver han OW stævnet i Holstebro, som blev svømmet i åen, hvor der er utrolig kraftig medstrøm. Det var en fed oplevelse, og han ærgre sig over, at stævnet ikke længere afholdes.

 

- Der er en mere afslappet atmosfære til OW stævner. Jeg vil sammenligne det lidt med et motionsløb, hvor alle kan være med. Alt lige fra gamle rutinerede vandrotter til nye svømmere, som vil prøve kræfter med svømning i åbent vand. Alle vil naturligvis gerne svømme op til deres bedste, men det virker normalt ikke så stressende, som man nogle gange ser til konkurrencesvømning, hvor der skal præsteres på et lidt andet niveau, siger Jens Mikkelsen.

 

Han har undervejs på sine træningsture og til OW stævner stødt på lidt af hvert; gedder, flodkrebs, snoge og engang var han også lige lovlig tæt på en svane, som vogtede over sin familie.          

     

- En af de lidt større oplevelser var en ”søndagstur” fra Viborg til Randers igennem den flotte Midtjyske natur. Vi mødtes en lille gruppe OW nørder fra nær og fjern. Nogle stod af/på undervejs, men vi var et par stykker som med opbakning fra familie og venner svømmede hele strækningen på 42 km. Jeg husker særligt et stykke, hvor sivene langs åen var tildækket med en kæmpe flok Kejserguldsmede. Solens stråler og vandet fik deres blålige krop til at reflekterer på en helt fantastisk måde, som ikke kan gengives på skrift. Sådan noget skal opleves på egen hånd, siger Jens Mikkelsen.

 

Nogle af Silkeborg Svømmeklubs Open Water svømmere. Fra venstre side: Anne Farving, Jette Harder, Anne Buhrkal, Tina Flaskager, Steffen Skjødt, Jens Mikkelsen, Charlotte Nissen, Søren Tolstrup, Tom Larsen og Kim Bruun. Foto: Privatfoto

 

Mastersholdet fra Silkeborg Svømmeklub træner indendørs stort set hele året, men fra og med maj måned træner de, som har lyst, også fast i Silkeborgs søer. Nogle venter dog til, vandtemperaturen når de tocifrede varmegrader. Holdet består af rutinerede svømmere, men niveauet spænder bredt, og derfor bliver der internt i små grupper aftalt længde og intensitet, inden svømmeturen påbegyndes. 

 

- Jeg blev introduceret til Open Water stævner af Karin Østergaard, en tidligere svømmenørd i klubben, som med sine fantastiske overtalelsesevner fik os med i søen. Hende sender jeg stadig en venlig tanke, hver gang vi starter på en ny sæson. Dengang deltog vi også i langt flere stævner end i dag, men jeg ved ikke, hvad der skete med startgebyrerne, så nu er vi blevet lidt mere selektive. Men sådan er det jo nok med udbud og efterspørgsel, siger Jens Mikkelsen.

 

Jens Mikkelsens bedste råd til andre, som ønsker at prøve kræfter med Open Water stævner, er, at man skal lære at svømme crawl ordentligt. Der er mange klubber, som tilbyder deciderede crawl-kurser, hvor man kan lære den rette teknik.

 

- Først når man mestrer teknikken, giver det mening at kigge efter våddragt. Den skal sidde og føles godt. Prøv gerne flere modeller hvis det er muligt, og vent med at købe den dyreste model til du kender dit behov. Ellers er det bare at komme af sted, men husk at have respekt for vandet og følg Svømmeunionens råd, siger Jens Mikkelsen. 

 

Jens Mikkelsen råder andre, som ønsker at opstarte et hold, hvor der trænes Open Water, til at kontakte den lokale svømmeklub eller Dansk Svømmeunion. 

Du kan læse Dansk Svømmeunions gode råd her.

 

SvømmeSport takker Jens Mikkelsen for interviewet! Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.