Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Det er altid vildt fedt at være afsted med juniorlandsholdet”


29-04-2017 18:00:00:
Af: Johanne Tolstrup

Helena Rosendahl Bach er blandt de svømmere, der skal repræsentere Danmark ved sommerens EM Junior. Læs med her, hvor Helena fortæller om arbejdet frem mod mesterskabet.


Efter Danish Open, der blev afviklet fra den 1. til den 5. april i Bellahøj Svømmestadion, blev 15 svømmere udtaget til at forsvare de danske farver ved sommerens EM Junior, der afholdes den 24. juni til den 3. juli i Israel. Blandt disse 15 unge svømmere er Holstebro Svømmeklubs Helena Rosendahl Bach, som skal skal repræsentere Danmark i kvindernes 200 meter medley og 400 meter fri. Helena er netop vendt hjem efter et kick-off træningsophold i Amsterdam sammen med resten af EM Junior-holdet, hvor svømmerne blev rystet godt sammen:

 

- Det er altid vildt fedt at være afsted med juniorlandsholdet, for der er altid en rigtig god stemning. Det er en super god måde at lære hinanden at kende på, synes jeg og jeg synes også, at det er fedt at få lov til at svømme de andre træneres programmer og dermed lære noget nyt igennem det. Jeg er dog såheldig, at min egen træner er med ved EM Junior denne gang, hvilket jeg er rigtig glad for, fortæller Helena.

 

Frem mod sommerens EM Junior er der mange ting, som den unge Holstebro-svømmer håber påat kunne forbedre inden mesterskaberne løber af stablen. Dette være sig både tekniske, fysiske og styrkemæssige aspekter af svømningen, som alt sammen skal være med at få årets junior-højdepunkt til at gå op i en højere enhed. Derudover understreger Helena ogsåhvor vigtigt det er at nyde det man gør, da dette tit og ofte resulterer i de bedste resultater:

 

- Jeg har altid meget fokus pådet tekniske aspekt i min svømning, hvilket selvfølgelig altid er meget vigtigt. Derudover træner jeg i øjeblikket meget langt og får svømmet en hel masse meter, hvilket forbedrer min fysiske kapacitet. Desuden har jeg ogsådel fokus påmin styrketræning lige pt., da jeg det vil være en stor fordel for mig at blive endnu stærkere end jeg er nu, fortæller Helena.

 

- Det er rigtig vigtigt for mig, at have det sjovt, når jeg svømmer og dermed skal jeg ogsåhuske at nyde det under EM junior. Hvis jeg husker påmig selv på, at jeg skal være glad og nyde det, såer jeg overbevist om, at jeg ogsåkommer til at svømme stærkt. Jeg vil vildt gerne svømme nogle personlige rekorder hjem, og såvil jeg ogsåvirkelig gerne i en finale. Det kunne være fedt!, uddyber Helena og fortsætter:

 

- Jeg ser frem til at svømme stærkt! Det er altid fedt at konkurrere med Europas bedste juniorer. Jeg glæder mig til at give den gas og levere en god sportslig præstation. Desuden glæder jeg mig som altid, til at repræsentere Danmark igen ved et internationalt stævne. Det er en stor ære.

 

Mange tak til Helena for interviewet!

 

Helena Rosendahl Bach, Holstebro Svømmeklub.Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.