Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Maj
2018
Svømning
Open Masters Swimming Championship of Latvia
Riga
1
Juni
2018
Svømning
Madwave Cup of Riga
Riga
1
Juni
2018
Svømning
Aarhus Open 2018
AGF

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Verdensmesterskaberne i svømning i Budapest bliver første skridt på vejen mod OL i Tokyo


06-07-2017 17:10:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Fremgang og forbedringer er nøgleord for det historisk store danske VM-hold.


Pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion:

 

Med 17 dage til sæsonens sportslige hovedbegivenhed på langbane, er de danske VM-svømmere nu i den næstsidste fase af mesterskabsforberedelserne frem mod konkurrencerne i den ungarske hovedstad, Budapest. Et historisk stort dansk VM hold på 15 svømmere med hele 10 VM-debutanter forbereder sig i disse dage og uger intensivt på at kunne levere de bedst tænkelige VM-resultater på dagen til Danmark og dansk svømmesport.

 

Mesterskaberne markerer startskuddet for en sportslig tretrinsraket frem mod denne olympiades hovedmål: Olympiske Lege i Tokyo 2020. Langbanemesterskaberne i Budapest i år bliver, sammen med EM på langbane i Glasgow i Skotland næste år og VM på langbane i Gwangju i Sydkorea 2019, centrale pejlemærker i forhold til at udvikle og fastholde fundamentet for verdensklassepræstationer i dansk svømmesport.

 

- Det danske hold står på skuldrene af en imponerende dansk VM-statistik, hvor Danmark har vundet medaljer ved hvert eneste VM siden 2007. I dette forsimplede tal-perspektiv ligger der naturligvis en tung arv at løfte for de danske svømmere i de kommende år, men vi er uagtet dette fortrøstningsfulde i forhold til, at dansk svømmesport vil give danskerne mange nye opløftende svømmeoplevelser frem mod Tokyo 2020 også, udtaler Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach og fortsætter:

 

- Vores plan er at arbejde for, at det potentiale for internationale resultater, som svømmerne på VM-holdet allerede har vist, omsættes til sportslige forbedringer – og det hvad enten vi taler om svømmere med VM erfaring eller VM debutanter. Vi sigter mod progression fra udtagelsen i april i år, til de indledende heats og videre ind i de semifinaler og finaler, svømmerne kvalificerer sig til i Budapest. Historisk set har danske svømmere gang på gang vist, at når de lykkes med dette, ja, så kan de også være med i de intense og tætte topdueller, som kendetegner international elitesvømning, siger sportschef Lars Green Bach.      

 

Trænerdebut i rød/hvide farver

På trænersiden byder mesterskabet i Budapest også på fornyelse, idet der bliver debut til landstræner Dean Boles i spidsen for de rød-hvide farver ved et internationalt mesterskab. Sammen med cheftræner på det Nationale Træningscenter (NTC), Martin Truijens, NTC træner Mads Bjørn Hansen samt klubtrænerne Niels-Jørgen Jørgensen (Svømmeklubben KVIK Kastrup) og Carles Subirana (Sigma Swim) udgør de et nyt stærkt team af national og international erfaring omkring svømmerne.

 

- Dette er en spændende tid for dansk svømning, da vi indleder forløbet mod Tokyo 2020 med et VM-hold bestående af en kombination af erfarne svømmere med 10 nye svømmere på internationalt seniorniveau, udtaler landstræner Dean Boles og fortsætter:

 

- Samtidig glæder jeg mig til at samarbejde med et nyt trænerteam med nye fremgangsmåder. Martin Truijens og Mads Hansen har kun været seks måneder i deres nye roller på NTC. Carles Subirana er førstegangstræner for Danmark ved VM men ingen fremmed i forhold til international elitesvømning. Niels-Jørgen Jørgensen er også debutant men medbringer stor erfaring fra international juniorsvømning og har en lang historie bag sig i dansk klubsvømning, fortæller Dansk Svømmeunions landstræner.

 

Efter VM i Budapest følger et med danske øjne interessant EM på kortbane

VM på langbane er et ud af to internationale seniormesterskaber i svømning i 2017. Det andet er Europa Mesterskaberne på kortbane til december. Kortbanemesterskabet bliver denne gang ekstra interessant, set med danske øjne, da det afholdes i Royal Arena i København. Alle danske svømmeentusiaster vil dermed have mulighed for at se de danske svømmere på nærmeste hold, når de skal forsvare de danske farver på hjemmebane.

 

VM-fakta og pressekontakt

VM i svømning forløber over otte konkurrencedage i perioden 23. – 30. juli.

Se detaljeret VM-program, præsentation af de danske VM-svømmere, relevante links med mere i Dansk Svømmeunions VM Mediaguide.

 

VM-program med dansk deltagelse.

 

Officiel eventside: www.fina-budapest2017.com/en/sports/swimming

Resultat-side: www.omegatiming.com

Dansk Svømmeunions nyhedssite (SvømmeSport): www.svoem.dk

 

Facebook/svoem.dk

Twitter/svoemDK

#VMsvøm

 

Al pressekontakt til VM-svømmerne bedes gå via Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach, som kan kontaktes på mobil: 29 20 61 60.

 

Venlig hilsen

Dansk Svømmeunion
Tags: VM 2017

 

Se de seneste nyheder

21-05-2018 08:36:42

Om mindre end en uge deltager EJM-truppen ved Glasgow International Swim Meet som en del af forberedelserne frem mod sommerens Europæiske Juniormesterskab i Helsinki. 

 
20-05-2018 10:41:00

Er du til Open Water eller bare en rigtig vandhund? Så kan du glæde dig over, at 240 danske steder kan byde badegæster velkommen med det velkendte Blå Flag.

 
20-05-2018 07:44:19

EJM-holdet skal deltage ved Glasgow International Swim Meet som en del af deres forberedelse frem mod sommerens Europæiske Juniormesterskab

 
19-05-2018 09:34:43

EJM nærmer sig med begyndende skridt, og i maj måneds sidste weekend drager EJM-holdet til Glasgow. 

 
18-05-2018 22:06:00

Jeanette Ottesen er igen at finde i svømmehallen, hvor hun med familiens opbakning håber at nå sit nye svømmemål.