Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

21
December
2018
Svømning
Dutch Open Swimming Championships
Tilburg
25
Januar
2019
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
26
Januar
2019
Svømning
Limfjords Cup 2019
Struer Energi Park

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


Pressemeddelelse: Endnu en dansk rekordpræstation af Pernille Blume søndag aften og en fjerdeplads i 50 m fri finalen


30-07-2017 20:00:00:
Af: SvømmeSport

Læs Dansk Svømmeunions pressemeddelelse inklusiv sportschef Lars Green Bachs umiddelbare evaluering af mesterskaberne.


Så er vi nået til afslutningen på verdensmesterskaberne 2017. Og i det allersidste finaleafsnit ventede en uhyggelig spændende finale i damernes 50 m fri svømning, hvor Pernille Blume stillede til start i næstbedste tid fra semifinalerne lørdag aften.

 

Endnu engang viser den 23-årige dansker, at hun er i forbilledlig form ved disse mesterskaber, da hun søndag aften formår at sætte sin femte danske rekord på blot fire dage.

 

I finalen i 50 m fri svømning forbedrer svømmeren fra Gladsaxe Svøm/NTC sin danske rekord med yderligere 5/100 sekunder i tiden 24,00. Trods en flot præstation må Pernille Blume se sig placeret på den altid ærgerlige fjerdeplads, blot 3/100 sekunder fra bronzemedaljen.

 

Et absolut godkendt resultat af danske Pernille Blume i det løb, hvor hun er olympisk mester fra 2016. Guldet blev svømmet hjem af svenske Sarah Sjøstrøm i tiden 23,69 (blot 2/100 sekunder fra den forrygende verdensrekord, som svenskeren satte under semifinalerne). Sølv til Hollands Ranomi Kromowidjojo i tiden 23,85. Bronze til Simone Manuel, USA, i tiden 23,97. Se alle resultater på: www.omegatiming.com.

 

Opsamling på de danske svømmeres præstationer ved verdensmesterskaberne 2017

Med damernes finale i 50 m fri svømning i hus søndag aften er verdensmesterskaberne 2017 i Ungarn et overstået kapitel for de danske svømmere. Otte konkurrencedage er gået med forrygende svømning i den smukke arena i Budapest.

 

På disse otte dage har de danske svømmere præsteret at svømme sig til fire finaler/Top 8, fire placeringer i semifinaler/Top 16 og syv placeringer i Top 24. Der bliver svømmet i alt fem danske rekorder hjem og hertil naturligvis Pernille Blumes bronzemedalje i 100 m fri.

 

Sportschef Lars Green Bach udtaler om mesterskaberne:

- Jeg synes, VM på flere områder har været en opløftende oplevelse. Resultaterne af Pernille Blumes fænomenale løb i 50 og 100 m fri taler naturligvis for sig selv, og den måde hun har forberedt sig på og håndteret sine løb, fortjener den største respekt. Hun har forbedret sit resultat hver gang hun har svømmet – også i finaler, hvor der er blevet svømmet utrolig hurtigt.

 

- Vi tog til VM med Tokyo 2020 i sigte og med to seedninger i Top 8, fire i Top 16 og seks i Top 24. Samlet set vender vi bedre hjem til Danmark end det, hvilket efter min opfattelse giver svømmerne og trænerne et godt afsæt for arbejdet frem mod stærke præstationer i Tokyo. Og det vel at mærke ved et VM i ”år et” efter OL, der vel næppe tidligere har været stærkere, udtaler sportschef Lars Green Bach og fortsætter:

 

- Det er åbenlyst for enhver, at nogle løb er lykkedes bedre end andre. Det er ikke noget nyt – det har vi oplevet mange gange tidligere. Men noget af det, der virkelig har imponeret mig denne gang, det er, hvor godt svømmerne og trænere har arbejdet for at vende mindre vellykkede præstationer til det bedre og tage ved læring af situationen. De har arbejdet meget mere sammen denne gang som et samlet hold, og de har støttet op om hinandens præstationer – hvad enten de har været vellykkede eller mindre vellykkede. Det er en stærk og værdifuld egenskab, som er helt afgørende for, at Danmark også i fremtiden kan præstere på højeste internationale niveau, lyder det afslutningsvis fra Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach

 

Ankomst i Kastrup og Aalborg Lufthavne
VM-truppen har forventet ankomst i Kastrup Lufthavn mandag aften klokken 18.35 - flyinfo: D8 3551.

 

Det er imidlertid ikke alle svømmere, der er med flyveren hjem. Således rejser Rikke Møller Pedersen direkte videre til serien af World Cups, som hun deltager i den kommende tid. Og Pernille Blume rejser på sommerferie direkte fra Budapest.

 

Viktor Bromer rejser videre med indenrigsfly til Aalborg og har forventet ankomst i Aalborg klokken 20.45.

 

Al pressekontakt til VM-svømmerne bedes gå via Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach, som kan kontaktes på mobil: 29 20 61 60.

 

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion




Tags: VM 2017

 

Se de seneste nyheder

14-12-2018 12:37:00

DM for hold 2018 begynder i dag fredag og der konkurreres på livet løs i flere svømmehaller frem til søndag, hvor det endelige resultat foreligger.

 
13-12-2018

De danske svømmere, der deltog ved NM og NM Junior i weekenden leverede stribevis af flotte præstationer.

 
12-12-2018 12:00:00

Canadiske Dean Boles har valgt at stoppe som landstræner for de danske svømmere med udgangen af 2018.  

 
10-12-2018 19:45:00

Prisen gik til Bruno Martiri, som har taget et langt sejt træk for sporten i klubben i 30 imponerende år.

 
10-12-2018 12:25:00

Lørdag havde få danske starter, mens søndag blev dagen, hvor Danmark tog yderligere tre podieplaceringer i form af to bronzemedaljer og en sølvmedalje.