Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
03-06-2019 16:30:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

EISM 2019

 

 

Tekst
Tekst


Mai Hjemgaard er klar til VM


02-11-2012:
Af: Tine Jespersen

Læs om hendes optakt her


 

- Dette er mit første VM. Jeg glæder mig til alt ved denne oplevelse. Stævnet bliver afholdt i Australien og det har virkelig gjort det endnu mere spændende. Jeg har aldrig været ude for Europa før. Så det, at Australien bliver min jomfrurejse, gør mig slet ikke noget! Selvom jeg er den yngste på holdet, har jeg intet problem med at omgås de lidt ældre fyre som Ronnie, Jan og Thomas. De er alle meget erfaren med sporten, og jeg lærer meget af dem. Holdet kunne ikke være bedre!

Mai Hjelmgaard er debutant i VM-sammenhænge, men har tidligere deltaget i EJM og EM. Til EJM i sommer blev Mai nummer 2 i junior-disciplinen løb-svøm-løb, og lige præcis det løb gav hende virkelig blod på tanden. Træningen har dog været noget anderledes end et hold med 20 og en træner, som mange er vant til: - Det, at man pludselig kun er 3, der skal træne sammen, har været en lille udfordring. Men vi er alle meget disciplineret og har hjulpet hinanden gennem det. Der har også været et par samlinger, hvor vores landstræner har tjekket op på vores udvikling, guidet os og givet gode råd og hårde serier.

 

Mai håber på at komme i A-finaler til flere af hendes discipliner, blandt andet 200 m forhindring og 100 m redning med finner, som også er yndlingsdisciplinen: - Det er min favorit, så jeg går 100 % efter at komme med i en A-finale, men konkurrencen er virkelig hård, så det er svært at vide hvad der kommer til at ske. Min rekord er 1.04.82, som jeg også går efter at slå.


Udendørs satser Mai hele butikken på disciplinen surf race, som er ren svømning i havet. Sidste år blev hun nummer 5 i samme disciplin til EM, og håber nu på at nå med i en top 10. Udover de individuelle discipliner, stiller Mai også op i flere holdkapper, blandt andet board rescue og rescue tube: - Jeg regner med, at vi danske piger skal ned og vise, at vi også kan lege med de store! Jeg er super spændt på vores resultater, og der er ingen tvivl om, at der bliver slået nogle STORE rekorder!
 Se de seneste nyheder

19-06-2019 19:00:00

Andet stop på landsholdets VM-forberedende tur er Open de France, hvor fire af landsholdets svømmer har deltaget.

 
17-06-2019 12:00:00

Fem danske landsholdssvømmere har netop overstået Mare Nostrum i Barcelona med ganske respektable resultater.

 
12-06-2019 16:15:00

Dansk Svømmeunion kan i dag offentliggøre, at det nuværende træner-team på unionens og Team Danmarks Nationale Træningscenter (NTC) i svømning ændres.

 
03-06-2019 16:30:00

Ved den første udgave af FINA’s nye stævnekoncept, Champions Swim Series, viste Pernille Blume flotte takter mod verdens absolutte elite.

 
28-05-2019 14:30:00

Dansk Svømmeunion kan i dag præsentere den associeret træner, der er valgt til VM-holdets supportteam.