Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


”Nick Juba er vigtig for udviklingen i dansk svømning”


23-04-2013 13:22:00:
Af: Anna Birkbak

Direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen, fortæller hvorfor ansættelsen af den britiske landstræner er en unik mulighed for SvømmeDanmark.


Vi har taget fat i Pia Holmen for at stille hende 4 skarpe spørgsmål om den nye landstræner, Nick Juba, det trænerteam han skal indgå i samt forventninger til både Rio og OL 2020. Læs med her.

 

Hvordan føles det endelig at have begge "store" trænerjobs på plads?

”Udtrykket ”endelig” er et meget validt udtryk for, hvordan jeg har det med det. Jeg synes, at det har været en sej omgang at rekruttere disse trænere. Det er meget svært at rekruttere de rette profiler, fordi man med trænerjobs typisk ikke har mulighed for at skaffe referencer. Så man skal se sig godt om. Men det har været vigtigt for Mikkel og jeg, at vi har brugt den tid, der skal til, også selvom vi godt ved, at SvømmeDanmark har ventet. Heldigvis har omverdenen og ikke mindst bestyrelsen været tålmodige. Det er jeg glad for. Jeg glæder mig rigtig meget til, at de for alvor kan komme i gang. Det har også været en hård omgang at starte op efter OL i London uden at have teamet på plads. Det har man kunnet mærke i SvømmeDanmark, vi har været pressede omkring planlægning mv. Så jeg glæder mig til, at vi kan få hovederne op over vandkanten, få et overblik og forhåbentligt være meget mere proaktive i forhold til elitemiljøerne i Danmark. Det er hårdt tiltrængt.”

 

Ansættelsen af Nick Juba betyder endnu en dygtig og meget kompetent træner for de bedste svømmere i Danmark. Hvad håber du, han kan bidrage med?

”Nick kommer fra et klubmiljø, det har været vigtigt for os. Han skal nemlig arbejde med landsholdssvømmere i klubmiljøer og udlandet. Og det har været vigtigt for os, at han kommer fra et klubmiljø, men også har arbejdet med landshold tidligere. Jeg håber også, at han bidrager til at løfte de elitære klubmiljøer i Danmark til et endnu højere niveau. Vi kunne også tænke os at gøre noget mere for klubtrænerne og have en bedre dialog med dem. Det har Mikkel allerede taget hul på, og jeg håber, at vi nu får luft til at gøre meget mere.”

 

Hvilke forhåbninger har du til det team, Rollason, Juba, Hinge og von Seelen nu udgør?

”Meget store forventninger har jeg til dem. De skal netop være et team, give hinanden sparring og arbejde tæt sammen. Hvis vi griber det her rigtigt an, kan det blive stort for dansk svømning. Vi har her fået en unik mulighed, som vi skal gribe benhårdt og bruge til at skabe resultater. Dansk Svømmeunion og Team Danmark lægger mange ekstra midler i det her projekt, det skal være muligt at måle, at disse mange penge gør en forskel. Det vil vi arbejde tæt sammen om, og det bliver min opgave at udfordre teamet og sørge for at de kommer flyvende fra start, og Mikkel og jeg har nogle ideer til, hvordan vi sikrer den del.” 

 

Kan vi sætte forventningerne op ifht. OL i Rio om 3 år? :)

”He he, den er god med dig. Hvis jeg skal være ærlig, så tror jeg, at konstellationen vil gøre en større forskel til OL i 2020 end i Rio i 2016. 3 år er meget kort tid i international elitesvømning. Vi er allerede langt henne i det første år efter London. Men jeg ved, at både Mikkel og de nye trænere har gjort sig nogle tanker om nogle ”fast track” projekter, der måske allerede kan gøre en forskel i Rio.”

 

Vi siger mange tak til Pia Holmen for de spændende perspektiver. Vi glæder os også meget til at se, hvor dansk svømning nu kan bevæge sig hen!

 
Tags: Nick Juba

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.