Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


EJM-holdet deltager ved Glasgow International Swim Meet


18-05-2018 17:27:00:
Af: Klaus Bach Christensen

I den kommende weekend skal det danske EM Juniorhold teste formen i Glasgow, som senere på året danner rammerne om sommerens EM Langbane. 


Om præcis en uge deltager det danske EJM-hold ved Glasgow International Swim Meet. Her skal svømmerne teste formen af, samle erfaring og ikke mindst rystes sammen som gruppe inden sommerens europæiske juniormesterskab på langbane, som afholdes i Helsinki. Thomas Stub, som er talentansvarlig i Dansk Svømmeunion håber, at udbyttet af stævnedeltagelsen bliver stort.

 

- Vores deltagelse skal helt sikkert ses som et skridt i vores forberedelse frem mod sommerens EM Junior. Stævnedeltagelsen skal særligt bruges til at ryste de enkelte grupper, der består af en håndfuld svømmere og en træner, sammen. Derudover handler det om at få svømmerne ud i nogle uvante rammer, hvor de hverken kender de andre svømmere eller omgivelserne, siger Thomas Stub og uddyber. 

 

- For nogle svømmere er det en stor stressfaktor pludselig at skulle præstere i et nyt og ukendt forum. Min tanke er derfor at forsøge at være på forkant med udfordringer som disse.

 

Hele det danske EJM-hold deltager ved Glasgow International Swim Meet 2018.

Copyright: Jesper Nielsen - STTFOTO.

 

Det er første gang, at det skotske stævne bliver afholdt, og af programlisten fremgår det, at niveauet varierer fra disciplin til disciplin. Der er særligt mange britiske svømmere tilmeldt stævnet, hvor den dygtige medleysvømmer, Hannah Miley, nok er den mest kendte.

 

- Det vil være super fint, hvis alle vores deltagende svømmere både får muligheden for at svømme indledende- og finaleløb. På dette tidspunkt af sæsonen, er det ikke min forventning, at alle vores juniorsvømmere svømmer op til deres bedste på grund af, de er i en hård træningsblok hjemme i deres klubber. Mange af svømmerne skal derfor præstere, hvis de vil med i finalerne, siger Thomas Stub. 

 

Den danske EJM-gruppe består af en blanding af rutinerede og nye svømmere i juniorlandsholdsregi. Dansk Svømmeunions talentansvarlige håber derfor på, at nogle af de erfarne svømmere kan lære fra sig og få de nye svømmere med i gruppen. Opgaven skal svømmerne dog ikke være alene om. De skal have hjælp af de deltagende trænere. 

 

- Det bliver helt sikkert trænernes rolle at fremhæve nogle ambassadører i gruppen, så de andre svømmere automatisk får nogle at læne sig op ad. Det kan passende være de erfarne svømmere, som har været med flere gange.

 

Under stævnet deltager alle de juniorsvømmere, som er udtaget til at skulle repræsentere de danske farver under EM Junior 2018. Listen over de svømmere kan ses herForuden svømmerne deltager også følgende trænere.

  • Kasper Linddal, Gentofte Svømmeklub
  • Flemming Poulsen, Sigma Swim 
  • Martin Hersom Hansen, GTI
  • Johan Seistrup, Vejle Svømmeklub 

 

Nedenfor har vi samlet de vigtigste informationer, du skal bruge i forbindelse med Glasgow International Swim Meet, som starter om præcis en uge.

 

SvømmeSport siger tak til Thomas Stub for interviewet og ønsker EJM-holdet et godt stævne, som vi glæder os til at følge.Se de seneste nyheder

25-09-2020 13:13:00

På sundhedsmyndighedernes anbefaling har regeringen indført en række nye tiltag for at hindre ukontrolleret spredning af Corona-virus, som også har betydning for adfærden i forenings- og klubregi.
 

 
25-09-2020 09:55:56

I Solrød Svømmeklub er konkurrencesvømmerne atter at finde i stævnebukser og konkurrencedragter.

 
24-09-2020 11:53:32

Viden om startspring skal understøtte en langsigtet sportslig udvikling.

 
23-09-2020 08:23:44

Vidensdeling om landsholdsarbejdet skal resultere i vidensbaseret udvikling.

 
21-09-2020 12:23:39

Se her den kommende sportslige strategi og handleplan for dansk svømmesport.