Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

21
December
2018
Svømning
Dutch Open Swimming Championships
Tilburg
25
Januar
2019
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
26
Januar
2019
Svømning
Limfjords Cup 2019
Struer Energi Park

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


Fem svømmere under EM-kravene i formiddagens indledende afsnit


11-11-2017 11:09:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Svømmerne var klar fra start, og hele fem svømmere svømmede under EM-kravtiderne.


DM Kortbane fungerer i år som udtagelsesstævne til det kommende EM, som afholdes i Royal Arena i december. Halvdelen af mesterskabets stævneafsnit er nu færdigsvømmet, og du finder nedenfor højdepunkterne fra formiddagens indledende afsnit, hvor fem svømmere svømmede hurtigere end kravtiderne til EM.

 

I stævneafsnittes første løb stillede flere hurtigere herresvømmere op såsom Nicolas Blanch fra Aalborg Svømmeklub og Mikkel-Emil Rosenbom fra Lyngby Svømmeklub. Efter de indledende resultater lader det dog til, at de to sammen med de øvrige finalister skal svømme om sølvmedaljen, da Viktor B. Bromer fra Aalborg Svømmeklub i sikker stil svømmede under EM-kravtiden, der er så hurtig som 1.56.42, som den eneste.

 

EM-kravtiden i damernes 200 meter fri er 1.59.07, en tid som fem svømmere tidligere har svømmet hurtigere end. I det indledende afsnit var det dog kun Signe Bro fra Triton Ballerup og Laura Glerup Jensen fra H2Odense, som svømmede under kravet. Der er dermed lagt op til en yderst spændende og tæt finale senere i dag.

 

Med videre til finalen i damernes 50 meter butterfly er den danske juniorrekordindehaver Karoline Barrett fra GTI. Hun svømmede sig videre i tredje hurtigste tid efter Amalie Mikkelsen fra Gladsaxe Svømmeklub og Emilie Beckmann fra Tune I.F. Svømmeafdeling, som vandt 100 meter butterfly i torsdags, og som den eneste svømmede under EM-kravtiden 26.11 i formiddagens indledende afsnit.

 

Emilie Beckmann svømmede under EM-kravtiden på 50 meter butterfly.

Foto: Patrick Kraemer

 

I herrernes 50 meter fri svømmede flere store personlige rekorder. En af dem var Frederik Siem Pedersen, som den eneste i formiddagens løb med tiden 21.90 svømmede hurtigere end EM-kravet, som lyder på 22.06. Med kompetent tyrkisk modstand i finalen kan det måske lykkedes for Farum-svømmeren at svømme hurtigere og dermed endnu en gang forbedre sin rekord på distancen inden det kommende EM.

 

I det næstsidste løb skulle de kvindelige svømmere ud at svømme 200 meter bryst, hvor flere stærke svømmere stillede til start. En af dem var juniorsvømmer Thea Blomsterberg fra Sigma Swim, som i sidste uge var tæt på at forbedre sin danske juniorrekord på distancen til DM Junior. Det lykkedes dog ikke hende eller de andre svømmere at svømme under EM-kravtiden på distancen. Flere af finalisterne har dog personlige rekorder, som er meget tæt på EM-kravet, 2.26.45, så aftenens finale skal nok vise sig at blive nervepirrende.

 

Glæd dig derudover til at se herresvømmerne konkurrere mod hinanden i 100 meter ryg samt 1500 meter fri, og de kvindelige svømmere svømme om kap i 400 meter medley.

 

Du finder alle formiddagens resultater ved at klikke her.

 

Husk også, at du kan følge finaleafsnittet live fra klokken 17.00. Du finder linket ved at klikke her. 

Se de seneste nyheder

14-12-2018 12:37:00

DM for hold 2018 begynder i dag fredag og der konkurreres på livet løs i flere svømmehaller frem til søndag, hvor det endelige resultat foreligger.

 
13-12-2018

De danske svømmere, der deltog ved NM og NM Junior i weekenden leverede stribevis af flotte præstationer.

 
12-12-2018 12:00:00

Canadiske Dean Boles har valgt at stoppe som landstræner for de danske svømmere med udgangen af 2018.  

 
10-12-2018 19:45:00

Prisen gik til Bruno Martiri, som har taget et langt sejt træk for sporten i klubben i 30 imponerende år.

 
10-12-2018 12:25:00

Lørdag havde få danske starter, mens søndag blev dagen, hvor Danmark tog yderligere tre podieplaceringer i form af to bronzemedaljer og en sølvmedalje.