Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Viktor Bromer skal kæmpe om prisen som Danmarks Olympiske Håb!


07-01-2016 14:55:41:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Nu kan også Viktor Bromer være med i kampen om en pris ved lørdagens Sport 2015 show! Udover Viktor har vi to andre svømmere nomineret til priser.


Endnu en svømmer er blevet nomineret til en pris ved DR’s store sportshow Sport 2015 på lørdag i BOXEN i Herning. Denne gang er det Viktor Bromer, der muligvis kan løbe med den fornemme pris som Danmarks Olympiske Håb!

 

Viktor er oppe imod BMX-køreren Simone Tetsche Christensen og ro-duoen Anne Dsane Andersen og Hedvig Lærke Berg Rasmussen.

Alle har de til fælles, at de er under 25 år, de præsterer på højeste internationale niveau, og de forhåbentlig alle sammen har OL-debut til sommerens OL i Rio.

Det sidste ligger fast for Viktor, der i november måned blev udtaget til OL i favoritdisciplinen 200 butterfly. Den 22-årige svømmer sikrede sig OL-kvalifikationen ved VM 2015 i Kazan, da han blev nummer fem i 200 butterfly.

Derudover kan den unge svømmer prale af at have vundet sølv i samme disciplin ved EM kortbane i december måned i Israel.

 

BMX-køreren Simone Tetsche Christensen, som Viktor blandt andre er oppe imod, er 21 år gammel, vandt guld til European Games i juni, sølv ved EM i juli og bronze ved VM i juli. Derudover ligger hun nummer 7 på verdensranglisten. Hendes OL-kvalifikation afgøres via verdensranglisten ved udgangen af maj måned i år.

 

Ro-duoen Anne Dsane Andersen og Hedvig Lærke Berg Rasmussen er henholdsvis 23 og 21 år. De blev sammen nummer 4 ved VM i Frankrig, og har dermed også kvalificeret sig til OL.

 

Prisen uddeles af DIF og Team Denmark i samarbejde med Tryg Forsikring, og den dygtige vinder af dette års Danmarks Olympiske Håb pris kan ikke bare løbe med titlen, men også med en check på hele 75.000 kr.

 

Du kan læse hele pressemeddelelse her.

 

Udover Viktor Bromer har vi to andre danske svømmere med i Herning, da både Jeanette Ottesen og Dragsholm-svømmeren Andreas Ingvordsen er blevet nomineret til hver deres pris.

 

Jeanette Ottesen blev i november måned nomineret til den måske fineste idrætspris i landet, nemlig Årets Sportsnavn, der uddeles af DIF og Jyllands-Posten.

Hun kan prale af at have vundet prisen for fire år siden, og nu er hun så nomineret igen.
Efter to sølvmedaljer ved VM i Kazan og en OL-kvalifikation i 100 butterfly har Jeanette i den grad gjort sig fortjent til prisen!

Udover Jeanette er også orienteringsløberen Maja Alm og kajakroeren René Holten Poulsen nomineret til prisen.

Sidste års vinder af den prestigefyldte pris var triatleten Camilla Pedersen, og i år håber vi så på, at det kan blive en svømmer, der løber med prisen samt 50.000 kroner.

 

Du kan læse DIF’s tidligere pressemeddelelse her.

 

Den tredje priskategori, hvor vi finder en svømmer, er DIF og Nordea-Fondens ”Fidusbamse”, hvor Dragsholm-svømmeren Andreas Ingvordsen er nomineret. Den kun 19-årige svømmer og træner er indstillet af cheftræner i klubben Christian Nees og bestyrelsesformand Betina Larsen grundet hans store initiativ i klubben.

Med i konkurrencen om årets Fidusbamse finder vi også Emma Christensen fra Herning GF Atletik & Motion og Natascha Johansen Heien fra Rebild Håndbold.

Vinderen får udover den fine pris også en pengepræmie på 100.000 kr. med hjem til klubben.

 

Vi krydser fingre for Viktor, Jeanette og Andreas og hepper på dem, når det på lørdag går løs ved Sport 2015 i BOXEN i Herning!

 

Husk at du kan følge showet direkte på DR1 fra klokken 21.

 

Viktor Bromer nomineret til Danmarks Olympiske Håb. Foto: Patrick Kraemer.

 

Jeanette Ottesen nomineret til Årets Sportsnavn. Foto: Patrick Kraemer.

 

Andreas Ingvordsen nomineret til Fidusbamsen. Foto: Privat.Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.