Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

5
Juni
2020
5
Juni
2020
Svømning - Svømmetider
Vest Årgang 2020, Aalborg

Haraldslund Vand- og Kulturhus (Aflyst)
5
Juni
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Diplom-overrækkelser til Bromer og svømmepigerne under DKM


22-11-2014 23:00:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Viktor B. Bromer blev lørdag tildelt SVØM’s æresbevis, mens de danske svømmepiger fik tildelt diplomer for verdensrekorderne, de satte på de korte holdkapper under sidste års EKM.


Viktor B. Bromer får overrakt SVØM's æresbevis af næstformanden for Dansk Svømmeunion, Susanne Glasius Tischer. Foto: www.sttfoto.dk.

 

Under dette års Danmarksmesterskaber på kortbane, som finder sted i Bellahøj disse dage, blev der afsat tid til at overrække diplomer til nogle af Danmarks bedste svømmere.

 

Mere præcist fik Aalborg-svømmeren Viktor B. Bromer overrakt SVØM’s æresbevis for hans guldsejr på 200 m butterfly under EM på langbane i Berlin tilbage i august.

 

- Det er dejligt, siger han og smiler til SvømmeSport.

 

- Men jeg må erkende, at det ikke er noget, jeg ved særlig meget om, hvad er, tilføjer han og smiler, hvorefter SvømmeSports reporter må i gang med at forklare landsholdsvømmeren nærmere.

 

SVØM’s æresbevis er en særlig anerkendelse, der siden Dansk Svømmeunions 100 års jubilæum i 2007 er blevet tildelt aktive seniorsvømmere, fordi de har opnået ekstraordinære flotte resultater i forbindelse med EM, VM eller OL.

 

Viktor B. Bromer gjorde sig fortjent til æresbeviset ved ikke alene at sejre på 200 m butterfly under EM på langbane, men også ved at gøre det i en dansk/nordisk rekordtid på 1.55,29. En rekord han så sidenhen har slået igen.

 

Han bliver med lørdagens overrækkelse den 22. til at modtage æresbeviset, som tidligere også er overrakt til danske svømmestjerner som Mette Jacobsen, Susanne Nielsson og Benny Nielsen.

 

Forsinket diplomer for verdensrekorder

Et år efter triumferne på henholdsvis 4x50 m fri og 4x50 m medley til EM på kortbane i Herning fik Danmarks svømmepiger også lørdag overrakt de officielle diplomer fra FINA, der stadfæster, at de har verdensrekorderne på de to korte holdkapper.

 

Mere præcist er det Pernille Blume, Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen og Mie Ø. Nielsen, der er verdens hurtigste på 4x50 m fri med tiden 1.37,04 fra sidste års EKM. Pernille Blume, Jeanette Ottesen og Mie Ø. Nielsen kan derudover også kalde sig de hurtigste i verden på 4x50 m medley med tiden 1.44,81, de satte sammen med Kelly Riber Rasmussen for et år siden.

 

Det var dog kun Blume og Nielsen, der havde tid til at tage imod diplomerne under DKM lørdag, og begge piger havde lidt svært ved at forholde sig til det og lade sig rive med af det, fordi det er snart et år siden, at rekorderne blev sat.

 

- Det er dejligt, synes jeg.  Det er dog lidt underligt, at vi får dem nu. Man ville gerne have haft dem, da man var der. Men det er nice, at man får sådan nogle kæmpe plakater, som både er indrammet og det hele, så de bare skal op og hænge, når man kommer hjem, siger Mie til SvømmeSport og påpeger, at det er god motivation til at blive ved med at svømme hurtigere.

 

- Jeg vidste ikke, at vi ville få dem overrakt i dag, så man er også sådan lidt: ”Gud, nåh ja” her et år efter. Men det var da en glædelig overraskelse. Det er underligt, men cool, tilføjer Pernille Blume.

 

Mie Ø. Nielsen (tv.) og Pernille Blume (th.) modtager ét år forsinket diplomer for at have sat verdensrekord på de korte holdkapper 4x50 m fri og 4x50 m medley under sidste års EM på kortbane i Herning. Også Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen og Kelly Riber Rasmussen har diplomer til gode. Foto: www.sttfoto.dk.
Tags: EKM 2013

Se de seneste nyheder

03-06-2020 14:26:00

Indendørs-svømning er den eneste idræt, der ikke er garanteret åbning i fase tre med start den 8. juni. Dette på trods af, at regeringens ekspertudvalg har kategoriseret svømmehaller som ”middel” i forhold til smittefare.

 
03-06-2020 10:28:19

Landets svømmehaller ligger øde hen. Klubber er klar til at genoptage svømmeaktiviteterne.

 
03-06-2020 09:03:03

Fra den nye sæson overtager Kim Dietrichsen tøjlerne som cheftræner i A6.

 
03-06-2020 08:42:57

1. august 2020 tiltræder Carles Subirana Sagristà stillingen som elitetræner for Svømmeklubben Triton.

 
02-06-2020 05:47:30

Mads Maj bliver cheftræner, mens Jonas Frei bliver årgangstræner i den nye sammenlagte eliteafdeling i Næstved Svømmeklub.