Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
15-04-2019 18:20:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
April
2019
26
April
2019
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim CUP 2019
Vandhuset Park Vendia Hjørring

EISM 2019

 

 

Tekst
Tekst


Redder man virkelig liv for konkurrencens skyld?


15-11-2012 02:00:00:
Af: Tine Jespersen

Nej, ikke helt. Lær mere her.


Hva’ dælen er det der konkurrence livredning? Redder man virkelig liv for konkurrencens skyld....?

 

VM i konkurrencelivredning er netop overstået, og månedens store begivenhed har øget interessen for sporten, men alt for mange er ikke helt skarpe på, hvad det egentlig handler om – det skal laves om! Trænger du til en lille informationslektion? Så læs med her.

 

Konkurrencelivredning er en sport på linje med svømning, men er baseret på redningsfaglige discipliner. Sporten er udviklet i Australien af livredderne på stranden, som en måde at vedligeholde og styrke deres livredningsfærdigheder. Konkurrencelivredning har efterhånden spredt sig til det meste af verden, hvor der konkurreres i både indendørs discipliner i svømmehallen og udendørs discipliner i åbent vand. For at blive en god konkurrencelivredder kræver det, at du er alsidig, udholdende, fysisk stærk og har flair for vandaktiviteter. Lyder det ikke fedt?

 

Jo, faktisk så fedt, at der er hele 11 klubber i Danmark, der tilbyder det. 5 af dem er endda deciderede livredningsklubber, og altså specialiserede i sporten. Der er cirka 60 reelle udøvere på landsplan, samt alle dem, der af og til øver livredningsteknikker på svømmeholdet. Et træningspas på et rigtigt livredningshold kan både foregå udendørs og inde i poolen. Et indendørs pas består af opvarmning i form af svømmetræning, en stor del træning af livredningsteknikker og afsluttes eventuelt med stafetter. Udendørs kan man ro intervaller på board. Et pas varer cirka 2-3 timer og fokus afhænger af, hvad din favoritdisciplin er.

 

Læs mere om landsholdets resultater til VM her, her, her og herSe de seneste nyheder

18-04-2019 09:10:00

Dansk Svømmeunion glæder sig over at præsentere det endelig VM-hold, som skal repræsentere Danmark ved mesterskaberne til juli.

 
16-04-2019 18:50:00

Glæde over fysisk trænerteam i verdensklasse.

 
15-04-2019 19:30:00

De danske NTC- og klubsvømmere leverede en række solide præstationer ved forårets andet kvalifikationsstævne, Swim Open Stockholm.

 
15-04-2019 18:20:00

Daniel Skaaning har netop sat dansk rekord på 200m individuel medley.

 
10-04-2019 15:38:00

De danske seniorsvømmere har igen i år en sidste mulighed for at kvalificere sig til VM, når der i de kommende dage afholdes kvalifikationsstævne i Stockholm.