Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
19-08-2019 21:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
August
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Team Danmark: Yoga-øvelser gør svømmerne fintfølende


09-03-2017 09:15:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Yoga-øvelser har mange fordele for svømmerne. Det fortæller Team Danmarks fysiske træner, Mads Brink Hansen, der var med på træningslejren i Sydafrika i februar.


Team Danmarks fysiske træner, Mads Brink Hansen, fortæller på Team Danmarks hjemmeside om sine oplevelser i forbindelse med træningslejren i Sydafrika i februar måned, hvor han var inviteret med. Normalt har han kun har ansvaret for svømmernes fysiske træning, men denne gang blev han involveret langt mere i arbejdet, hvor der blev udviklet på en masse både i og ude for bassinet.

 

En ny tanke i træningen er, at svømmerne skal blive bedre til at mærke deres krop. På den måde bliver de mere selvbevidste og kan finde ud af, hvad der virker for dem, når de hopper i vandet.

Derudover fandt trænerne også stor hjælp i yogaen, der netop også bygger på, at svømmerne skal være bevidste og fokuseret på deres egen krop og vejrtrækning. Om det fortæller Mads Brink Hansen:

 

I yoga er du tvunget til at forholde dig til dig selv. Når vi gerne vil stimulere svømmerne til at blive selvreflekterende og selvregulerende, så er det godt sted at starte, at de kan mærke, at deres tanker er et sted, hvor de kan slappe af og gå ind i øvelsen. Arbejdet med vejrtrækningen kan svømmerne også bruge i vandet, og den rolige vejrtrækning reducerer samtidig stresshormoner, så vejrtrækningen nærmest i sig selv er nedvarmende.

 

Udover at svømmerne bliver mere bevidste om sig selv, har yogaen også en anden funktion. Den skal nemlig hjælpe til, at deres balance og position i vandet bliver helt optimal:

 

- De kan justere deres bevægelser under vandet, hvis de bliver bedre til at mærke deres krop. De skal kunne mærke, at de trækker skævt, når de bliver trætte, eller når de pludselig ikke ligger på den rigtige måde i vandet. Med større kropsbevidsthed kan svømmerne bedre foretage den finjustering, fortæller Mads Brink Hansen.  

 

Og det virkede da også til, at det var noget, der fungerede for svømmerne, der siden træningslejren har været forbi Mads for at fortælle, at de var glade for øvelserne. Derudover fandt Mads også det tætte samarbejde med de to nye NTC-trænere rigtig givende og afslutter om det:

 

Jeg har fået rigtig meget ud af at stå med et par rutinerede svømmetrænere, der er henholdsvis fysiolog og biomekaniker, og som har nogle fysiologiske begrundelser for at vælge én øvelse frem for en anden. Vi lærte meget af hinanden, og det er meget givende at arbejde sammen i en hel uge, fordi vi efter hver træning kunne evaluere, hvad der fungerede og ikke fungerede. Det er en helt optimal måde at blive inddraget som specialist.

 

Du kan finde hele nyheden på Team Danmarks hjemmeside.Se de seneste nyheder

20-08-2019 22:00:00

VM for juniorer på langbane indledtes tirsdag med dansk junior rekord til Thea Blomsterberg på 50m brystsvømning.

 
20-08-2019 14:43:00

Konkurrencelivredningens mange alsidige discipliner vil kunne opleves på tæt hold, når det går løs med et tætpakket program på lørdag ved Rødbyhavn Strand.
 

 
19-08-2019 21:00:00
Tirsdag morgen indledes 2019-udgave af verdensmesterskaberne for juniorer i Budapest.
 
15-08-2019 14:15:00

Ny opdatering pr. august 2019.

 
15-08-2019 11:26:00

Oven på ni års pause er der nu atter udklækket svømmetrænere i Danmark med den fornemme uddannelse Idrættens Træner Akademi (ITA).