Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

30
August
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Sidste deltager til VM fortæller


07-11-2012:
Af: Anna Birkbak

Line Præst Lauridsen fandt motivation og frihed i konkurrencelivredningen


1) Navn, alder og klub?

Line Præst Lauridsen, født i 1989, Klampenborg Surf Life Saving Club

 

2) Hvad fik dig til at dyrke konkurrencelivredning? Var du konkurrence-svømmer først?

Jeg har dyrket konkurrencesvømning i rigtig lang tid, men er så småt gået over til konkurrencelivredningen. Jeg deltager stadig i Danske Mesterskaber på Kortbane, men slet ikke med samme mål og ambitioner, som jeg har haft for sporten før. Jeg startede med konkurrencelivredningen i januar, og allerede i april i år kunne jeg tage VM-kravet, hvilket var super fedt for mig at opleve. Jeg satte også nordisk rekord i samme omgang, så det var super fedt.

 

3) Hvor længe har du dyrket sporten, og hvad er det fedeste ved den?

Jeg har kun dyrket sporten i 10 måneder, siden januar. Det var Ronnie (Dalsgaard, red.), som introducerede mig til sporten, og så tænkte jeg: ”Det skal jeg da lige prøve!” Som gammel konkurrencesvømmer har du en fordel i den indendørs del, specielt på grund af teknisk kunnen osv. I den udendørs del starter du helt fra bunden, men til gengæld elsker jeg at træne udendørs! Man mærker sig selv på en helt anden måde.

Når man ikke længere har lyst til at være elitesvømmer, så kan man godt mangle et mål og noget motivation. Det har sporten givet mig. Det er sjovt, og der er en frihed og kultur, hvor man er mere afslappet omkring træningen. Jeg kan f.eks. selv planlægge min træning.

 

4) Hvilke discipliner deltager du i til VM - og har du en favorit? :)

Indendørs deltager jeg i 50 m bjærgning af dukke, hvilket også er min favorit-disciplin. Den består af 25 m svømning og 25 m bjærgning af en dukke. Derudover er jeg med i 100 m redning med finner + torpedo og 200 m superlivredder. Og så selvfølgelig holdkapperne.

Udendørs er eg med i bordrace og oceanwoman, plus holdkapperne i bordrescue, tuberescue og oceanrelay.

 

5) Har du en bestemt målsætning til mesterskabet?

Jeg ved ingenting om placeringerne, da jeg slet ikke har nogen fornemmelse for deltagerniveauet. Jeg håber på en semi- eller finale, som forhåbentlig bliver i 50 m bjærgning af dukke. :)

 

6) Bonus-info om dig selv:

Jeg læser til civilingeniør på DTU på 3. år.Se de seneste nyheder

24-08-2019 10:00:00

Det er ikke kun i vandet, at vi finder dansk bidrag ved VM for Juniorer – også på bassinkanten slår Danmark sine folder.

 
23-08-2019 22:00:00

Både Clara Rybak-Andersen og Thea Blomsterberg var i aktion ved fredagens indledende afsnit, der bød på 200m individuel medley

 
22-08-2019 22:00:00

Thea Blomsterberg satte endnu en gang dansk junior rekord – denne gang på 100m brystsvømning.

 
22-08-2019 10:00:00

Konkurrencelivredningens mange alsidige discipliner vil kunne opleves på tæt hold, når det går løs med et tætpakket program på lørdag ved Rødbyhavn Strand.
 

 
20-08-2019 22:00:00

VM for juniorer på langbane indledtes tirsdag med dansk junior rekord til Thea Blomsterberg på 50m brystsvømning.