Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion
4
Juli
2018
Svømning
EM-junior langbane
Helsinki (FIN)

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


EKM fredag: Danske svømmere i front


23-11-2012:
Af: Nora Thomsen

Mon ikke det også bliver til medaljer fredag aften?


Kilde: svoem.org

I fredagens indledende afsnit af EM i Chartres er det, ligesom på førstedagen, blevet til flere gode præstationer i kortbanebassinet for de danske svømmere.

I indledende 200 m brystsvømning bliver Rikke Møller Pedersen (Frem Odense/NTC) samlet hurtigste svømmer i tiden 2.20,05. Med mere end to sekunder ned til nummer to må Rikke siges at være stærk medaljefavorit når finalen finder sted senere fredag.


Rikke varmer op til 200 bryst indledende.
Foto: Patrick Kraemer.

Jeanette Ottesen bliver samlet to’er i indledende 50 m butterfly i tiden 25,95. Dermed er Kvik Kastrup/NTC-svømmeren sikkert videre til aftenens semifinale på denne distance.

I herrernes indledende 400 m individuel medley bliver Chris Christensen (Holstebro Svømme Club) noteret for tiden 4.08,65, hvilket resulterer i en samlet sjetteplads, mens Viktor Bromer (Aalborg Svømmeklub) slutter på en samlet ottendeplads i tiden 4.09,89. Begge svømmere er dermed videre til finalen på denne distance senere fredag.
Viktor sætter her en stor personlig rekord med mere end seks sekunder og er nu blot et halvt sekund fra VKM-kravtiden (kravtiden lyder: 4.09,32 ).

I damernes 100 m individuel medley slutter Katrine Holm Sørensen på en samlet 11. plads i tiden 1.01,66. Dermed kan vi glæde os til at følge svømmeren fra Esbjerg Svømmeklub/NTC når semifinalen afvikles senere fredag.

Se alle resultater på www.omegatiming.com

Fredagens finaleafsnit begynder klokken 16.30. Her kan vi opsamlende glæde os til dansk deltagelse i følgende løb:
800 m fri, damer: Lotte Friis, Sigma Swim Allerød/Nice. Finale.
400 m individuel medley, herrer: Chris Christensen, Holstebro Svømme Club, og Viktor Bromer, Aalborg Svømmeklub. Finale.
200 m brystsvømning, damer: Rikke Møller Pedersen, Frem Odense/NTC. Finale.
100 m fri, damer: Jeanette Ottesen, Kvik Kastrup/NTC, og Pernille Blume, Sigma Swim Birkerød/Nice. Finale.
50 m butterfly, damer: Jeanette Ottesen, Kvik Kastrup/NTC. Semifinale.
100 m individuel medley, damer: Katrine Holm Sørensen, Esbjerg Svømmeklub/NTC. Semifinale.

For yderligere information og kontakt til holdet kan sportschef Mikkel von Seelen kontaktes på mobil: 2920 6160. Mikkel er med holdet i Frankrig.

Dansk Svømmeunion henstiller til, at der under EKM ikke tages direkte kontakt til svømmerne, men at alt mediekontakt til svømmerne går via sportschef Mikkel von Seelen.


Se de seneste nyheder

22-06-2018 09:34:00

Rikke Møller Pedersen er netop blevet bachelor og fortæller her om sine gode erfaringer med at være studerende og elitesvømmer på samme tid.
 

 
19-06-2018 20:08:00

NTC-cheftræner, Martin Truijens godkender de danske præstationer under Mare Nostrum, hvor det blev til flere danske podieplaceringer.

 
17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.