Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Udtagelseskriterier for EM på kortbane på plads


12-03-2013:
Af: Nora Thomsen

Dansk Svømmeunion har i dag offentliggjort kravtider og udtagelseskriterier til EM på kortbane i Herning.


Dansk Svømmeunion skal være vært for Europamesterskaberne på kortbane i 2013. Det er første gang at et internationalt seniormesterskab i svømning afholdes i Danmark. Således er der tale om en helt speciel begivenhed, som gerne skal samle og løfte svømmemiljøet i Danmark som helhed. Landsholdet til stævnet vil også udtages på en anderledes måde end det tidligere har været tilfældet.

De danske kortbane-mesterskaber i Gladsaxe i perioden 14. - 17. november 2013 kommer til at fungere som udtagelsesmesterskaber. To krav skal i udgangspunktet opfyldes, før man udtages til at repræsentere Danmark ved Europamesterskaberne på hjemmebane:

 

1. Blive nummer et, to eller tre ved DM i Gladsaxe.

2. Score 780 FINA point eller derover.

 

Bemærkninger:

- I 800 m fri (damer) og 1500 m fri (herrer) kan hver nation blot stille med to deltagere. Såfremt danske svømmere pr. 1. oktober 2013 er placeret i Top 6 på Europa-ranglisten i disse løb, vil den bedste svømmer have fortrinsret i tilfælde af sygdom eller skader. I tilfælde af at en dansk svømmer er placeret i Top 6, og er forhindret i at deltage til DM, vil der således kun være én plads at svømme om. Hvis vedkommende ikke er forhindret, skal hun/han fortsat svømme løbet og kvalificere sig. Det er i sidste ende landstræner og sportschefs vurdering, om en svømmer er forhindret i at deltage. Det vil fortsat være påkrævet at score 780 FINA point eller derover for at kvalificere sig på de lange crawl løb.

- Bliver man nummer et, to eller tre i den individuelle finale, men scorer under 780 FINA point i denne finale, men over 780 FINA point i indledende, semifinale eller på første tur på en holdkap, så bliver man udtaget. Dog vil tider fra andre stævner ikke komme med i betragtning.

- Ved delt tredjeplads og over 780 FINA point vil begge deltagere udtages også selvom en af de to svømmere har en endnu højere score i indledende, semifinale eller førstetur på en holdkap.
 

- De 780 FINA point er opgjort efter FINAs egen 2012 liste – se:
http://www.fina.org/H2O/docs/FINApoints/2012_SCM_Men.pdf og http://www.fina.org/H2O/docs/FINApoints/2012_SCM_Women.pdf.
Vi fastfryser de 780 point, så de ikke ændres i august, når der kommer nye kortbane FINA point. Derved kan alle på nuværende tidspunkt se hvad tidsgrænsen bliver.

Se EKM-kravtiderne her
.

 

- Udtages en svømmer i en disciplin, vil landsholdsledelsen vurdere om vedkommende kan få andre starter til EM, men de starter en svømmer er kvalificeret i, vil altid være topprioriteten i forhold til programmet.
 

- Sportschef og landstræner har mulighed for at udtage svømmere til Europamesterskaberne subjektivt.
 

- Dansk Svømmeunion har til hensigt at stille til start i alle holdkapper. Vi vil sammensætte hold ud fra de individuelt kvalificerede, men giver det en markant hurtigere holdkap at udtage en ikke individuelt kvalificeret, vil ovenstående subjektive udtagelse blive brugt. Der er altså ikke kravtider til holdkapperne.
 

- Som tidligere beskrevet, er en arbejdsgruppe under Sportsafdelingen i gang med at udarbejde et nyt system for kravtider. Det skal pointeres, at kriterierne til kortbane EM i Herning 2013 ikke skal ses som en del af dette system. Vi udarbejder nogle særlige foranstaltninger til den meget specielle begivenhed, det er, at afholde det historisk første internationale seniormesterskab på hjemmebane.

 

Forklaring:

- Hensigten med ovenstående kriterier er, at Danmark får et stort hold til EM som samtidig er konkurrencedygtigt. Denne balance vurderer vi rammes bedst med kravet om en individuel medalje til DM og de 780 FINA point.
Der er tre hensyn, der er taget med i betragtning i fastlæggelsen af point-grænsen:

a) Vi vil gerne have et stort hold og med afsæt i de foregående DM resultater, forventer vi, at kunne stille med cirka 30 deltagere.

b) Vi skal sikre os, at deltagerne med danske badehætter kan gøre en god figur til EM.

c) Vi skal sætte et højt men opnåeligt mål op for mange danske svømmere, som motiveres til at løfte deres niveau op mod DM og EM.
 

- Vi har placeret udtagelsesmesterskabet fire uger før EM af både praktiske og sportslige hensyn. Sportsligt set vurderer vi, at vores medaljehåb til EM kan træne lige igennem DM og kvalificere sig alligevel. Svømmerne på ydremandaterne bliver forhåbentligt så løftet af stemningen af et mesterskab på hjemmebane, at de overgår sig selv i Herning, selvom de har skullet kvalificere sig fire uger før.
 

- Når vi udtager tre og ikke fire svømmere i de discipliner, hvor det kan lade sig gøre (alle individuelle udover 800 og 1500 fri) skyldes det, at vi vurderer, at en medalje til DM er et fair krav for udtagelse til et EM, og at vi gerne vil sikre os, at vi kan udtage et af de store medaljehåb, vi har, hvis vedkommende eksempelvis skulle blive syg under DM.
Tags: EKM 2013

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.