Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

31
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


”Det er altid vildt fedt at være afsted med juniorlandsholdet”


29-04-2017 18:00:00:
Af: Johanne Tolstrup

Helena Rosendahl Bach er blandt de svømmere, der skal repræsentere Danmark ved sommerens EM Junior. Læs med her, hvor Helena fortæller om arbejdet frem mod mesterskabet.


Efter Danish Open, der blev afviklet fra den 1. til den 5. april i Bellahøj Svømmestadion, blev 15 svømmere udtaget til at forsvare de danske farver ved sommerens EM Junior, der afholdes den 24. juni til den 3. juli i Israel. Blandt disse 15 unge svømmere er Holstebro Svømmeklubs Helena Rosendahl Bach, som skal skal repræsentere Danmark i kvindernes 200 meter medley og 400 meter fri. Helena er netop vendt hjem efter et kick-off træningsophold i Amsterdam sammen med resten af EM Junior-holdet, hvor svømmerne blev rystet godt sammen:

 

- Det er altid vildt fedt at være afsted med juniorlandsholdet, for der er altid en rigtig god stemning. Det er en super god måde at lære hinanden at kende på, synes jeg og jeg synes også, at det er fedt at få lov til at svømme de andre træneres programmer og dermed lære noget nyt igennem det. Jeg er dog såheldig, at min egen træner er med ved EM Junior denne gang, hvilket jeg er rigtig glad for, fortæller Helena.

 

Frem mod sommerens EM Junior er der mange ting, som den unge Holstebro-svømmer håber påat kunne forbedre inden mesterskaberne løber af stablen. Dette være sig både tekniske, fysiske og styrkemæssige aspekter af svømningen, som alt sammen skal være med at få årets junior-højdepunkt til at gå op i en højere enhed. Derudover understreger Helena ogsåhvor vigtigt det er at nyde det man gør, da dette tit og ofte resulterer i de bedste resultater:

 

- Jeg har altid meget fokus pådet tekniske aspekt i min svømning, hvilket selvfølgelig altid er meget vigtigt. Derudover træner jeg i øjeblikket meget langt og får svømmet en hel masse meter, hvilket forbedrer min fysiske kapacitet. Desuden har jeg ogsådel fokus påmin styrketræning lige pt., da jeg det vil være en stor fordel for mig at blive endnu stærkere end jeg er nu, fortæller Helena.

 

- Det er rigtig vigtigt for mig, at have det sjovt, når jeg svømmer og dermed skal jeg ogsåhuske at nyde det under EM junior. Hvis jeg husker påmig selv på, at jeg skal være glad og nyde det, såer jeg overbevist om, at jeg ogsåkommer til at svømme stærkt. Jeg vil vildt gerne svømme nogle personlige rekorder hjem, og såvil jeg ogsåvirkelig gerne i en finale. Det kunne være fedt!, uddyber Helena og fortsætter:

 

- Jeg ser frem til at svømme stærkt! Det er altid fedt at konkurrere med Europas bedste juniorer. Jeg glæder mig til at give den gas og levere en god sportslig præstation. Desuden glæder jeg mig som altid, til at repræsentere Danmark igen ved et internationalt stævne. Det er en stor ære.

 

Mange tak til Helena for interviewet!

 

Helena Rosendahl Bach, Holstebro Svømmeklub.Se de seneste nyheder

24-01-2020 12:19:00

I en pressemeddelelse fremgår det, at klubben har styrket både sin svømmeskole med en svømmefaglig chef og talentudviklingen med tilknytning af Caroline Lindborg, som kommer til klubben med stor passion og viden om svømning.

 
22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC.