Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Dansk Svømmeunion ansætter toptræner på NTC


31-01-2013 09:30:00:
Af: Nora Thomsen

40-årige Shannon Rollason bliver NTC-cheftræner.


Dansk Svømmeunion har i denne uge underskrevet en kontrakt med en australsk toptræner i skikkelse af 40-årige Shannon Rollason til stillingen som cheftræner på det Nationale Træningscenter (NTC) i København.


Shannon Rollason kommer fra en lignende stilling som træner på Australian Institute of Sport, som er det australske svømmeforbunds elitecenter beliggende i Canberra. Shannon stod blandt andet i spidsen for de australske kvinder, som vandt OL-guld ved de Olympiske Lege i London i sommer på 4x100 fri. Den kommende NTC-cheftræner har i det hele taget et imponerende CV med adskillige OL- og VM-medaljer på listen.


Dansk Svømmeunions kommende NTC-cheftræner, Shannon Rollason.

Glæde i Dansk Svømmeunion over ansættelsen af kommende NTC-cheftræner
Sportschef i Dansk Svømmeunion, Mikkel von Seelen, udtaler om nyansættelsen: Jeg er utrolig glad for, at vi har kunnet tiltrække en trænerkapacitet som Shannon. Svømmerne kan være stolte over, at vi har fået en af verdens absolut bedste trænere til landet, for der er ingen tvivl om, at det stærke hold af svømmere, vi råder over i Danmark, har været en afgørende faktor i forhold til at kunne tiltrække en sådan træner-kapacitet. Jeg føler mig helt overbevist om, at NTC går en rigtig positiv udvikling i møde med Shannon ved roret, udtaler sportschef Mikkel von Seelen.

NTC har hjemme på Bellahøj Svømmestadion og er Dansk Svømmeunions træningstilbud til landets bedste svømmere. Shannon bliver derved træner for blandt andet Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen.


Australsk trænerkapacitet vil medvirke til at løfte dansk elitesvømning endnu et niveau

Shannon forklarer selv om sit skifte til dansk svømning: - Danmark har været igennem en positiv udvikling de seneste år. Jeg er dog sikker på, at der er langt til overliggeren endnu, og det bliver rigtig spændende at få lov til at bidrage til denne proces. Med den nye struktur i dansk svømning med både en centertræner og en landstræner, tror jeg, at vi har et rigtig fornuftigt grundlag for at løfte dansk svømning endnu et niveau, vurderer kommende NTC-cheftræner Shannon Rollason.

Cheftrænerens faglige kompetencer og personlighed udgør nøglefaktorer ifølge Team Danmark
Der er ingen tvivl om, at det kommer til at vække genlyd i svømmeverdenen, at Danmark er lykkedes med at rekruttere cheftræneren fra en af verdens stærkeste svømmenationer. Direktør i Team Danmark, Michael Andersen, er heller ikke sen til at udtrykke sin glæde over den nye kompetence, der er tilført dansk svømning: - Det er særdeles positivt at dansk svømning kan tiltrække en international toptræner fra en af verdens allerbedste sportsnationer Australien. Jeg er ikke i tvivl om, at Shannon Rollason kan videreudvikle vores top svømmere frem imod mange gode præstationer ved VM på langbane i Barcelona til sommer, EM på kortbane i Herning i slutningen af 2013 og så naturligvis det langsigtede mål - OL 2016 i Rio. NTC på Bellahøj vil hermed også i de kommende år være det helt afgørende fundament for dansk svømnings internationale succes. Og i den forbindelse er NTC-cheftrænerens faglige kompetencer og personlighed nøglefaktorer for både talenterne og verdensklasse-svømmernes sportslige og menneskelige udvikling, lyder det fra Michael Andersen.

Shannon Rollason er 40 år, gift og far til to børn. Mens Shannon påbegynder sit nye job i Danmark den 1. marts, flytter resten af familien først herop til sommer.

For yderligere information kan sportschef i Dansk Svømmeunion, Mikkel von Seelen, kontaktes på mobil: 2920 6160.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.