Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Sportschefen om den nye NTC cheftræner


31-01-2013 15:35:54:
Af: Mads Hjorth

Mikkel von Seelen giver her sit syn på ansættelsen af Shannon Rollason.


Vi har taget fat i sportschef Mikkel von Seelen for at få baggrunden for valget af netop Shannon Rollason og processen bag valget.

 

Har det været en svær proces?

"Processen har forløbet fornuftigt, synes jeg. Vi må bare erkende, at rekruttering af udenlandske toptrænere er en tids- og ressourcekrævende proces. Det er væsentligt for mig, at vi ikke lover noget vi ikke kan holde. Vi må huske, at vi beder folk om, at hive hele deres tilværelse op og starte på en ny i Danmark. Det er vigtigt, at de får et retvisende billede af hvorledes det er at leve, gå i skole arbejde og naturligvis svømme i Danmark. Jeg tror ikke på, at vi får en træner til at præstere, hvis hans eller hendes familie ikke trives, så de skal være trygge ved det valg de træffer.

Der har været omkring 40 ansøgere til dette job og jeg synes der har været mange gode kandidater. Der var flere med både VM og OL-medaljer på CV´et. Jeg synes dog, at Shannon skiller sig ud og jeg er meget tilfreds med, at det lod sig gøre, at komme frem til en aftale med ham."

 

Hvilke kompetencer og erfaringer kan du fremhæve hos Rollason som er særligt relevante som NTC træner?

"Det er naturligvis de faglige kompetencer der står i højsædet. Men når man taler trænere så dækker begrebet faglige kompetencer også meget bredt. Det er ikke blot et spørgsmål om at vide noget om transportproteiner eller iltoptagelse. Det er lige så væsentligt, at man har de menneskelige egenskaber der påkræves for at få svømmerne til at yde det absolut optimale deres potentiale rækker til. Ingen træner kan være bedst til det hele, så en moderne top-træner er også i høj grad en koordinator af eksperter som fysiologer, biomekanikere, læger, psykologer osv. På dette område har Shannon mere erfaring end nogen anden og han virker meget kompetent til at vægte disse forskellige aspekter i forhold til hinanden.

For mig har det været meget væsentligt, at vi får en team-player ind på både landstrænerposten og NTC trænerposten. Der er ikke plads til smålighed om hvem der får æren for hvad i sportsafdelingen. I det daglige bliver vi 6 ansatte og der er simpelthen en nødvendighed at vi kan trække på hinandens kompetencer, hvis vi skal slå de store svømmenationer, og det er planen."

 

Hvordan vil træningen fungere på NTC i den kommende periode, hvor Paulus er stoppet og indtil Rollason starter?

Paulus har indvilliget i at hjælpe med planlægningen af træningen i februar, så den ligger i forlængelse af det, der er lavet i december og januar. Bas bliver træner på NTC i februar. Halvdelen af måneden er de afsted på træningslejr, hvor Martin Karup og Jon B. Vestergaard er med som trænere, så jeg tror vi har sikret en god og forsvarlig overgang.

 

Hvad betyder ansættelsen af en NTC-træner i forhold til besættelse af stillingen som landstræner?

Den logiske rækkefølge at ansætte de to trænere i ville være landstræner og så NTC træner. Disse processer er dog som tidligere nævnt ret omfangsrige og når de kører sideløbende, så må man være fleksibel og parat til at slå til, når den gode løsning viser sig. Der er ingen tvivl om at vi har vurderet, at Shannon var så stort et scoop for dansk svømning generelt og NTC i særdeleshed, at da jeg kunne se det var realistisk at komme frem til en aftale, så gik jeg efter det. Vi har 2-3 gode kandidater til landstrænerposten og nu skal jeg naturligvis genvurderer, da de skal kunne indgå i et team med Shannon, Hinge og jeg. Jeg ved, at folk er utålmodige i forhold til at få en landstræner og det har jeg fuld forståelse for. Jeg håber også at folk forstår, at vi vil sikre os at få sammensat det helt rigtige team og ikke stresser med en forhastet beslutning. Jeg kan ikke give en endelig dato på nuværende tidspunkt.

 

Vi siger mange tak til Mikkel for hans tid!Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.