Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


41 nationer deltager i dansk svømme-EM


12-10-2013 00:24:21:
Af: Nora Thomsen

Om præcis to måneder går det løs i Jyske Bank BOXEN i Herning.


Om præcis to måneder begynder EM i Svømning. Den største svømmebegivenhed på dansk grund nogensinde involverer blandt andet 2,4 millioner liter vand og omkring 600 af Europas bedste svømmere.

 

Danmarks allerbedste svømmere kan glæde sig til hjemmebane, når de i dagene 12.-15. december kæmper om EM-medaljer.

EM i kortbanesvømning finder sted i Jyske Bank BOXEN i Herning – og det er første gang nogensinde, svømmenationen Danmark er vært for så stort et internationalt stævne for seniorer.

Da forhåndstilmeldingen lukkede, havde 41 nationer meldt deres ankomst med tilsammen 671 svømmere. Først når den endelige tilmelding er på plads den 2. december, bliver der sat navne og endeligt antal på deltagerlisten, når svømmerne har endeligt kvalificeret sig.

Men det ligger allerede fast, at værtsnationen Danmark stiller med det hidtil største hold. Hele 38 svømmere er forhåndstilmeldt, og selv om det endelige antal skulle vise sig at blive en smule lavere efter DM (som er EM-kvalifikationsstævnet) i november, vil holdet stadig være en del større end ved tidligere europamesterskaber.

 

Stærkt svømmende danskere

Samtidig er der rigtig gode chancer for at opleve de stærkt svømmende danske profiler på medaljepodierne. Ved sidste års EM på kortbane i Chartres formåede det danske hold at svømme hele 12 medaljer hjem. De helt store medaljeslugere sidste år var Jeanette Ottesen Gray, Lotte Friis og Rikke Møller Pedersen, og efter sommerens VM i Barcelona er forventningerne til pigerne bestemt ikke blevet mindre. Her præsterede Rikke Møller Pedersen at sætte verdensrekord på favorit disciplinen 200 m bryst, Jeanette Ottesen Gray blev verdensmester på 50 m butterfly og Lotte Friis blev dobbelt sølvmedaljevinder.

Også den unge Viktor Bromer formående ved sidste års EM på kortbane at svømme en medalje hjem til Danmark. Viktor vandt en sølvmedalje på sin favorit disciplin 200 m butterfly – en titel Viktor vil gøre alt for at forsvare. Til slut har de danske piger to guldmedaljer fra 4x50 m medley holdkap og 4x50 m fri holdkap de skal forsvare ved EM i år.

Ved dette års EM i Herning, kan det danske publikum også se frem til at opleve de mange unge danske talenter i aktion. Her kan blandt andet nævnes Pernille Blume og Daniel Skaaning, der begge deltog ved OL i 2012, Daniel Steen Andersen, der ved sommerens Europæiske Junior Mesterskaber vandt guld i 100 m butterfly og bronze på 50 m butterfly samt den stærke all-round svømmer Katrine Holm Sørensen.

 

Vand i BOXEN

Europamesterskaberne bliver afviklet i Jyske Bank BOXEN i Herning, hvor to 25 meter lange svømmebassiner bliver bygget op på multiarenaens gulv og fyldt med tilsammen 2,4 millioner liter vand. Det ene bassin bliver konkurrencebassinet, hvor der vil være plads til 6300 publikummer. Det andet bassin er til de svømmere, der skal varme op inden konkurrencerne eller køle ned efter deres kraftpræstationer.

Det er første gang, BOXEN på den måde bliver fyldt med vand, men den har tidligere dannet ramme om flere internationale sportsbegivenheder som EM i kvindehåndbold 2010, Bordtennis 2012 og Volleyball 2013, ligesom Herning i august 2013 var vært for det tredobbelte EM i spring, dressur og para-dressur på og omkring byens fodboldstadion og i 2013 lagde asfalt til de indledende etaper af årets Giro d’Italia.

 

Enestående rammer

Hos formanden for Dansk Svømmeunion, Kjeld Egebo Larsen, er der forventningsglæde op til mesterskaberne.

- Danmark elsker svømning. Og vi er rigtig glade for, sammen med vores partnere i Sport Event Denmark og Herning Kommune, at få lov til at holde et mesterskab, der vil blive en uforglemmelig oplevelse for alle svømmeinteresserede europæere. Det er første gang, at Danmark er vært for et internationalt senior mesterskab i svømning, og EM i Herning vil sandsynligvis blive den største sportslige begivenhed i 2013 i Danmark. Vi glæder os rigtig meget til at vise det danske publikum, hvad vores danske og internationale topsvømmere kan præstere. Samtidig kan vi love de, der møder op i Jyske Bank BOXEN, at de vil opleve nogle rammer for mesterskabet, der vil være aldeles enestående, siger Kjeld Egebo Larsen.

 

En helt speciel følelse

Også svømmerne er opsatte på at yde deres allerbedste på hjemmebane.

- Det bliver fantastisk at konkurrere foran et dansk publikum, og forhåbentlig kan de bære os hele vejen til medajler. Jeg ser virkelig frem til det første seniormesterskab nogensinde på dansk grund, siger verdensrekordholderen i 200 meter brystsvømning, Rikke Møller Pedersen, der bliver suppleret af Jeanette Ottesen Gray:

- Arenaen i Herning er fantastisk. Det bliver en helt speciel følelse at gå ind i hallen og mærke de mange danske tilskuere heppe på os. Gennem mange år har vi rejst over hele Europa til de forskellige mesterskaber. Det bliver dejligt at byde vores svømme-venner velkommen til Danmark denne gang, siger Jeanette Ottesen Gray, som ved sommerens VM i Barcelona svømmede sig til VM-titlen i 50 meter butterfly.


Jeanette Ottesen Gray glæder sig til at svømme på hjemmebane i december. 
Foto: Lars Møller.

 

De danske svømmere kan se frem til markant opbakning fra især det danske publikum. Med to måneder til Europamesterskabet har billetsalget rundet 11.000 solgte billetter til de fire svømmedage i Jyske Bank BOXEN. Billetter kan købes på www.billetnet.dk/swimming
Tags: EKM 2013

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.