Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
02-09-2019 21:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
September
2019
Svømning
Øst overdommer seminar
Brøndby
18
September
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Mai Hjemgaard er klar til VM


02-11-2012:
Af: Tine Jespersen

Læs om hendes optakt her


 

- Dette er mit første VM. Jeg glæder mig til alt ved denne oplevelse. Stævnet bliver afholdt i Australien og det har virkelig gjort det endnu mere spændende. Jeg har aldrig været ude for Europa før. Så det, at Australien bliver min jomfrurejse, gør mig slet ikke noget! Selvom jeg er den yngste på holdet, har jeg intet problem med at omgås de lidt ældre fyre som Ronnie, Jan og Thomas. De er alle meget erfaren med sporten, og jeg lærer meget af dem. Holdet kunne ikke være bedre!

Mai Hjelmgaard er debutant i VM-sammenhænge, men har tidligere deltaget i EJM og EM. Til EJM i sommer blev Mai nummer 2 i junior-disciplinen løb-svøm-løb, og lige præcis det løb gav hende virkelig blod på tanden. Træningen har dog været noget anderledes end et hold med 20 og en træner, som mange er vant til: - Det, at man pludselig kun er 3, der skal træne sammen, har været en lille udfordring. Men vi er alle meget disciplineret og har hjulpet hinanden gennem det. Der har også været et par samlinger, hvor vores landstræner har tjekket op på vores udvikling, guidet os og givet gode råd og hårde serier.

 

Mai håber på at komme i A-finaler til flere af hendes discipliner, blandt andet 200 m forhindring og 100 m redning med finner, som også er yndlingsdisciplinen: - Det er min favorit, så jeg går 100 % efter at komme med i en A-finale, men konkurrencen er virkelig hård, så det er svært at vide hvad der kommer til at ske. Min rekord er 1.04.82, som jeg også går efter at slå.


Udendørs satser Mai hele butikken på disciplinen surf race, som er ren svømning i havet. Sidste år blev hun nummer 5 i samme disciplin til EM, og håber nu på at nå med i en top 10. Udover de individuelle discipliner, stiller Mai også op i flere holdkapper, blandt andet board rescue og rescue tube: - Jeg regner med, at vi danske piger skal ned og vise, at vi også kan lege med de store! Jeg er super spændt på vores resultater, og der er ingen tvivl om, at der bliver slået nogle STORE rekorder!
 Se de seneste nyheder

13-09-2019 10:55:00

Med en pris siger vi TAK for de helt særlige indsatser og resultater i dansk svømmesport.

 
02-09-2019 21:00:00

Anmeldelse af Svømmestævner.

 
31-08-2019 19:38:00

Mens solen skinnede smukt over København nød flere tusinde motionssvømmere en frisk svømmetur i kanalerne rundt om Christiansborg, da Dansk Svømmeunion afholdte eventen TrygFonden Christiansborg Rundt lørdag.

 
31-08-2019 17:15:00

Selvom over 4200 har svømmet i varmen, har samaritterne ved TrygFonden Christiansborg Rundt dårligt set noget til deltagerne. De har nemlig passet godt på sig selv under svømmeturen.Selvom over 4200 har svømmet i varmen, har samaritterne ved TrygFonden Christiansborg Rundt dårligt set noget til deltagerne. De har nemlig passet godt på sig selv under svømmeturen.

 
31-08-2019 16:27:33

Hvert år bliver deltagere og tilskuere taget i hånden og guidet gennem TrygFonden Christiansborg Rundt af to stemmer, speakerne. Manden bag den ene af stemmerne er Henrik Eskildsen.