Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

21
Oktober
2020
Svømning - Svømmetider
Klubmesterskab, Nakskov

Nakskov Idrætscenter, svømmehal

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Danmarks elitesvømmere er tilbage i Taastrup Svømmehal


18-05-2020 10:38:10:
Af: Klaus Bach Christensen

Med Kulturministeriets tilladelse kan 41 danske topsvømmere genoptage træningen i deres vante rammer – heraf 14 i Taastrup Svømmehal.


Det vækker jubel hos alle parter, at 41 Team Danmark-godkendte svømmere nu har fået lov af Folketinget til at vende tilbage til deres vante træningsrammer. Det gælder blandt andet OL-svømmerne og andre topsvømmere i Det Nationale Træningscenter, som i dag kan genoptage træningen i Taastrup Svømmehal - bl.a. internationale medaljevindende svømmere som Signe Bro og Tobias Bjerg. Og de har glædet sig:

                 

''Det er rigtig dejligt at kunne træne i ''vores'' svømmehal igen. Det giver gode muligheder for at arbejde på nogle detaljer i træningen, og så giver det optimal forberedelse frem til næste års OL. Det betyder utroligt meget for mig, at Høje-Taastrup Kommune, og medarbejderne i Taastrup Svømmehal, byder os velkommen tilbage i dag på mandag. Træningsfaciliteterne, og medarbejderne, i svømmehallen er af Danmarks bedste, og det passer til, at vi skal komme tilbage i absolut topform. Som atlet betyder kontinuitet rigtig meget for mental trivsel, og derfor sætter vi meget pris på støtten fra Høje-Taastrup Kommune og medarbejderne i svømmehallen. Jeg glæder mig rigtig meget til at se alle de søde medarbejder i svømmehallen igen - måske med en kop kaffe på bassinkanten'', siger Signe Bro.

 

Under nogle andre rammer er NTC-svømmerne nu tilbage i deres normale træningsfaciliteter i Taastrup Svømmehal. 

Foto: Patrick Kraemer.

 

”Det er super, at en hel række af vores absolutte topatleter nu er tilbage i Taastrup Svømmehal, som er en af Danmarks absolut bedste træningsfaciliteter for svømmere. Det har afgørende betydning for svømmernes fysiske og mentale trivsel, og for at vi i dansk svømmesport kan tilrettelægge den optimale forberedelse til næste års OL og andre kommende internationale svømmebegivenheder”, siger sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach.

 

I Taastrup Svømmehal står idrætsfaglig leder Peter Christensen og hallens ansatte parat med åbne arme:

 

”Vi glæder os big time til at få de danske elitesvømmere tilbage. Vi er glade og stolte over at have dem i vores svømmehal og har savnet dem rigtig meget”, siger Peter Christensen. ”Og så har vi jo også en kontrakt med Team Danmark/Dansk Svømmeunion om dette lejemål, som giver en god indtægt, mens svømmehallen desværre er tvunget til at have lukket for alle vores øvrige gæster”, tilføjer han.

 

Sidste forår var Taastrup Svømmehal med kort varsel ramme om både træningen op til og den særdeles vellykkede afvikling af Danish Open for dansk og international svømmeelite, og derefter indgik hallen aftale om at være træningssted for Team Danmark/Dansk Svømmeunions landsholdssvømmere frem mod OL i 2020 - nu 2021. Et samarbejde, som begge parter har været særdeles tilfredse med, og som ifølge Peter Christensen har haft positiv betydning for den lokale svømmesport.

 

Taastrup Svømmehal i Høje-Taastrup Kommune var sidste år vært for Danish Open

Foto: Ulrik M. Eriksen, SEES Media.

 

Topsvømmernes træning standsede imidlertid brat med corona-nedlukningen i marts. Men med Folketingets beslutning er de på vej tilbage senest fra på mandag den 18. maj.

 

Håb om åbne svømmehaller i august

Topsvømmerne har fået Folketingets tilladelse til at vende tilbage til deres vante træningssteder i forbindelse med en delvis åbning på idrætsområdet, hvor Folketinget generelt har tilgodeset topidrætten og de professionelle idrætsudøvere, der lever af deres sport.

 

Resten af Danmarks svømmehunde – herunder borgerne i Høje-Taastrup Kommune - må fortsat vente på, at folketinget giver svømmehallerne lov til at åbne for andre svømmere – der er håb om, at det vil ske i august som led i ”fjerde fase” af genåbningen efter corona-lukningen,

 

Fakta: Forholdsregler i top

Forholdsreglerne er i top, når svømmerne igen hopper i vandet i Taastrup Svømmehal. Der vil således max være 10 personer ad gangen – nemlig højst 9 svømmere ad gangen og 1 træner eller 8 svømmere og 2 trænere. Træningen foregår derfor tidsforskudt i hold med behørig rengøring og afspritning m.v. mellem holdene. 

Se de seneste nyheder

08-10-2020 10:44:41

Følelsesladede landsholdssvømmere siger pænt farvel til rygcrawleren på Instagram.

 
07-10-2020 12:23:17

Landsholdssvømmer Mie Ø. Nielsen fra Aalborg Svømmeklub indstiller karrieren og hænger konkurrencedragten på knagen.

 
02-10-2020 14:37:10

Coronavirus påvirker fortsat dansk svømmesport.

 
30-09-2020 12:11:28

Ifølge stævneleder skal svømmere holdes i ilden, hvis der fortsat skal være konkurrencesvømning efter COVID-19.

 
25-09-2020 13:13:00

På sundhedsmyndighedernes anbefaling har regeringen indført en række nye tiltag for at hindre ukontrolleret spredning af Corona-virus, som også har betydning for adfærden i forenings- og klubregi.