Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
24-04-2018 21:47:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Viktor Bromer: Jeg skal arbejde mere målrettet i 2015


02-01-2015 16:30:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

De ting, der endnu ikke fungerer 100 procent, skal optimeres i det nye år, fortæller Aalborg-svømmeren.


Viktor Bromer vinder guld på 200 m butterfly til EM på langbane 2014. Foto: Patrick Kraemer.

 

2014 var et kæmpe stort år for Viktor B. Bromer, hvor han rykkede sig virkelig hurtigt i vandet. Men det betyder ikke, at den 21-årige landsholdssvømmer ikke kan blive endnu bedre.

 

- Jeg skal helt klart begynde at arbejde mere målrettet med de ting, der ikke fungerer for mig – som jeg selv synes, at jeg kan forbedre mig på, siger han til SvømmeSport og tilføjer:

 

- Der skal arbejdes på noget teknik, vendinger og undervandsarbejde, ligesom jeg har gjort sidste år. Og så skal jeg finde mig bedre til rette i min løbstaktik. Den faldt på plads for mig i 2014, men det var alligevel kun i fem til seks løb, at det skete i løbet af sæson. Så den skal indøves endnu mere, så den sidder helt fast til VM på langbane.

 

Viktor B. Bromer formåede ikke alene at svømme EM-guld hjem til Danmark på langbane i Berlin, men satte den ene nordiske rekord efter den anden på 200 m butterfly, ligesom han blev kåret til årets svømmer i 2014.

 

Og dette skyldtes især, at han har arbejdet med nerverne og tankerne under konkurrence.

 

 - Jeg skal ikke gøre de her Verdensmesterskaber og Europamesterskaber til noget specielt inde i mit eget hoved. Jeg skal til gengæld blot tænke på dem som almindelige stævner, hvor der er endnu en chance for at svømme stærkt.

 

- Det virkede for mig til både EM i Berlin og senest til VM på kortbane i Doha. Så det skal jeg blot fortsætte med i 2015, siger Aalborg-svømmeren.

 

Viktor Bromer anerkender dog samtidig, at international svømning befinder sig midt i en rivende udvikling, hvilket også kunne ses til VM i Doha, hvor der blev sat hele 23 nye verdensrekorder. Derfor skal de danske svømmere oppe sig, hvis det skal gå lige så godt i 2015, som det gjorde i 2014.

 

- Det er klart et testamente til, at der sker en kæmpe udvikling lige nu, og man skal ikke slappe af, hvis man skal være med. Men her gælder det så også om at bruge det som en motivation og ikke blive skræmt af det, siger Bromer og tilføjer:

 

- Det gør jeg personligt ved at stole på min træner og tro på, at han har styr på det, samtidig med at jeg selv er afklaret med, hvad det er, jeg vil – at jeg ikke tvivler på mig selv til træning eller hvad, min træner mener, er bedst for mig i vandet.

 

Viktor Bromer vender fredag tilbage til normal træning, hvor han – set bort fra et par gange – skal i vandet for første gang, siden at han gik på juleferie. Han er allerede kvalificeret til VM på langbane, som finder sted i russiske Kazan den 2.-9. august, hvor målet er at nå finalen.

 

- Og se må vi, hvad det rækker til, siger Bromer.

 

Læs også "Viktor Bromer: Jeg svømmer bedst - hvis jeg slapper af" og "Juba: Vi skal kæmpe for vores plads i 2015"Se de seneste nyheder

24-04-2018 22:00:00

Der er stadig åbent for tilmelding til første udgave af holdstævnet i september 2018.

 
24-04-2018 21:47:00

De danske juniorsvømmere, der til sommer skal repræsentere Danmark til EM Junior 2018, er rejst til Norge, hvor de skal uddannes og rystes sammen.

 
22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub