Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

25
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Open Water er nemt at prøve kræfter med


:
Af: Freja Marquardt

Open Water sæsonen er lige om hjørnet, og Herning Open Water starter ballet den første dag i juni. En af Danmarks mest erfarne Open Water svømmere opfordrer alle til at prøve kræfter med svømning i åbent vand.  


Open Water sæsonen står for døren, og nu er der ikke længe til det hele skydes i gang med Herning Open Water, der afholdes den 1. juni i et samarbejde mellem Herning Svømmeklub, Garmin Challenge Denmark og Dansk Svømmeunion. 

 

Mathilde Riis Sørensen, som senest har svømmet i Esbjerg Svømmeklub, er en af Danmarks mest erfarne Open Water svømmere, og hun har deltaget i alt fra store Internationale Mesterskaber til mindre stævner i Danmark. Hun opfordrer alle til at kaste sig ud i at prøve kræfter med Open Water, da det er forbundet med mange gode oplevelser i den danske natur. 

 

- I dag findes der mange gode begynderstævner rundt om i landet, så det er bare med at komme i gang. Det er en forholdsvis nem sport at kaste sig ud i. Hvis vejret er godt, og vandet er over 20 grader, kræver det nemlig ikke andet end badetøj. Flere stævner har korte distancer helt ned til 500m, og hvis havet virker lidt for stort til at begynde med, kan man med fordel holde sig til at svømme i søer og floder, hvor man også undgår brandmænd, siger Mathilde Riis Sørensen. 

 

Hun havde selv sin debut til et Open Water stævne tilbage i 2006, hvor hun som 18-årig tilbagelagde 10 km i Stige Kanal i Odense. 

 

- Jeg havde aldrig svømmet i åben vand før, og jeg ejede endnu ikke en våddragt, så det blev i almindelig badedragt. Det var en kold fornøjelse men også en rigtig fed oplevelse, som gav mod på mere. Efterfølgende købte jeg en våddragt, og året efter deltog jeg i flere løb og vandt mit første danske mesterskab på 10km. Dansk Svømmeunion lagde flere kræfter i projektet, og der kom flere forskellige løb og distancer rundt omkring i landet, siger Mathilde Riis Sørensen. 

 

Interessen for Open Water opstod, da hun som distance svømmer i bassinet manglede udfordringer – 800 og 1500 fri var bare ikke langt nok til Mathilde Riis Sørensen. Derfor så hun en mulighed i Open Water, hvor hun kunne deltage i nogle længere distancer og større konkurrencer end gennem hendes bassinsvømning. 

 

Hun har dog kunnet anvende sin store træningsbaggrund fra bassinet til at gennemføre de længere distancer til Open Water, men der er dog alligevel stor forskel på de to konkurrenceformer og svømmestilarter. 

 

- Den helt store forskel ligger i orienteringen mens man svømmer, samt det at man har mere nærkontakt med de andre svømmere. I åben vand svømning ligger der typisk bøjer man kan orientere sig efter, men det kræver selvfølgelig at man kigger fremad i forbindelse med sin vejrtrækning. Det er noget, som jeg har trænet mere specifikt efterhånden som min interesse for åben vand svømning steg, siger Mathilde Riis Sørensen.

 

 

 

Mathilde Riis Sørensen på vej til at blive Dansk Mester på 10 km Åbent Vand i 2012. 

Foto: Privatfoto 

 

Mathilde Riis Sørensen har rejst verden rundt med sin deltagelse ved Open Water, og hun understreger, at noget af det fedeste ved sporten jo er, at man får mulighed for at få nogle helt andre oplevelser end man kan i en svømmehal afhængigt af sted, strøm, vind og vejrforhold. 

 

- Jeg har utallige gode minder fra de løb jeg har deltaget i, igennem årene. Det har givet mig nogle rigtig fede naturoplevelser rundt omkring i verden, som jeg ikke ville ha fået i en svømmehal. Jeg har bl.a. svømmet med sæler i Øresund, kulørte koralfisk i Dubai samt svømmet i Hudson river med frihedsgudinden i baggrunden, siger Mathilde Riis Sørensen. 

 

Den største svømmemæssige udfordring var tilbage i 2012, da Mathilde Riis Sørensen deltog i et Grand Prix stævne i Canada på 32 km. Det primære mål med turen til Canada var deltagelse ved World Cup på 10 km samme sted, men efter den konkurrence var afviklet, var der tre hviledage, inden det gik løs med de 32 km. 

 

- Vi startede tidligt om morgnen på den ene side af søen, jeg begav mig ud på den lange tur kun iført badedragt og smurt ind i svinefedt, da vandtemperaturen lå mellem 16-19 grader. Jeg havde min egen personlige følgebåd med hele vejen, med min træner Thomas Stub og en lokal fransktalende bådfører. Vi lavede et system med at jeg hvert kvarter ”blev fodret” med energibarer og energidrik ved hjælp af en hjemmedesignet foderstang, da jeg ikke måtte have fysisk kontakt med båden på noget tidspunkt, siger Mathilde Riis Sørensen.  

 

Hun svømmede og svømmede i flere timer uden at kunne se land, men da det endelig dukkede op ude i horisonten, gav det fornyede kræfter til at tilbagelægge det sidste af turen. 

 

- Jeg kom i land efter 7 timer og 43 minutter, med en GPS der viste at jeg pga. strømforholdende havde svømmet hele 35 km, og jeg har sjældent været så stolt af mig selv og haft så trætte arme, siger Mathilde Riis Sørensen. 

 

 

SvømmeSport takker Mathilde Riis Sørensen for interviewet! Se de seneste nyheder

24-01-2020 12:19:00

I en pressemeddelelse fremgår det, at klubben har styrket både sin svømmeskole med en svømmefaglig chef og talentudviklingen med tilknytning af Caroline Lindborg, som kommer til klubben med stor passion og viden om svømning.

 
22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC.