Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
19-08-2019 21:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
August
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Forberedelsesture venter EM Junior og EYOF holdene efter Danish Open


31-03-2017 16:15:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Når EM Junior og EYOF holdene efter Danish Open er blevet udtaget, skal begge hold efterfølgende på træningsophold for at forberede sig. Her fortæller Thomas Stub mere om turene.


Som bekendt er der flere kvalifikationer på spil ved Danish Open, når det starter i morgen. For juniorerne gælder det blandt andet kvalifikation til EM Junior. Her forventes det, at hele 20 svømmere udtages og er klar til at stille til start ved de Europæiske Mesterskaber Junior i Netanya, Israel den 28. juni til den 2. juli. Derudover er der for nogle af de unge svømmere også mulighed for at kvalificere sig til European Youth Olympic Festival (EYOF), der finder sted den 22. - 30. juli i Györ, Ungarn.

 

 

Når begge hold er udtaget efter Danish Open, venter der for EM Junior holdet et træningsophold i Amsterdam fra den 8. – 12. april, hvor de skal kickstarte deres forberedelser frem mod det store mesterskab til sommer. Samtidig venter der også et træningsophold for det udtagede EYOF hold fra den 20. – 22. april i Brøndby.

 

I forbindelse med disse to kickoff-ture fortæller Dansk Svømmeunions talentansvarlig, Thomas Stub, som til dagligt har fokus på juniorerne, følgende om EM-juniorernes tur:

 

- Kickoff-træningsopholdet i Amsterdam tjener flere formål. Først og fremmest skal vi sikre gode relationer mellem de udtagne svømmere – og de udtagne trænere for den sags skyld. Det danske juniorlandshold skal være et godt hold på alle områder, og jeg forventer, at alle svømmere og trænere på juniorlandsholdet støtter hinanden, således at svømmerne kan levere de bedst mulige præstationer, når EM Junior afvikles i Israel til sommer. Derudover skal jeg bruge en del tid på individuelle samtaler med alle svømmerne med henblik på forventningsafstemning omkring indsats og mål i forbindelse med EM Junior, og så bliver der naturligvis også plads til lidt let træning. Med andre ord forsætter vi med samme koncept som de sidste to år – og vel at mærke et koncept, som giver holdet til EM Junior et godt afsæt frem i mod sommerens mesterskab.

 

Thomas Stub fortæller yderligere, at det på nuværende tidspunkt er svært at forudsige, hvor mange svømmere, der bliver udtaget på baggrund af Danish Open. Sidste år var der et rekordstort antal kvalificerede svømmere til EM Junior, og derfor er der i år indsat et maksimum på 20 svømmere, som er det antal svømmere, der kan udtages. Om det fortæller Thomas:

 

- Baseret på den flotte fremgang blandt juniorerne i efteråret er mit umiddelbare gæt, at jeg kommer til at udtage fuldt hold på onsdag – og det vil altså sige 20 svømmere.

 

Som nævnt, er det ikke kun EM Junior holdet, der får lov til at komme på træningsophold efter udtagelsen ved Danish Open. Også holdet til EYOF skal af sted i april måned. Om udtagelsen af disse svømmere udtaler Thomas først og fremmest:

 

- I forbindelse med EYOF er Danmarks Idrætsforbund (DIF) ansvarlig for selve udtagelsen af holdet, og det betyder at Dansk Svømmeunion ikke selv udtager svømmerne. På baggrund af resultaterne ved Danish Open og de udtagelseskriterier, der er opstillet i samarbejde med DIF, indstilles umiddelbart efter Danish Open de svømmere, som har klaret udtagelseskriterierne. Det er unge svømmere, der kan kvalificere sig til EYOF, så det er svært at spå om antallet – og kvalifikationskriterierne er ret hårde.

 

- Der er en meget stærk gruppe piger født i 2002 i dansk svømning i øjeblikket, og da de er ældste årgang til EYOF, så har jeg en god fornemmelse af, at der særligt på pigesiden vil være kvalificerede svømmere. Mit umiddelbare gæt er, at jeg i næste uge kan indstille mellem 4 og 6 svømmere til DIF til udtagelse til EYOF, fortæller Thomas og fortsætter om formålet med træningsopholdet for EYOF-svømmerne:

 

- Som nævnt er svømmerne, der kan deltage til EYOF meget unge, og EYOF er første gang, at unge og talentfulde svømmere får muligheden for at konkurrere i internationalt regi. EYOF kan bedst sammenlignes med et EM Junior, hvor de ældste juniorsvømmere ikke deltager, hvilket giver god plads til de yngre svømmere, som for første gang skal stille til start ved et internationalt mesterskab. På denne måde er EYOF med til at skabe et godt fundament frem mod en international svømmekarriere, og de unge svømmere får rig mulighed for at suge en masse konkurrenceerfaring til sig her.

 

- Derudover afvikles konkurrencerne ved EYOF som et multisportsarrangement, og derfor deltager også atleter fra mange andre sportsgrene. Derfor skal kickoff-træningsopholdet i Brøndby bruges til at forberede svømmerne på, hvad der skal ske til EYOF. Derudover skal vi også arbejde med relationer og afstemning af forventninger og målsætninger på samme måde, som det er tilfældet på EM Junior holdets kickoff-træningsophold. Træningsopholdet afsluttes desuden med et informationsmøde for forældre og klubtrænere lørdag, fortæller Thomas afsluttende.

 

Du kan læse meget mere om udtagelseskriterierne til de to hold på Dansk Svømmeunions hjemmeside. Links finder du her:

EM Junior

EYOFSe de seneste nyheder

20-08-2019 22:00:00

VM for juniorer på langbane indledtes tirsdag med dansk junior rekord til Thea Blomsterberg på 50m brystsvømning.

 
20-08-2019 14:43:00

Konkurrencelivredningens mange alsidige discipliner vil kunne opleves på tæt hold, når det går løs med et tætpakket program på lørdag ved Rødbyhavn Strand.
 

 
19-08-2019 21:00:00
Tirsdag morgen indledes 2019-udgave af verdensmesterskaberne for juniorer i Budapest.
 
15-08-2019 14:15:00

Ny opdatering pr. august 2019.

 
15-08-2019 11:26:00

Oven på ni års pause er der nu atter udklækket svømmetrænere i Danmark med den fornemme uddannelse Idrættens Træner Akademi (ITA).