Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
24-04-2018 21:47:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


“Jeg er utrolig glad for udtagelsen”


20-04-2017 13:30:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Sebastian Ovesen er en af del af 4x200 fri holdkappen, der er udtaget til VM, og her fortæller KVIK-svømmeren lidt om udtagelsen og forventningerne til mesterskabet.


I lørdags blev det danske hold, der skal repræsentere Danmark ved VM i Budapest til sommer, offentliggjort, og en af dem er Svømmeklubben KVIK Kastrups Sebastian Ovesen, der blev udtaget til 4x200 fri holdkappen.

 

De fire drenge Anders Lie (Farum Svømmeklub/USA), Daniel Skaaning (STT-VAT/NTC), Marcus Krøyer Svendsen (Svømmeklubben KVIK Kastrup) og selvfølgelig Sebastian Ovesen manglede ved Danish Open og ved det efterfølgende Swim Open Stockholm desværre få hundrededele for at kvalificere sig til årets VM. Alligevel blev de udtaget til mesterskabet af landstræner, Dean Boles, og Dansk Svømmeunion, og dette er noget, som Sebastian glæder sig meget over.

 

-  Jeg er utrolig glad for udtagelsen. Det er mit første internationale langbanemesterskab, så det er selvfølgelig super fedt, at jeg også er nået op på et internationalt niveau på langbane. Jeg er rigtig glad for, at vi fik lov til at komme med til trods for, at vi manglede 9/100, før vi var under kravtiden. Jeg tror nok, at vi skal bevise, at dette var det rigtige valg.

 

Forberedelserne op til dette års Danish Open, der blev afviklet i starten af april måned, bar naturligvis også præg af, at en udtagelse til VM var inde for rækkevidde. Selvom Sebastian ikke turde forvente en udtagelse, var målet alligevel klart, da han stillede til start ved stævnet.

 

- Jeg har nok ikke ligefrem forventet udtagelsen. Som jeg ser det, var vi en del, der lå og kæmpede om de fire pladser. Men det var helt klart mit mål at kvalificere mig, da jeg selv mener, at jeg hører til på den 4x200 fri holdkap, fortæller han og fortsætter om forberedelserne op til Danish Open:

 

- Jeg havde i år valgt at gribe forberedelserne til Danish Open anderledes an, end jeg har gjort før. Dette gjorde jeg, da Danish Open de sidste to-tre år har været ret skuffende for mit vedkommende. I år havde vi planlagt forløbet op til, så jeg ikke ville have nær så mange rejsedage som de foregående år. Samtidig havde vi skåret ned i mit løbsprogram til Danish Open, så alt fokus lå på 200 fri, og det viste sig jo heldigvis at være den rette beslutning.

 

- Overordnet set er jeg selvfølgelig tilfreds med stævnet. Jeg satte PR i alle tre løb, jeg stillede op i og opnåede mit mål om VM-udtagelse. Jeg var dog ikke helt tilfreds med måden, jeg svømmede min 200 fri på i finalen. Jeg fik ikke fulgt min løbsstrategi 100%, hvilket resulterede i, at jeg fik opbygget for meget syre i musklerne for tidligt i løbet. Så derfor blev min hjemtur ikke, som jeg havde håbet.

 

På trods af dette formåede Sebastian altså at kvalificere sig til mesterskabet, og han kan nu se frem til de næste måneder, hvor træningen så småt begynder at bære præg af VM-forberedelser.

 

- Jeg fortsætter min normale træningscyklus, indtil vi når frem til Mare Nostrum og Sette Colli turen med landsholdet. Herefter har jeg fri fra mit studie, hvilket giver mulighed for at optimere, hvornår de forskellige træninger ligger. Derudover skal jeg have så mange langbanetræninger som muligt, da jeg ikke har mulighed for det i hverdagen.

 

Afslutningsvist udtaler Sebastian om forventningerne til VM, der løber af stablen fra den 23. – 30. juli:

 

- Jeg glæder mig ret meget til at skulle svømme foran et så stort publikum. Svømning er en meget populær sport i Ungarn på grund af de mange internationale stjerner, de har, så jeg er sikker på, at stemningen bliver god. Derudover glæder jeg mig selvfølgelig til at skulle af sted med alle de andre svømmere fra Danmark. Det er en trup med mange nye i, men heldigvis også nogle af de mere rutinerede, så det bliver helt sikkert en fed oplevelse.

 

Mange tak til Sebastian for interviewet.

 

Du kan læse meget mere om det udtagne VM-hold i SvømmeSports nyhed her.

 

Sebastian Ovesen. Foto: Patrick Kraemer. 
Tags: VM 2017

 

Se de seneste nyheder

24-04-2018 22:00:00

Der er stadig åbent for tilmelding til første udgave af holdstævnet i september 2018.

 
24-04-2018 21:47:00

De danske juniorsvømmere, der til sommer skal repræsentere Danmark til EM Junior 2018, er rejst til Norge, hvor de skal uddannes og rystes sammen.

 
22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub