Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Maj
2024
27
Maj
2024
Svømning - Svømmetider
Kravtidsstævne, Aars

Aars Svømmehal og Friluftsbad

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Redder man virkelig liv for konkurrencens skyld?


15-11-2012 02:00:00:
Af: Tine Jespersen

Nej, ikke helt. Lær mere her.


Hva’ dælen er det der konkurrence livredning? Redder man virkelig liv for konkurrencens skyld....?

 

VM i konkurrencelivredning er netop overstået, og månedens store begivenhed har øget interessen for sporten, men alt for mange er ikke helt skarpe på, hvad det egentlig handler om – det skal laves om! Trænger du til en lille informationslektion? Så læs med her.

 

Konkurrencelivredning er en sport på linje med svømning, men er baseret på redningsfaglige discipliner. Sporten er udviklet i Australien af livredderne på stranden, som en måde at vedligeholde og styrke deres livredningsfærdigheder. Konkurrencelivredning har efterhånden spredt sig til det meste af verden, hvor der konkurreres i både indendørs discipliner i svømmehallen og udendørs discipliner i åbent vand. For at blive en god konkurrencelivredder kræver det, at du er alsidig, udholdende, fysisk stærk og har flair for vandaktiviteter. Lyder det ikke fedt?

 

Jo, faktisk så fedt, at der er hele 11 klubber i Danmark, der tilbyder det. 5 af dem er endda deciderede livredningsklubber, og altså specialiserede i sporten. Der er cirka 60 reelle udøvere på landsplan, samt alle dem, der af og til øver livredningsteknikker på svømmeholdet. Et træningspas på et rigtigt livredningshold kan både foregå udendørs og inde i poolen. Et indendørs pas består af opvarmning i form af svømmetræning, en stor del træning af livredningsteknikker og afsluttes eventuelt med stafetter. Udendørs kan man ro intervaller på board. Et pas varer cirka 2-3 timer og fokus afhænger af, hvad din favoritdisciplin er.

 

Læs mere om landsholdets resultater til VM her, her, her og herSe de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.