Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Jeg ser særligt frem til, at hele VM-holdet samles”


16-06-2017 09:55:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

I disse dage bringer SvømmeSport en række interviews med VM-svømmerne, der fra i morgen af deltager i to forberedende stævner. Her fortæller Marina Heller Hansen om turen og det kommende VM.


Som SvømmeSport tidligere har kunne fortælle, skal VM-truppen fra i morgen på en forberedende tur bestående af to stævner samt et mindre træningsophold forud for mesterskabet i juli. De starter den 17. og 18. juni ved Mare Nostrums tredje afdeling i Canet, Frankrig og slutter af med Settecolli Meet i Rom, Italien den 23. – 25. juni.

 

I forbindelse med denne tur bringer SvømmeSport i disse dage interviews med de danske VM-svømmere, og dagens interview byder på Marina Heller Hansen fra Sigma Swim Allerød, som er en af de fem piger, der er udtaget til holdkappen 4x200 fri.

 

Marina fortæller først og fremmest følgende om forventningerne til de to stævner i Canet og Rom:

 

- Af turen forventer jeg, at træningen fra herhjemme fortsætter. I sidste uge rundede jeg de 60 km på ni træninger, og nu begynder en lidt mere specialiseret og kvalitetsfyldt periode frem mod små to ugers nedtrapning til VM. Af stævnerne forventer jeg helt sikkert at kunne få et praj om, hvordan det går med min træning. Det passer godt med to stævner nu med få løb og korte distancer. Derefter er planen, at jeg svømmer DM med en del flere løb og lidt længere distancer, fortæller hun og fortsætter:

 

- Under turen vil mit fokus ligge på at gøre det så godt som muligt både til stævnerne og til træningerne. Der er kun små seks uger til VM starter, så træningerne er særligt vigtige nu, hvor jeg skal have opbygget noget mere fart efter en periode med meget aerob træning. Fokus er dog særligt på at være frisk og klar til at konkurrere tidligt på dagen under de to stævner.

 

Udover fokus på træningen og konkurrencerne ser Marina også frem til at have hele VM-holdet samlet, da turen her bliver deres første mulighed for dette:

 

- Jeg ser særligt frem til, at hele VM-holdet samles. Der er flere, som jeg ikke kender rigtigt godt endnu, og nogle som jeg ser alt for sjældent, fordi de træner i USA til dagligt.

 

Som nævnt er Marina udtaget til 4x200 fri holdkappen sammen med fire andre piger, så konkurrencen om pladserne på holdet bliver hård, men dette er noget, som Marina er klar til at kæmpe for, og hun ser frem til at skulle deltage ved sit første VM:

 

- Jeg ser mest frem til at svømme mit første VM. Nu er vi jo flere end fire piger til de fire holdkap-pladser, men jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at være blandt de fire hurtigste og derved være med på 4x200 fri, fortæller hun og fortsætter om forventningerne til VM:

 

- Jeg glæder mig virkelig til at svømme et internationalt mesterskab! Men uanset om jeg kommer til at svømme eller ej, er jeg glad for at kunne træne sommeren igennem og derved være klar til kortbanesæsonen, udtaler Marina og afslutter:

 

- Jeg glæder mig til at opleve stemningen i hallen ved finalerne og til at heppe på de danskere, der svømmer med dér.

 

Mange tak til Marina for interviewet.
Tags: VM 2017

 

Se de seneste nyheder

22-03-2018 19:23:49

I forrige weekend afholdte sportsafdelingen netværksmøde med partnerskabsklubberne. 

 
17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer.