Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
21-09-2019 18:15:03
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
September
2019
22
September
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Ottesen efter hurtigsvøm til DKM: Det skal nok blive godt til VKM


23-11-2014 20:00:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Hun svømmede hurtigere, end hun regnede med, at hun ville gøre på nuværende tidspunkt. Alligevel er landsholdssvømmeren fortrøstningsfuld forud for VM på kortbane.


Jeanette Ottesen var i aktion for sidste gang under dette års DM på kortbane i Bellahøj søndag. Her venter hun på, at det bliver tid til at springe ud på 100 m butterfly. Foto: SvømmeSport.

 

Søndag rundede Jeanette Ottesen dette års DM på kortbane af med at vinde guld på 100 m butterfly og kan dermed prale med at have taget hele tre gange individuel metal af den ædleste form med hjem fra de danske mesterskaber, som fandt sted i Bellahøj fra torsdag til søndag.

 

- Jeg synes, at jeg er i god form. Alt går som planlagt. Og der er ikke – 7-9-13 – nogle skader eller sygdomme, så nu skal jeg bare holde den kørende. Så skal det nok blive godt, siger hun til SvømmeSport.

 

Den danske landsholdssvømmer er dog personligt meget optaget af, at hun svømmede hurtige tider de første konkurrencedage i Bellahøj. Mere præcist handler det om tiderne 23.89 på 50 m fri og 24.88 på 50 m butterfly, som hun svømmede henholdsvis torsdag og fredag.

 

 - De to korte, jeg lavede, var rigtig gode. Jeg havde ikke regnet med, at jeg ville komme så tæt på min personlige rekord, siger Ottesen og tilføjer:

 

- Fordi vi er ikke gået rigtig i gang med nedtrapningen igen. Vi er først lige startet, så det er ikke nu, jeg skal svømme hurtigt, men først om to uger.

 

Den 26-årige Ottesen, der skal med til VM på kortbane i Doha om knap to uger, er til gengæld glad for, at hun så ikke viste lige så god form på sit sidste løb under dette års DKM.

 

- Hvis jeg også havde svømmet rigtig hurtig på 100 m butterfly her til aften (søndag, red.), så havde jeg nok været lidt bekymret. For jeg vil hellere svømme hurtigere om to uger i Doha, siger hun og påpeger samtidig, at hun har følt sig meget træt på DKM’s sidste konkurrencedag.

 

”Rigtigt fedt” med hollandsk pres

Som noget nyt fik dette års Danmarksmesterskaber på kortbane selskab af hollandske svømmestjerner som Femke Heemskerk og Ranomi Kromowidjojo, hvor især sidstnævnte har været med til at presse Ottesen på 50 m fri og 50 m butterfly.

 

Og det tror den danske elitesvømmer kan være noget af forklaringen på, hvorfor hun har svømmet stærkt på netop de to korte distancer:

 

- Det er bare nemmere for mig personligt at sætte mig op til. Altså, enten kan man lide konkurrence, eller så performer man ikke. Og jeg er den type svømmer, hvor jeg svømmer bedst, når der er pres, og når der er nogle gode svømmere omkring mig, som jeg kan være sammen om det med.

 

- Jeg synes, at det har været rigtigt fedt, siger Jeanette Ottesen, der lover, at hun vil svømme ”røven ud af bukserne”, når det går løs til VM på kortbane i Doha den 3. december.

 

Læs mere om sidste konkurrencedag til dette års DKM, som har fundet sted i det Nationale Træningscenter i Bellahøj fra torsdag til søndag, her.

 

Vil du blive klogere på VM på kortbane, som finder sted i Doha fra den 3.-7. december, kan du læse mere her.
Tags: DKM 2014

 

Se de seneste nyheder

21-09-2019 18:15:03

Event Campen for juniorlandsholdet, Great Danes, Holdkap projektet og landsholdet fortsatte lørdag, med teambuilding øvelser og konkurrencer på stranden med Trygfondens rutineret kystlivreddere som instruktører. 

 
20-09-2019 21:45:47

40 landsholdssvømmere og trænere samlet i Idrættens Hus i Brøndby, for at deltage i Dansk Svømmeunions Event Camp 

 
20-09-2019 11:47:28

Seks finaler ud af ti mulige, to danske rekorder og to fjerde- og en femteplads.

 
13-09-2019 10:55:00

Med en pris siger vi TAK for de helt særlige indsatser og resultater i dansk svømmesport.

 
02-09-2019 21:00:00

Anmeldelse af Svømmestævner.