Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

2
Marts
2024
2
Marts
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Mie Ø. slutter DKM med mere guld: Det er gået overraskende godt


22-11-2014 19:45:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

På trods af at have været ramt af sygdom formåede landsholdssvømmeren at lægge sig i front fire gange i Bellahøj.


Mie Ø. Nielsen efter præmieoverrækkelsen for 100 m fri til DKM 2014. Foto: SvømmeSport.

 

Mie Ø. Nielsen sluttede dette års Danmarksmesterskaber på kortbane af med at triumfere på 100 m fri lørdag og sikrede sig dermed sin fjerde guldmedalje til dette års DKM, som finder sted i Bellahøj disse dage.

 

Den 18-årige Aalborg-svømmer erkender dog over for SvømmeSport, at det kommer lidt bag på hende, at hun har været i stand til at præstere så godt.

 

- Det er gået godt, synes jeg. Men jeg er relativt overrasket over, hvor jeg ligger lige nu, fordi jeg faktisk har været syg i en periode og først er begyndt at træne og komme op i tempo nu her. Så taget det i betragtning er det jo gået super, siger hun og tilføjer:

 

- Jeg har dog ikke svømmet nogle af mine primære løb.

 

Mie Ø. Nielsen har vundet guld på 4x100 m fri, 200 m medley, 4x50 m fri og slutligt på 100 m fri lørdag, hvor hun rejser hjem til Nordjylland igen for at vende tilbage til træningen og forberedelserne op til VM på kortbane, som skydes i gang i Doha om knap to uger.

 

Det betyder, at hun ikke har svømmet sine foretrukne løb som for eksempel 50 og 100 m ryg til dette års DKM. Men det betyder ikke, at Danmarksmesterskaberne har været spild, forsikrer hun.

 

- Jeg har svømmet dem så mange gange, at det faktisk ikke gør mig noget. Desuden kommer jeg forhåbentlig til at svømme dem (hendes primære løb, red.) tre gange til VKM (for at nå finalerne, red.), så det er nok for mig der, siger Mie Ø. Nielsen.

 

Hun forklarer samtidig, at hendes deltagelse på især 100 m fri og 4x100 m fri til DKM er god forberedelse for hende, taget i betragtning at hun skal svømme den distancen på holdkap til VKM.

 

Men om det så bliver til podiepladser til Verdensmesterskaberne på kortbane, er en hel anden snak, påpeger hun.

 

- Jeg håber selvfølgelig, at det kommer til at gå godt. Jeg tror dog ikke, at jeg skal forudse nogle gode tider eller placeringer på forhånd, fordi der kommer nogle rigtige gode piger og svømmer rygsvømning til VKM.

 

- Men jeg må jo gøre mit bedste, og så må vi se, hvad det bliver til. Det vigtigste af alt er dog, at jeg går ud og har det sjovt, siger Mie Ø. Nielsen og påpeger samtidig, at VM på kortbane blot er et skridt på vejen til OL i Rio i 2016.

 

Du finder flere resultater fra Danmarksmesterskaberne på kortbane, som finder sted i Bellahøj fra torsdag til søndag, her.

 

Læs også mere om VM på kortbane, som finder sted fra den 3.-7. december i Doha, her.

Læs også ”Aalborg Svømmeklub håber på top-3-placering til DKM”
Tags: DKM 2014

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.