Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

19
Januar
2022
20
Januar
2022

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Målet er at være blandt de bedste i Danmark


11-06-2018 21:00:00:
Af: Freja Marquardt

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 


Lærke Ruby prøvede for første gang kræfter med Open Water tilbage i 20014. Dengang oprettede Dansk Svømmeunion et talentudviklingsprojekt, som en sidegren af svømmesporten. Lærke Ruby blev straks bidt af det, og hun kvalificerede sig til at blive en del af holdet. I dag er hendes fokus udelukkende på Open Water. 

 

”Jeg kan godt lide, at der aldrig er to stævner, som er ens. Forholdene er aldrig de samme, og der er så meget uforudsigelighed forbundet med det.  Det er specielt den taktiske del af Open Water, som tiltaler mig. En god start er super vigtig, selvom det måske kan virke mærkeligt, når distancen er 10 km. Men det gælder om at blive en del af den første gruppe, fordi man kan spare meget energi ved at ligge i et felt fremfor at svømme alene,” siger Lærke Ruby.

 

Igen i år har hun kvalificeret sig til talentudviklingsholdet, og udtagelsen sker på baggrund af hendes præstationer fra sidste sæson. Det Europæiske mesterskab, som afholdes fra den 13.-15 juli i Valletta (Malta. Red), ligger tidligere i år end det plejer, og derfor kan der ikke nås at afvikles kvalifikationsstævner inden, fordi de ganske enkelt ville ligge for tæt på Mesterskabet.  

 

På billedet: Lærke Ruby under NM 2017.

Foto: Jon Langberg

 

”Det kræver meget og utrolig målrettet træning, at dygtiggøre sig indenfor Open Water. Der skal en hel del aerob træning til, og så bruger jeg også meget tid på at øve specifikke Open Water skills. Det kan være at svømme rundt om bøjer og at svømme i strøm, bølger og med masser af vind. Vejrforholdene spiller en enorm rolle. Derudover øver jeg min orientering, min start og afslutning. Det hele skal spille,” siger Lærke Ruby. 

 

Hun træner pt. ni gange om ugen med sit hold, men fordi hun skal have stort fokus på den aerobe del, svømmer hun længere distancer end de andre. Men nu, hvor vejret har gjort det muligt at komme udenfor i havet er en del af træningspassene blevet skiftet ud med træning i åbent vand. 

 

Det er essentielt at store dele af Lærke Rubys træning foregår i havet, fordi det er eneste mulighed for at træne Open Water teknikken korrekt. En ting, som også kræver træning at mestre, er ”fodringen”, som er nødvendig, hvis energiniveauet skal holdes oppe under 10 km. 

 

”Det foregår som regel med en hjemmelavet stang, som en medhjælper så strækker ud til mig, mens jeg ligger i vandet. Derpå er en kop-holder påført, og i den står en flaske med sukkervand til mig,” fortæller Lærke Ruby, som også godt kan have en energigel med i badedragten. 

 

Til sommerens Europæiske Open Water Mesterskab for Juniorer, hvor hun deltager for tredje gang, skal hun svømme 10 km Open Water, og hendes mål er at  få en bedre placering end sidste år samt at sikre sig nogle gode erfaringer, hun kan bruge i fremtiden. 

 

”Mit mål er at blive en af de hurtigste Open Water svømmere i Danmark, og så drømmer jeg om at deltage og repræsentere Danmark ved mange flere internationale mesterskaber,” siger Lærke Ruby. 

 

SvømmeSport takker Lærke Ruby for interviewet! Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.