Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Tekniske detaljer skal prøves af i action


22-05-2018 19:47:00:
Af: Klaus Bach Christensen

EJM-svømmer Karoline Barrett glæder sig til at teste formen af ved den kommendes weekends stævne i Glasgow.


20 svømmere kvalificerede, tilbage i april måned, sig til EM Junior 2018 under Danish Open. Efterfølgende har EJM-holdet været på teambuilding tur i Norge, og i den kommende weekend tester de danske juniorsvømmere formen af ved et nyt internationalt stævne i den irske hovedstad, Glasgow. Karoline Barrett fra Greve Svømmeklub/GTI er en af de deltagende, og hun glæder sig til at se, hvor langt hun er kommet med sine tekniske detaljer ovenpå Danish Open, som ikke helt forløb som ønsket.

 

- Min performance og mine resultater under årets Danish Open var ikke helt, som jeg havde håbet på. Jeg ville gerne have svømmet hurtigere – særligt fordi der var en god stemning under stævnet og samtidig stor konkurrence. På den anden side fik jeg dog de kravtider, som jeg kom efter, hvilket er positivt, siger Karoline Barrett.

 

Karoline Barrett glæder sig til at skulle på landsholdstur med sine holdkammerater

og teste teknik og form af mod nogle af Europas hurtigste juniorsvømmere.

Foto: Kenneth Rasmussen

 

Siden Danish Open har Greve-svømmeren trænet en smule anderledes, hvor hun blandt andet har fokuseret på nye tekniske detaljer, som hun ser frem til at bruge under sine løb.

 

- Det bliver spændende at se, hvor jeg formmæssigt befinder mig i forhold til min egne ambitioner og i forhold til nogle af de andre europæiske juniorsvømmere, der stiller til start ved stævnet. Teknisk har min træner og jeg særligt haft fokus på min fly, hvor jeg i mit isæt har lavet for meget modstand. Her har succeskriteriet været at optimere og bruge min energi bedst muligt, som jeg forhåbentlig kan overføre til min 100 meter butterfly, så jeg kan svømme den strategisk rigtigt.

 

Læs også: Talentansvarlig i Dansk Svømmeunion, Thomas Stub, varmer op til Glasgow-stævnet.

 

Stævnet i Glasgow fungerer som et af optaktsstævnerne til EJM for de danske svømmere. Mens nogle af svømmerne er relativt nye i international sammenhæng, er Karoline Barrett en af de mere rutinerede. Sommerens europæiske juniormesterskab bliver hendes tredje af slagsen, hvorfor hun da også har ambitioner om mere end blot at være med.

 

- På trods af juniorniveauet i Europa virkelig er steget de seneste år, så har jeg et delmål om at være repræsenteret i semifinalen på 50 meter butterfly ved sommerens EJM. Lykkes jeg med det, vil jeg helt sikkert også gå efter en finaleplads, da det jo i virkeligheden er det, som jeg hver dag træner for. Omvendt ved jeg også, at det er de andre svømmeres mål, så der skal helt sikkert leveres en god præstation, hvis det skal realiseres.

 

Tilbage i november måned svømmede Karoline Barrett, med tiden 26.34, ny dansk juniorrekord på 50 meter butterfly på kortbane. På langbane har Greve-svømmeren tidligere været juniorrekordindehaver på distancen, men i øjeblikket står Julie Kepp Jensens, fra JGI/A6, navn ud for juniorrekorden, der er så hurtig som 26.92. Står det til Karoline Barrett, fortsætter det ikke sæsonen ud.

 

- Det er helt sikkert en hurtig tid, som Julie har svømmet, men jeg vil da meget gerne have den rekord tilbage. Mine mål til EJM kræver, at jeg laver ny personlig rekord. Om det allerede sker i Glasgow eller først senere på sæsonen, ved jeg endnu ikke, men det ville da være rart at få den tilbage, smiler Karoline Barrett, hvis personlige rekord på distancen er 26.96.

 

Læs også: Oskar Lindholm fra Lyseng IF/Aarhus Swim ser frem til at teste raceplan af i Glasgow.

 

SvømmeSport siger tak til Karoline Barrett for interviewet og ønskede hende og de øvrige EJM-svømmere held og lykke i det irske.Se de seneste nyheder

25-09-2020 13:13:00

På sundhedsmyndighedernes anbefaling har regeringen indført en række nye tiltag for at hindre ukontrolleret spredning af Corona-virus, som også har betydning for adfærden i forenings- og klubregi.
 

 
25-09-2020 09:55:56

I Solrød Svømmeklub er konkurrencesvømmerne atter at finde i stævnebukser og konkurrencedragter.

 
24-09-2020 11:53:32

Viden om startspring skal understøtte en langsigtet sportslig udvikling.

 
23-09-2020 08:23:44

Vidensdeling om landsholdsarbejdet skal resultere i vidensbaseret udvikling.

 
21-09-2020 12:23:39

Se her den kommende sportslige strategi og handleplan for dansk svømmesport.