Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

1
November
2018
Svømning
DM Åben klasse, Kortbane
DGI HUSET VEJLE
2
November
2018
Svømning
Herning Grand Prix 2018
Herning Svømmehal
8
November
2018
Svømning
DMJ, Kortbane
SVØMMESTADION DANMARK

EM-Junior langbane

 

Nordiske Junior Langbane

 

 

Tekst
Tekst


”Jeg glæder mig til at blive udfordret”


21-06-2017 11:10:00:
Af: Johanne Tolstrup

Andreas Kaas Elmgreen er en del af dette års EM Junior-hold og han fortæller her om forberedelser og forventninger til mesterskabet. Læs med!


Fra den 24. juni til den 3. juli løber dette års EM Junior af stablen i den israelske by Netanya. I alt 15 juniorsvømmere skal repræsentere de danske farver ved mesterskaberne og blandt disse er Andreas Kaas Elmgreen fra Lyngby Svømmeklub.

 

I forbindelse med Andreas’ deltagelse de europæiske juniormesterskaber har SvømmeSport fanget Lyngby-svømmeren til et lille interview om forberedelse og forventninger til det mesterskab, som er årets højdepunkt for de bedste danske juniorsvømmere og et mesterskab, som Andreas ser meget frem til:

 

- Sidste år deltog jeg også ved EJM, men der gik det mindre godt pga. nogle forskellige faktorer. Derfor glæder jeg mig specielt til stævnet i år, da jeg føler mig bedre mentalt udrustet til at blive udfordret på så højt plan, som man jo gør til EJM. Det er en stor justering at lægge sin nedtrapning til et udlandsstævne, fordi niveauet er så højt, men som sagt så glæder jeg mig til at blive udfordret og til at få lov til at vise mit eget niveau på internationalt plan, fortæller Andreas og fortsætter:

 

- Til EM Junior skal jeg deltage i alle rygcrawlløbene for at have at overskueligt stævne. Det kræves for mig at skulle svømme et perfekt løb om morgenen for at komme med i finalerne om aftenen, så jeg håber på at kunne komme videre til en finale. Jeg havde ikke et super vellykket Danish Open, så derfor har jeg ekstra motivation for at afslutte sæsonen godt.

 

I månederne siden Danish Open tilbage i april måned har de danske juniorsvømmere ligget i tung og intensiv træning frem mod sommerens vigtige juniormesterskaber. Også Andreas har arbejdet hårdt og målrettet på at få finjusteret de sidste deltaljer i denne periode, således at EM Junior bliver en succes:

 

- Min teknik har siddet godt til træning de sidste par uger, og jeg har fået sat diverse detaljer helt på plads, så jeg føler mig sikker i min svømning. Jeg håber på at kunne levere en 100% præstation, således at jeg splitter løbet rigtigt i forhold til frekvenser, så løbet hverken bliver for offensivt eller for defensivt, uddyber Andreas.


For Andreas’ vedkommende kommer de næste par dage inden afrejse til Netanya, Israel sammen med resten af EM Junior-holdet til at stå på nedtrapning og fuldstændig koncentreret fokus på svømning inden startskuddet til konkurrencen lyder om bare tre dage:

 

- I de sidste dage skal jeg fuldføre nedtrapningen, så jeg er helt klar på førstedagen til EJM. Skole og andre ting er efterhånden færdige nu, så jeg glæder mig til at kunne lægge alt mit fokus på svømningen her de sidste par dage op til stævnet. Vi rejser jo ned til Israel et par dage før stævnet, så man kan nå at vende sig til omgivelserne og miljøet. Ellers har jeg fokus på alt hvad jeg gør, for at være i den mest optimale form, afslutter Andreas.

 

Mange tak til Andreas for interviewet!

 

Andreas Kaas Elmgreen, Lyngby Svømmeklub.

 

EM Junior-holdet udgøres af følgende 15 svømmere:

Alexander Aslak Nørgaard, Søllerød Svømmeklub

Amalie Søby Mortensen, Holstebro Svømme Club

Andreas Kaas Elmgreen, Lyngby Svømmeklub

Cecilie Wiuff, Herlev Svømning

Frederik Rindshøj, Gladsaxe Svømmeklub

Helena Rosendahl Bach, Holstebro Svømme Club

Julie Kepp Jensen, A6

Katrine Bukh Villesen, Aalborg Svømmeklub

Laura Findahl Andersen, KVIK Kastrup

Mia Steen Duus, Sigma Swim Birkerød

Mikkel Gadgaard, Esbjerg Svømmeklub

Mikkel-Emil Rosenbom, Lyngby Svømmeklub

Regitze Gaard, KVIK Kastrup

Sara Sylvest, KVIK Kastrup

Victoria Bierre, Gladsaxe SvømmeklubSe de seneste nyheder

10-10-2018 14:00:00

Den nyoprettede stilling er for en person med stor sportsinteresse - gerne inden for svømmesporten.

 
08-09-2018 12:42:00

Tirsdag den 4. september gik Kennet Steiniche Kjeldsen meget pludseligt bort i en alder af blot 34 år.

 
06-09-2018 13:00:00

Nicolaj er pr. 1. september ansat som ny fysisk træner i Sportsafdelingen. 

 
06-09-2018 09:30:00

Nye ordninger pr. 1. januar 2019 er nu offentliggjort.

 
05-09-2018 13:00:00

Sælg Børnehjælpsdagens julelodder med god fortjeneste og uden økonomisk risiko.