Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

28
Juni
2019
Svømning
BOCKSTENSDOPPET 2019
Varberg, Sverige

EISM 2019

 

 

Tekst
Tekst


Nicolaj Poulsen om landsholdet


04-11-2012:
Af: Tine Jespersen

- Jeg synes faktisk, at det lover godt forud for VM


 

Livredningslandsholdstræner Nicolaj Poulsen fortæller her lidt om sine forventninger til mesterskabet samt lidt om optakten dertil.
- I løbet af sommeren og i efteråret har vi haft træningssamlinger og nogle hverdagstræninger. Vi har langt fra de samme muligheder som NTC. Vi har ingen fast ugentlig bassintid i svømmehallen, jeg er frivillig som landstræner og har et fuldtidsjob ved siden af. Derfor har udøverne selv stået for meget af træningen med vejledning fra mig over mail og telefon. Vi har brugt Bellevue strand til den udendørs træning og fået lejet os ind i svømmehaller til nogle træningsweekender. Med disse forhold taget i betragtning, synes jeg faktisk, at det lover godt forud for VM.

 

Danmark stiller ikke med fuldt holdt, og Nicolaj har derfor ikke en forventning om, at vi kan blande os med de helt store. Dog forventer han, at alle udøverne ender i en top 16 i de discipliner de er udtaget i: - Hvis jeg skal fremhæve et par enkelte, så vil det være Ronnie i 100 redning med finner (forventer top 8), Lia og Mai’s surf race (her blev Lia nr. 3 ved sidste års EM og Mai nr. 5) og drengenes Rescue Tube Race (forventer top 8).

 

Stemningen på holdet er rigtig god, og noget Nicolaj bevidst arbejder med: - Selvfølgelig skal vi være seriøse med træningen, men vi skal også kunne grine, pjatte og tage gas på hinanden. Hvis vi ikke har det godt socialt, så kan vi heller ikke træne ordentligt, og så kan vi heller ikke udnytte hinandens ressourcer optimalt og præstere optimalt til konkurrencer.

 

Følgende er udtaget:

Jan Simonsen, Aalborg Svømmeklub, kvalificeret i beach flag

Thomas Ibsen Nielsen, Klampenborg Surf Lifesavningclub, 100 redning m. finner og torpedo, surf ski og oceanman

Ronnie Dalsgaard, Klampenborg Surf Lifesavningclub, i 100 redning m. finner, 100 redning med finner og torpedo, 50 redning og Surf race.

Lia Jørgensen, Nordkysten livredningsklub, 200 forhindring og Surf race

Mai Hjelmgaard, VAT, 200 forhindring, 100 redning m. finner, 100 redning med finner og torpedo, surf race

Line Præst Lauridsen, Klampenborg Surf Lifesavningclub, 100 redning med finner og torpedo, 50 redning og 200 super livredder.

Katrine Zink Leth-Espensen, Hovedstaden, board race og surf ski.Se de seneste nyheder

23-06-2019 22:00:00

Denne weekenden har landsholdet deltaget ved det internationale stævne Sette Colli, som også var det tredje og sidste stop på den VM-forberedende tur.

 
19-06-2019 19:00:00

Andet stop på landsholdets VM-forberedende tur er Open de France, hvor fire af landsholdets svømmer har deltaget.

 
17-06-2019 12:00:00

Fem danske landsholdssvømmere har netop overstået Mare Nostrum i Barcelona med ganske respektable resultater.

 
12-06-2019 16:15:00

Dansk Svømmeunion kan i dag offentliggøre, at det nuværende træner-team på unionens og Team Danmarks Nationale Træningscenter (NTC) i svømning ændres.

 
03-06-2019 16:30:00

Ved den første udgave af FINA’s nye stævnekoncept, Champions Swim Series, viste Pernille Blume flotte takter mod verdens absolutte elite.