Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
22-02-2019 10:39:58
 
21-02-2019 13:03:17
 
11-02-2019 18:20:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
Februar
2019
Svømning
Fördemaster
Flensborg
1
Marts
2019
Svømning
Kronborg Open 2019
Helsingør Svømmehal
8
Marts
2019
Svømning
Øst Junior/Senior, Langbane
East Kilbride Badet

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


Thomas Stub: Dialogmøder kaster brugbare ideer af sig


27-03-2015 22:00:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Dansk Svømmeunion holder i denne uge møder med trænere og klubledere fra hele landet om fremtidens danske konkurrencesvømning.


Giver det mening at ændre på mesterskabsstrukturen og landshold-setup’et inden for dansk svømning? 

 

Det ønsker Dansk Svømmeunion at undersøge, hvorfor den er fuld i gang med at holde dialogmøder med relevante aktører fra landets svømmeklubber, og allerede efter de første to møder vurderer unionens talentansvarlig, Thomas Stub, at der er kommet mange gode inputs.

 

- Der er nogle ting, som vi helt overordnet gerne vil gribe an på en anden måde, end vi har gjort hidtil, og der er kommet mange gode og brugbare inputs på de her første møder, som vil blive taget med i den videre proces, siger han til SvømmeSport og tilføjer:

 

- Møderne har været åbne og har handlet om, at vi gerne vil lave nogle tilpasninger og ændringer, til dels i forhold til den udvikling der skal ske med fremtidens danske konkurrencesvømmere.

 

Unionen holdte det første møde i Fredericia tirsdag, hvor der mødte omkring 20 personer op, mens det andet møde fandt sted torsdag i Glostrup. Her mødte der omkring 30 personer op, fortæller Thomas Stub.

 

Unionens talentansvarlig afslører, at der inden møderne var blevet lagt materiale ud på unionens hjemmeside, der satte rammerne for, hvad der skulle diskuteres på møderne og hvilke områder, den ønsker at få sat fokus på. 

 

- Det er svært at blive konkret, fordi meget af det er blevet diskuteret på et overordnet plan, men det er klart, at der har været holdningsudveksling i forhold til, om vi skal vælge løsning A eller B i forhold til visse ting.

 

- Nogle ting er vi blevet bekræftet i, mens der er kommet ideer på bordet til ting, der kan gøres endnu bedre. Og så er der også input, der indikerer, at hvis vi vælger den her vej, så kan vi ikke gør noget andet, siger Thomas Stub, der dog påpeger, at den nye aldersforskel på drenge og piger i juniorrækkerne diskuteres.

 

- Det europæiske svømmeforbund, LEN, har jo besluttet, at der kun skal være ét års forskel på pigejuniorer og drengejuniorer, hvor det hidtil har været to år, og der giver det god mening at få tilpasset i forhold til det, siger Thomas Stub.

 

Derudover er det også relevant at se på, om man skal splitte juniorer og seniorer op i forhold til stævner, hvor de i dag derimod ofte dyster sammen.

 

- Nu lægger vi så op til at lægge snittet anderledes, så vi arbejder med seniorer, juniorer og årgangssvømmere som tre forskellige grupperinger fremadrettet, hvilket vil betyde, at seniorerne får deres eget mesterskab, siger Stub.

 

Søndag finder et tredje og sidste møde sted på Bellahøj Svømmestadion i pausen mellem indledende runde og finaleafsnittet under dette års Danish Open, og her vil der i modsætning til de første to møder blive talt engelsk for at imødekomme de mange udenlandske trænere, der er inden for dansk svømning, fortæller Thomas Stub.

 

- Vi vil også gerne have nogle inputs fra dem, der har en anden baggrund end en opvækst i det danske, fordi de kan godt have nogle andre vinkler på tingene, der kunne være rigtig gavnlige for os.

 

- Så forhåbentlig kommer der endnu flere gode ideer ud af det på søndag, siger unionens talentansvarlig.

 

Læs invitationen til dialogmøderne her.

Læs også "Thomas Stub bag oplæg til ny mesterskabsstruktur"Se de seneste nyheder

22-02-2019 10:39:58

Aalborg Svømmeklub inviterer til Åbent Hus i Svømmeland i Nørresundby. Det sker som led i partnerskabsaftalen med Dansk Svømmeunion, Aalborg Kommune og Elitesport Aalborg.

 
21-02-2019 13:03:17

For tredivte gang afholdes der Sommer Universiade for alle sportsatleter, som er tilmeldt og studerer på universitetet eller er i gang med en anden videregående uddannelse.

 
11-02-2019 18:20:00

Den danske OL-guldvinder Pernille Blume har i begyndelsen af året fået foretaget en vellykket operation for at få lukket et mindre hul ved hjertet.

 
11-02-2019 09:17:00

Martin Bang Christensen har de forgangne to weekender forberedt sig til Grand Prix i Rostock - det resulterede i en flot førsteplads ved tysk tårnmesterskab.

 
05-02-2019 10:01:00

Du kan godt begynde at glæde dig. Der er præcis to måneder til, at de første svømmere hopper i vandet ved Danish Open, som i år har fået helt nyt format.