Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

20
April
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


”Jeg håber på en landstræner, der hjælper klubberne”


03-05-2013 13:46:37:
Af: Anna Birkbak

Elitetræner i Lyngby, Jason Christensen, håber på, at Nick Juba vil støtte klubberne i Danmark og ikke modarbejde deres arbejde.


Med ansættelsen af Nick Juba som ny landstræner kan man for alvor begynde at fornemme den nye struktur, Dansk Svømmeunion vil skabe omkring talentudvikling og elitesvømning i Danmark. Han skal nemlig ikke sideløbende med sin post som landstræner varetage cheftrænerstillingen på NTC – her er Shannon Rollason allerede kommet godt i gang siden sin ansættelse i marts.

 

Med opsplitningen i de to stillinger i stedet for én, kan man nu håbe på, at der er mere overskud og balance i varetagelsen af arbejdsopgaverne. Det mener i hvert fald Jason Christensen, der er elitetræner i Lyngby, og som vi har taget fat i for at få et par yderligere kommentarer fra. Læs med her:

 

Hej Jason. Hvad betyder ansættelsen af Nick Juba for dig og dit arbejde?

”Jeg er personligt meget glad for, at man har separeret landstrænerstillingen og NTC-trænerjobbet. Det har vi virkelig trængt til. Forhåbentlig vil vi se langt færre problemer og interessekonflikter mellem klubberne og toppen af SVØM. Det var specielt under Paulus Wildeboer, at vi trænere ude i klubberne oplevede en modstand og nedvurdering i forhold til landsholdet og NTC. Så jeg håber på en landstræner, der hjælper og guider klubberne, og ikke bekriger dem.”

 

Hvad håber du, at Nick Juba kan give dansk svømning?

”Jeg håber helt sikkert, at vi kan få et samarbejde op at stå, at man får en sparringspartner der kommer rundt i landet og kan inspirere os. Jeg håber, at han tager del i at udvikle dansk svømning, så vi får en seriøs udvikling. Den nye struktur er også positiv i den forstand, at der kan komme nye perspektiver på igennem nye mennesker, som forhåbentlig kan styre os mod bedre resultater.”

 

Hvad tænker du så om NTC nu, hvor Shannon er ansat derude?

”Mit indtryk er, at Shannon er rigtig flink. Jeg synes, at han har en interessant tilgang til svømning, og så differentierer han træningen meget, hvilket er rigtig vigtigt. Det er interessant at høre, når han siger, at de danske svømmere er hårdføre (se nyhed her) – vi måtte jo høre på det præcis modsatte under Paulus. Jeg har respekt for NTC-konceptet, og jeg har jo også en svømmer derude nu (Kelly Riber Rasmussen, red.). Det giver et ekstra lag på i forhold til, hvad klubben kan bidrage med, fordi de rent økonomisk har flere ressourcer. Til gengæld kunne jeg godt ønske mig, at der blev ansat en ung, dansk assisterende træner på NTC. Det vil give en mulighed for at bygge videre på det arbejde, Shannon sætter i gang, for hvis han skulle forsvinde en dag, så bliver den store mængde viden og kapacitet stadig i Danmark. Men jeg håber, at der vil komme mere balance i toppen nu, hvor vi har Shannon på NTC og en ny mand på posten som landstræner.”

 

Mange tak til Jason for inputs. Er du enig i, at den nye struktur er positiv for dansk svømning? Og hvad med spørgsmålet om en ung, dansk assisterende NTC-træner? Log ind til venstre og skriv din mening.
Tags: Nick Juba

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.