Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

2
Marts
2024
2
Marts
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Ottesen efter hurtigsvøm til DKM: Det skal nok blive godt til VKM


23-11-2014 20:00:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Hun svømmede hurtigere, end hun regnede med, at hun ville gøre på nuværende tidspunkt. Alligevel er landsholdssvømmeren fortrøstningsfuld forud for VM på kortbane.


Jeanette Ottesen var i aktion for sidste gang under dette års DM på kortbane i Bellahøj søndag. Her venter hun på, at det bliver tid til at springe ud på 100 m butterfly. Foto: SvømmeSport.

 

Søndag rundede Jeanette Ottesen dette års DM på kortbane af med at vinde guld på 100 m butterfly og kan dermed prale med at have taget hele tre gange individuel metal af den ædleste form med hjem fra de danske mesterskaber, som fandt sted i Bellahøj fra torsdag til søndag.

 

- Jeg synes, at jeg er i god form. Alt går som planlagt. Og der er ikke – 7-9-13 – nogle skader eller sygdomme, så nu skal jeg bare holde den kørende. Så skal det nok blive godt, siger hun til SvømmeSport.

 

Den danske landsholdssvømmer er dog personligt meget optaget af, at hun svømmede hurtige tider de første konkurrencedage i Bellahøj. Mere præcist handler det om tiderne 23.89 på 50 m fri og 24.88 på 50 m butterfly, som hun svømmede henholdsvis torsdag og fredag.

 

 - De to korte, jeg lavede, var rigtig gode. Jeg havde ikke regnet med, at jeg ville komme så tæt på min personlige rekord, siger Ottesen og tilføjer:

 

- Fordi vi er ikke gået rigtig i gang med nedtrapningen igen. Vi er først lige startet, så det er ikke nu, jeg skal svømme hurtigt, men først om to uger.

 

Den 26-årige Ottesen, der skal med til VM på kortbane i Doha om knap to uger, er til gengæld glad for, at hun så ikke viste lige så god form på sit sidste løb under dette års DKM.

 

- Hvis jeg også havde svømmet rigtig hurtig på 100 m butterfly her til aften (søndag, red.), så havde jeg nok været lidt bekymret. For jeg vil hellere svømme hurtigere om to uger i Doha, siger hun og påpeger samtidig, at hun har følt sig meget træt på DKM’s sidste konkurrencedag.

 

”Rigtigt fedt” med hollandsk pres

Som noget nyt fik dette års Danmarksmesterskaber på kortbane selskab af hollandske svømmestjerner som Femke Heemskerk og Ranomi Kromowidjojo, hvor især sidstnævnte har været med til at presse Ottesen på 50 m fri og 50 m butterfly.

 

Og det tror den danske elitesvømmer kan være noget af forklaringen på, hvorfor hun har svømmet stærkt på netop de to korte distancer:

 

- Det er bare nemmere for mig personligt at sætte mig op til. Altså, enten kan man lide konkurrence, eller så performer man ikke. Og jeg er den type svømmer, hvor jeg svømmer bedst, når der er pres, og når der er nogle gode svømmere omkring mig, som jeg kan være sammen om det med.

 

- Jeg synes, at det har været rigtigt fedt, siger Jeanette Ottesen, der lover, at hun vil svømme ”røven ud af bukserne”, når det går løs til VM på kortbane i Doha den 3. december.

 

Læs mere om sidste konkurrencedag til dette års DKM, som har fundet sted i det Nationale Træningscenter i Bellahøj fra torsdag til søndag, her.

 

Vil du blive klogere på VM på kortbane, som finder sted i Doha fra den 3.-7. december, kan du læse mere her.
Tags: DKM 2014

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.