Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

28
Juni
2019
Svømning
BOCKSTENSDOPPET 2019
Varberg, Sverige

EISM 2019

 

 

Tekst
Tekst


VM i livredning, 4. og sidste dag


11-11-2012:
Af: Anna Birkbak

Træner Nicolaj Poulsen er godt tilfreds med mesterskabet.


De sidste konkurrencer ved VM i konkurrrencelivredning i Adelaide er overstået, og alt i alt har de seje danske deltagere klaret sig flot. Dagens resultater er desværre præget af uheld og meget hård konkurrence, men der blev kæmpet med de sidste kræfter.

 

Pigernes rescue-tube holdkap endte på en 10. plads. Her var konkurrencen desværre for hård til, at forhåbningerne om en A-finale plads (top 8) kunne nås.

I herrernes rescue-tube holdkap var der også forventninger om en A-finaleplads, men uheldet var ude for holdet. Finnerne på Ronnie Dalsgaard (Klampenborg Surf Life Saving Club) knækkede, og han tabte én og måtte derfor svømme hele vejen med én finne. Semifinalen var inden for rækkevidde på et tidspunkt, men det blev desværre kun til det ene løb. Nicolaj Poulsen udtaler, at det er ærgeligt at være så uheldig, når mulighederne helt sikkert var til stede for en rigtig god placering. 

 

 

Pigernes oceanrace-holdkap endte på en 12. plads.

I oceanman race blev Thomas Ibsen Nielsen (Klampenborg Surf Life Saving Club) nr. 17 og Ronnie Dalsgaard nr. 18 i finalen.

Thomas Ibsen Nielsen havde desuden kæmpet sig flot i finalen i board race, hvor det blev til en 17. plads.

 

Træner Nicolaj Poulsen gør status over VM i Australien:

"Overordnet synes jeg, at VM er gået godt. Den indendørs del var helt sikkert vores bedste del. Her blev der sat mange personlige, danske og nordiske rekorder. Alle svømmede stort set op til deres bedste i alle løb. Mange af de utallige tekniske ting, vi har trænet, har givet pote, og det kan ses på resultaterne.

Udendørs var vi både ramt af uheld og meget hård konkurrence. Alle gjorde deres bedste, og vi havde løb som forløb optimalt, men vi havde også nogle løb hvor forskellige faktorer spillede ind på præstationen og derfor placeringen. I den udendørs del betyder f.eks. vinden, bølgerne, solen, tidevandet, udstyret og de andre deltagere rigtig meget. Flere af disse faktorer gjorde desværre, at vi ikke fik alle de placeringer, vi gerne ville have haft. Desuden var niveauet til VM meget højt. Men set i forhold til de trænings- og konkurrencemuligheder vi har til rådighed, i forhold til flere andre lande, så kan vi godt være tilfredse med stævnet som helhed." 

 

I forhold til holdplaceringen, er reglerne som følger: Top 16 i hvert løb får point, og de bliver talt sammen ved stævnets afslutning. Efter den indendørs del lå Danmark på en 15. plads. Efter udendørsdelen lå vi samlet på en 17. plads ud af 41 deltagende nationer. Nicolaj Poulsen siger afsluttende: "Vi havde ikke et fuldt hold med og vi blev endda placeret bedre end andre nationer som havde et fuldt hold med."

 

Så man må sige, at vi har leveret en masse gode præstationer! Fra SvømmeSport ønskes alle deltagerne tillykke med deres rekorder, placeringer og præstationer. Se de seneste nyheder

23-06-2019 22:00:00

Denne weekenden har landsholdet deltaget ved det internationale stævne Sette Colli, som også var det tredje og sidste stop på den VM-forberedende tur.

 
19-06-2019 19:00:00

Andet stop på landsholdets VM-forberedende tur er Open de France, hvor fire af landsholdets svømmer har deltaget.

 
17-06-2019 12:00:00

Fem danske landsholdssvømmere har netop overstået Mare Nostrum i Barcelona med ganske respektable resultater.

 
12-06-2019 16:15:00

Dansk Svømmeunion kan i dag offentliggøre, at det nuværende træner-team på unionens og Team Danmarks Nationale Træningscenter (NTC) i svømning ændres.

 
03-06-2019 16:30:00

Ved den første udgave af FINA’s nye stævnekoncept, Champions Swim Series, viste Pernille Blume flotte takter mod verdens absolutte elite.