Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Tre Gentofte-svømmere er klar til EM Junior 2018


05-05-2018 18:03:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Juniorsvømmerne i Gentofte Svømmeklub fastholder deres momentum fra årene som årgangssvømmere, hvilket ifølge cheftræner Kasper Linddal skyldes en grundlæggende kulturændring.


EJM-holdet blev udtaget efter Danish Open, og i perioden fra den 24. til den 29. april befandt de udtagende svømmere og trænere sig i Bergen i Norge. Her skulle juniorlandsholdet og trænerstaben omkring svømmerne rystes sammen og opbygge en stærk holdånd. En af de deltagende trænere var cheftræner i Gentofte Svømmeklub, Kasper Linddal, der siden 2013 har deltaget i aktiviteterne omkring NÅM og NJM, men ikke tidligere har han deltaget i aktiviteterne omkring et EJM-hold.

 

- Turen har været ganske fint afmålt imellem, at svømmerne kommer lidt i gang med træningen igen efter en kort pause efter Danish Open, og så har det været vigtigt at få rystet holdet godt sammen socialt. Begge dele er lykkes ganske udmærket, siger Kasper Linddal og uddyber, hvad han lærte af turen, hvor flere erfarne trænere også deltog.

 

 - Det handler om at opsøge de muligheder, der er, når man er afsted. Jeg har denne gang især fået trukket nogle guldkorn ud af Flemming Poulsen, der har givet nogle gode input til nogle af de svære beslutninger, der er i cheftrænerjobbet og det at tage klubbens talentarbejde til højeste niveau. Derudover er det altid inspirerende at se, hvad landets bedste er i stand til i træningsbassinet.

 

Cheftræner i Gentofte Svømmeklub Kasper Linddal sammen med sine tre udtagende EJM-svømmere.

Fra højre: Lucas Bruun Strøbek, Elisabeth Sabroe Ebbesen og Clara Rybak-Andersen.
Foto: Privatfoto.  

 

Med tre udtagende svømmere til årets EJM-hold er Gentofte Svømmeklub en af de svømmerklubber, som antalsmæssigt er størst repræsenteret. At svømmeklubben har tre svømmere kvalificeret, kan der ifølge cheftræner Kasper Linddal være flere årsager bag, men han pointerer, at den nuværende succes i høj grad skyldes den kulturændring, som svømmeklubben har gennemgået.  

 

- Der har ikke været store traditioner for svømning på højt niveau, og derfor er det noget af det, vi arbejder mest med til daglig – at hæve barren hver dag. Jeg kan godt lide disciplin og struktur på holdet, og vi taler hver uge på vores mandagsmøde om, hvad der fungerer, og hvad der ikke gør. Det er centralt at inddrage svømmerne i alle aspekter, og give dem en stor del af ansvaret for at udvikle holdet. Vi har længe haft nogle af landets bedste årgangssvømmere, så det har egentlig ”bare” været et spørgsmål om fastholdelse op i junioralderen og blive ved med at italesætte mulighederne overfor svømmere og forældre, forklarer Kasper Linddal.

 

Danmarks hold til EM Junior 2018 i Helsinki bliver på 20 svømmere – se her de udtagende svømmere!

 

For cheftræneren i Gentofte Svømmeklub handler det nu om at rette fokus mod langbanesæsonens afsluttende mesterskaber. For at lykkes med det, forklarer Kasper Linddal, at Gentofte-svømmerne kommer til at arbejde videre med mange af de samme processer, som de gjorde frem mod Danish Open. Under Danish Open var der dog flere elementer, som ikke lykkedes fuldt ud, så med den rette træning tror cheftræneren på, at svømmerne nok skal have lidt mere i posen næste gang, de skal i bassinet og konkurrere.

 

- Det er klart, at vi prøver at evaluere og optimere på enkelte ting. Og ellers handler det for EJM-svømmerne om at få et godt stævne i Glasgow om 3 uger og få italesat forventninger og udfordringer til EJM.

 

Kasper Linddal har som svømmer selv deltaget til EJM, hvilket skete under EM Junior 2004 i Portugal. Årets europæiske juniormesterskab bliver dermed ikke hans første deltagelse ved et EJM, men det bliver første gang, han skal agere træner, hvilket han ser frem til. 

 

- Det bliver helt sikkert imponerende at iagttage de større nationers mandskaber, og se nogle af de kommende verdensstjerner fra Europa svømme om kap. Jeg glæder mig selvfølgelig både til at se mine egne svømmere, men i særdeleshed se hele den danske trup udfolde sig og vise, at vi godt kan være med på det her niveau!

 

SvømmeSport takker Kasper Linddal for interviewet og ønsker ham og de øvrige EM Juniorsvømmere held og lykke med forberedelserne til mesterskabet.Se de seneste nyheder

25-09-2020 13:13:00

På sundhedsmyndighedernes anbefaling har regeringen indført en række nye tiltag for at hindre ukontrolleret spredning af Corona-virus, som også har betydning for adfærden i forenings- og klubregi.
 

 
25-09-2020 09:55:56

I Solrød Svømmeklub er konkurrencesvømmerne atter at finde i stævnebukser og konkurrencedragter.

 
24-09-2020 11:53:32

Viden om startspring skal understøtte en langsigtet sportslig udvikling.

 
23-09-2020 08:23:44

Vidensdeling om landsholdsarbejdet skal resultere i vidensbaseret udvikling.

 
21-09-2020 12:23:39

Se her den kommende sportslige strategi og handleplan for dansk svømmesport.