Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

28
Juni
2019
Svømning
BOCKSTENSDOPPET 2019
Varberg, Sverige

EISM 2019

 

 

Tekst
Tekst


VM i livredning, dag 3


10-11-2012:
Af: Nora Thomsen

Læs her om de danske resultater fra førstedagen af "åbent vand"-konkurrencerne ved VM.


Vi er nu nået til åbent vand-konkurrencerne ved VM i konkurrencelivredning i Adelaide.


På denne førstedag af ialt to konkurrencedage i åbent vand har flere danskere været i konkurrence.
I herrernes "ski race" nåede Thomas Ibsen Nielsen og Ronnie Dalsgaard (Klampenborg Surf Life Saving Club) lige præcis ikke med videre til finalen, hvilket skyldtes flere uheld undervejs. Eksempelvis væltede en anden deltager, i semifinalen, foran Thomas så han måtte stoppe helt op. Ærgeligt, da det var Thomas' primære oceandisciplin, hvor han reelt set kunne nå en top 12-14 i finalen. 

 

I damernes "surf race" (næsten ren svømning) var der virkelig kamp til stregen. Her blev der skubbet, trukket, hevet og sparket i vandet. Det blev til en 13. plads til Mai Hjelmgaard (VI39/VAT-CPH) og en 14. plads til Lia Jørgensen (Nordkystens Kystlivredningsklub). Flot af pigerne i et stærkt felt.

 

I "board race" nåede Line Præst Lauridsen (Klampenborg Surf Life Saving Club) og Katrine Zinck Leth-Espensen (Hovedstadens svømmeklub) til semifinalen.

 

I "beach sprint" nåede Jan Simonsen (Aalborg) til semifinalen.

 

I "board rescue" for damer kom Line og Mai ind på en 14. plads. De var i b-finalen, og havde ført indtil 40 meter fra målstregen, men blev desværre overhalet til sidst. 


Ifølge landstræner Nicolaj Poulsen afspejler lørdagens resultater en manglende erfaring blandt de danske deltagere: - Jeg synes, at vi lige mangler den sidste rutine i de afgørende situationer i løbene. Men, taget i betragtning, de forhold vi har at træne under, i forhold til mange af de øvrige nationer, så gør vi det rigtig godt, udtaler landstræner Nicolaj Poulsen.

 

I morgen venter Verdensmesterskabernes sidste konkurrencedag "downunder", hvor der også er nogle løb på programmet med mulighed for dansk deltagelse i finalerne. Således kan vi glæde os til endnu en spændende konkurrencedag, set med danske øjne.

SvømmeSport følger naturligvis med.
 Se de seneste nyheder

23-06-2019 22:00:00

Denne weekenden har landsholdet deltaget ved det internationale stævne Sette Colli, som også var det tredje og sidste stop på den VM-forberedende tur.

 
19-06-2019 19:00:00

Andet stop på landsholdets VM-forberedende tur er Open de France, hvor fire af landsholdets svømmer har deltaget.

 
17-06-2019 12:00:00

Fem danske landsholdssvømmere har netop overstået Mare Nostrum i Barcelona med ganske respektable resultater.

 
12-06-2019 16:15:00

Dansk Svømmeunion kan i dag offentliggøre, at det nuværende træner-team på unionens og Team Danmarks Nationale Træningscenter (NTC) i svømning ændres.

 
03-06-2019 16:30:00

Ved den første udgave af FINA’s nye stævnekoncept, Champions Swim Series, viste Pernille Blume flotte takter mod verdens absolutte elite.