Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

19
Januar
2022
20
Januar
2022

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Kanalerne i hjertet af København fyldes med vandhunde


22-08-2018 16:41:00:
Af: Klaus Bach Christensen

På lørdag vil flere tusinde svømmere plaske i kanalerne ud for Christiansborg, når TrygFonden Christiansborg Rundt bliver afholdt. 


Pressemeddelelse udsendt af Dansk Svømmeunion onsdag den 22. august 2018.

 

Flere tusinde motionssvømmere vil svømme rundt om Christiansborg på lørdag

På lørdag afholder Dansk Svømmeunion sin årlige åbent vand-svømmefestival ”TrygFonden Christiansborg Rundt” i hjertet af København med mere end 4.000 deltagere.

 

Det spektakulære syn vil kunne nydes i hjertet af København hele lørdag i tidsrummet 08.30 – 17.30, når Dansk Svømmeunion inviterer til ”tre-i-en” svømmefestival bestående af TrygFonden Christiansborg Rundt, Krüger Stafetten og LEN Europa Cup.

Endnu engang sprænges alle tidligere deltagerrekorder når Dansk Svømmeunion på lørdag afholder Danmarks største åbent vand-arrangement – TrygFonden Christiansborg Rundt. I skrivende stund er det samlede antal tilmeldte oppe på 4.150. Det er en stigning med mere end 100 deltagere sammenlignet med sidste års antal samlede tilmeldinger.

De mange friske svømmere, der har valgt at tage del i festlighederne på lørdag, får fornøjelsen af at opleve den smukke 2.000 meter svømmetur rundt om Danmarks parlamentsbygning. En enestående oplevelse, som viser København fra en anderledes vinkel.

Deltagerantallet er vokset støt siden premieren i 2006 hvor tilslutningen blot lød på 260 svømmere. I år sprænges alle rammer når flere end 4.000 deltagere hopper i havnebassinet ud for Den Sorte Diamant og begiver sig afsted på den unikke svømmetur i København. Distancen er enten to kilometer for de, der svømmer hele turen rundt om Christiansborg individuelt, eller cirka 500 meter for de, der har valgt at deltage i Krügers firemands-stafet. Her er ruten således inddelt i fire mindre bidder.

”Det er et privilegium at være arrangør af en event, der får så stor opbakning”
Ordene kommer fra Dansk Svømmeunions udviklingschef Morten Hinnerup, der glædes over at opleve en fortsat voksende interesse for den unikke åbent vand-oplevelse, som i år arrangeres for 14. gang.

- Udviklingen fra 2006 til i dag, har været en fantastisk rejse, hvor vi år efter år er blevet mødt med begejstring blandt motionssvømmere, som giver udtryk for stor glæde over den årlige svømmetur i hjertet af København. Det er et privilegium at være arrangør af en event, der får så stor opbakning. Med årene har vi skabt nogle rammer for eventen, som vi føler fungerer godt. Men vi arbejder naturligvis hele tiden på at forbedre og finpudse, hvor det er muligt. Også i selve afviklingen af eventen har vi anstrengt os på, at sikre, at der ikke bliver nogen spildtid i vandet. Vi udnytter hvert et minut, så der vil være svømmere at følge i de københavnske kanaler nonstop på lørdag, udtaler Morten Hinnerup.

 

Svømmere på vej i vandet et tidligere år ved TrygFonden Christiansborg Rundt.

Foto: Dansk Svømmeunion   

En grøn hovedstad med rent vand
Københavns Kommune er en af verdens grønneste byer, og det er helt unikt, at man kan holde så stor en motionsevent midt i byens havn. Overborgmester Frank Jensen er derfor både glad og stolt over igen at byde velkommen til TrygFonden Christiansborg rundt.

- Vi har et fantastisk havneområde, hvor vandet er så rent, at man kan bade midt i byen. Det giver svømmerne en helt særlig oplevelse, og jeg glæder mig til at byde tusindvis af glade vandhunde velkommen til en svømmetur i vores dejlige hovedstad.

Frank Jensen vil forestå åbningstalen på lørdag og sende de første svømmere afsted. Åbningstalen holdes klokken 09.50 og de første motionssvømmere sendes afsted klokken 10.00.

En event for alle – både motions- og elitesvømmere
Langt de fleste deltagere i vandet på lørdag er motionssvømmere. De fleste svømmer for oplevelsens skyld, mens nogle enkelte svømmer for en særlig sag eller et budskab.
Iblandt disse er livreddere fra TrygFonden Kystlivredning som svømmer parvise stafetter medbringende havtasker med henblik på at synliggøre nogle af de vigtige elementer i ”Respekt for vand”-universet som Dansk Svømmeunion i samarbejde med TrygFonden sætter fokus på i disse år. Livredderne vil her markere vigtigheden af altid at svømme sammen med en makker i åbent vand og at bære en havtaske både for synlighedens skyld og som sikkerhed.

LEN Europa Cup, TrygFonden Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten på én dag
Lørdagens store svømmefest rummer tre aktiviteter flettet fint sammen over hele dagen.
Dagens første aktivitet, som begynder klokken 08.30 er en LEN Europa Cup i åbent vand-svømning. Her deltager i alt 34 af Europas absolut stærkeste åbent vand-svømmere inklusive seks danske deltagere. Distancen lyder på i alt seks kilometer og dermed tre runder om Christiansborg. Europa Cuppen er en del af det europæiske svømmeforbunds (LENs) samlede Europa Cup, som består af i alt seks afsnit. Afsnittet i Danmark er det femte i rækken.


Klokken 10.00 begynder så det, der må betegnes som dagens flagskib, TrygFonden Christiansborg Rundt.
Her sendes i alt 70 heats afsted med fem minutters interval. I hvert heat stiller 65 svømmere til start. Distancen er præcis to kilometer.
Midt på dagen bliver der en lille pause i TrygFonden Christiansborg Rundt, hvor deltagerne i Krüger Stafetterne sendes afsted. Her deles fire svømmere om at tilbagelægge de to kilometer.


Krüger Stafetten afholdes over fem heats, hvor det første heat sendes afsted klokken 13.20. De fem heats sendes afsted med fem minutters interval.
Klokken 14.10 genoptages TrygFonden Christiansborg Rundt med heat 41 og herefter fortsættes der med at sende svømmere afsted frem til klokken 16.45, hvor det sidste heat sendes afsted.

Som det fremgår ovenfor, så er der åbent vand-svømning med både nogle af Europas stærkeste åbent vand-svømmere, og der er svømning for glade motionister, der enten vil svømme som en del af en stafet eller som vil tage hele turen rundt om Slotsholmen individuelt.

Kun få pladser tilbage – men måske du kan nå det endnu
Der er kun meget få pladser tilbage, men hvis du er hurtig, kan du måske stadig nå at tilmelde dig enten den individuelle svømmetur eller med et hold i Krüger Stafetten. Eller begge dele. Tilmelding skal ske via www.copenhagenswim.com 
Eftertilmelding vil ikke være muligt på selve pladsen lørdag.

Arrangementet finder sted på Søren Kierkegaards Plads ud for Den Sorte Diamant med start og mål i havnebassinet.
Den to kilometer lange svømmetur går fra startpontonen ud for Den sorte Diamant langs havnefronten, under Knippelsbro, forbi Børsen, Højbro Plads og Gammel Strand og slutter med opløb foran Den sorte Diamant.

Program:
Klokken 07.30: Teltet for registrering åbner.
Klokken 08.30: Europa Cup 6 km. starter.
Klokken 09.50: Åbningstale forud for TrygFonden Christiansborg Rundt ved Frank Jensen, Københavns overborgmester.
Klokken 10.00: Første heat i TrygFonden Christiansborg Rundt sendes afsted.
Klokken 10.00 – 15.00: Gratis aktivitet for børn – prøv kræfter med udspring.
Klokken 11.00 – 13.00: Gratis aktivitet for børn – prøv kræfter med livredning.
Klokken 10.30: Præmieoverrækkelse Europa Cup 6 km.
Klokken 13.00 – 14.00: Landsholdssvømmerne Josefine B. Pedersen (MK31/VAT CPH) og Sara Sylvest (KVIK Kastrup) skriver autografer i Respekt for vand-loungen ved livreddertårnet.
Klokken 14.00 – 14.30: Landsholdssvømmerne Maj Howardsen (Sigma Swim Allerød) og Anton Ørskov Ipsen (Sigma Swim Birkerød/USA) skriver autografer i Respekt for vand-loungen ved livreddertårnet.
Klokken 13.20: Første heat i Krüger Stafetten sendes afsted.
Klokken 13.40: Sidste heat i Krüger Stafetten sendes afsted.
Klokken 14.10: TrygFonden Christiansborg Rundt genoptages med heat nummer 41.
Klokken 15.00: Præmieoverrækkelser Krüger Stafetten.
Klokken 16.45: Sidste heat i TrygFonden Christiansborg Rundt sendes afsted.
Klokken 17.30: Præmieoverrækkelser TrygFonden Christiansborg Rundt.

Kig forbi og vær’ med til at skabe de festlige rammer
Dansk Svømmeunion håber, at rigtig mange mennesker vil finde vej til Søren Kierkegaards Plads ud for Den Sorte Diamant og andre steder på ruten og være med til at heppe de friske deltagere afsted.
På pladsen vil det være muligt at hygge i telte og nyde Café Øieblikkets lækkerier fra grill.

Pressebåde
For pressen vil der være mulighed for at følge svømmerne fra en følgebåd. Dette koordineres ved henvendelse til Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlig, Nora Thomsen, i presseområdet på Søren Kierkegaards Plads.

Læs meget mere om lørdagens aktiviteter på eventsiden: www.copenhagenswim.com

Resultater vil blive offentliggjort på Sportstiming

Der vil blive livestreamet fra dagens begivenheder på: http://copenhagenswim.com/

 

#chrborgrundt, #KRÜGERstafetten, #LENCUP, #CPHSWIM

Dagens tre aktiviteter afholdes i samarbejde med LEN, Københavns Kommune og By & Havn.

Tak til TrygFonden og KrügerVeolia.

Også tak til:
REMA1000, DSV, Craft, Speedo, Svømmespecialisten, Dansk Erhverv, SwimEars, Egekilde, Naki Consulting og Nybolig.

Uden økonomisk støtte og samarbejde med både sponsorer og samarbejdspartnere, kan et arrangement som dette ikke løftes af Dansk Svømmeunion.


Kontaktpersoner:
Caroline Kleemann Falster, eventleder på TrygFonden Christiansborg Rundt, Dansk Svømmeunion, mobil: 61 12 81 87.
Nora Thomsen, kommunikationsansvarlig i Dansk Svømmeunion, mobil: 21 49 09 37.  

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.