Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
August
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


”Jeg glæder mig til at blive udfordret”


21-06-2017 11:10:00:
Af: Johanne Tolstrup

Andreas Kaas Elmgreen er en del af dette års EM Junior-hold og han fortæller her om forberedelser og forventninger til mesterskabet. Læs med!


Fra den 24. juni til den 3. juli løber dette års EM Junior af stablen i den israelske by Netanya. I alt 15 juniorsvømmere skal repræsentere de danske farver ved mesterskaberne og blandt disse er Andreas Kaas Elmgreen fra Lyngby Svømmeklub.

 

I forbindelse med Andreas’ deltagelse de europæiske juniormesterskaber har SvømmeSport fanget Lyngby-svømmeren til et lille interview om forberedelse og forventninger til det mesterskab, som er årets højdepunkt for de bedste danske juniorsvømmere og et mesterskab, som Andreas ser meget frem til:

 

- Sidste år deltog jeg også ved EJM, men der gik det mindre godt pga. nogle forskellige faktorer. Derfor glæder jeg mig specielt til stævnet i år, da jeg føler mig bedre mentalt udrustet til at blive udfordret på så højt plan, som man jo gør til EJM. Det er en stor justering at lægge sin nedtrapning til et udlandsstævne, fordi niveauet er så højt, men som sagt så glæder jeg mig til at blive udfordret og til at få lov til at vise mit eget niveau på internationalt plan, fortæller Andreas og fortsætter:

 

- Til EM Junior skal jeg deltage i alle rygcrawlløbene for at have at overskueligt stævne. Det kræves for mig at skulle svømme et perfekt løb om morgenen for at komme med i finalerne om aftenen, så jeg håber på at kunne komme videre til en finale. Jeg havde ikke et super vellykket Danish Open, så derfor har jeg ekstra motivation for at afslutte sæsonen godt.

 

I månederne siden Danish Open tilbage i april måned har de danske juniorsvømmere ligget i tung og intensiv træning frem mod sommerens vigtige juniormesterskaber. Også Andreas har arbejdet hårdt og målrettet på at få finjusteret de sidste deltaljer i denne periode, således at EM Junior bliver en succes:

 

- Min teknik har siddet godt til træning de sidste par uger, og jeg har fået sat diverse detaljer helt på plads, så jeg føler mig sikker i min svømning. Jeg håber på at kunne levere en 100% præstation, således at jeg splitter løbet rigtigt i forhold til frekvenser, så løbet hverken bliver for offensivt eller for defensivt, uddyber Andreas.


For Andreas’ vedkommende kommer de næste par dage inden afrejse til Netanya, Israel sammen med resten af EM Junior-holdet til at stå på nedtrapning og fuldstændig koncentreret fokus på svømning inden startskuddet til konkurrencen lyder om bare tre dage:

 

- I de sidste dage skal jeg fuldføre nedtrapningen, så jeg er helt klar på førstedagen til EJM. Skole og andre ting er efterhånden færdige nu, så jeg glæder mig til at kunne lægge alt mit fokus på svømningen her de sidste par dage op til stævnet. Vi rejser jo ned til Israel et par dage før stævnet, så man kan nå at vende sig til omgivelserne og miljøet. Ellers har jeg fokus på alt hvad jeg gør, for at være i den mest optimale form, afslutter Andreas.

 

Mange tak til Andreas for interviewet!

 

Andreas Kaas Elmgreen, Lyngby Svømmeklub.

 

EM Junior-holdet udgøres af følgende 15 svømmere:

Alexander Aslak Nørgaard, Søllerød Svømmeklub

Amalie Søby Mortensen, Holstebro Svømme Club

Andreas Kaas Elmgreen, Lyngby Svømmeklub

Cecilie Wiuff, Herlev Svømning

Frederik Rindshøj, Gladsaxe Svømmeklub

Helena Rosendahl Bach, Holstebro Svømme Club

Julie Kepp Jensen, A6

Katrine Bukh Villesen, Aalborg Svømmeklub

Laura Findahl Andersen, KVIK Kastrup

Mia Steen Duus, Sigma Swim Birkerød

Mikkel Gadgaard, Esbjerg Svømmeklub

Mikkel-Emil Rosenbom, Lyngby Svømmeklub

Regitze Gaard, KVIK Kastrup

Sara Sylvest, KVIK Kastrup

Victoria Bierre, Gladsaxe SvømmeklubSe de seneste nyheder

02-07-2020 15:27:52

Sportsafdelingen orienterer om den seneste tids sportslige nyheder.

 
02-07-2020 10:18:50

Sportsafdelingen har udtaget landsholdsbruttogrupperne for sæson 2020/2021.

 
01-07-2020 10:17:38

Konkurrencetrænere bør udnytte træningspotentialet i åbent vand, mener FINA-dommer.

 
30-06-2020 07:57:20

Erfaren åbent vand-svømmer fortæller, hvad du skal være opmærksom på som ny åbent vand-svømmer.

 
29-06-2020 14:21:31

Den lange pause væk fra indendørs-svømning gør det oplagt for konkurrencesvømmere at svømme i åbent vand.