Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

21
December
2018
Svømning
Dutch Open Swimming Championships
Tilburg
25
Januar
2019
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
26
Januar
2019
Svømning
Limfjords Cup 2019
Struer Energi Park

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


Syv svømmere svømmer under EM-kravtiderne


12-11-2017 11:21:00:
Af: Klaus Bach Christensen

De danske svømmere har på ingen måden opgivet håbet om at blive en del af EM-holdet, som udtages i aften.


De danske svømmere viste endnu en gang højt niveau i formiddagens indledende afsnit, som er det næstsidste stævneafsnit til årets DM. Nedenfor har vi samlet højdepunkterne fra formiddagens løb.

 

I fredags svømmede Daniel Steen Andersen fra Horsens Svømmeklub 23.46 i finalen på 50 meter butterfly, en tid som blot var to-tiendedele af et sekund langsommere end EM-kravtiden. I dag skulle Horsens-svømmeren og de øvrige herrer så i aktion på den dobbelte distance, og her lykkedes det Daniel Steen Andersen som den eneste i formiddagens indledende afsnit at svømme under EM-kravtiden på 100 meter butterfly med tiden 51.95. Daniel Steen Andersen er dansk rekordholder på distancen i en tid så hurtig som 51.14, så det skal blive spændende at se, om han komme i nærheden af den i aftenens finale. Årgangssvømmer Rasmus Nickelsen fra Lyngby Svømmeklub svømmede sig på imponerende vis også videre til aftenens finale i 100 meter butterfly.

 

Der var god stemning på tribunen under søndagens indledende afsnit.

Foto: Klaus Bach Christensen

 

Sarah Bro fra Holbæk Svømme Klub/NTC og Victoria Bierre fra Gladsaxe Svømmeklub er begge tilmeldt i tider, som er hurtigere end EM-kravtiden på 200 meter rygcrawl. Det var dog kun Sarah Bro, som i tiden 2.10.67 svømmede under EM-kravtiden i formiddagens indledende afsnit. Med videre til finalen er også juniorsvømmer fra KVIK Kastrup Sofie Hansen. Hun svømmede sig videre i fjerdehurtigste tid.

 

AGF-svømmer Tobias B. Bjerg og de to Farum-herrer Philip Greve og Niklas Hedegaard har de seneste mesterskaber givet hinanden kamp til stregen i 50 og 100 meter bryst, og dagens indledende afsnit var ingen undtagelse. På grund af den tyrkiske deltagelse i årets DM var Tobias B. Bjerg og Philip Greve seedet således, de allerede satte hinanden stævne i formiddagens løb. Begge herrer svømmede lige under EM-kravet, som lyder på 59.33, en tid som Niklas Hedegaard svømmede lige over efter et ellers friskt udlæg. Der er dermed lagt i ovnen til en yderst tæt finale senere i dag.

 

I kvindernes 100 meter fri formåede både Julie Kepp Jensen fra A6 og Signe Bro fra Triton Ballerup/NTC at svømme under EM-kravet. Det indledende afsnits resultater indikerer dog, at finalen kan gå hen og blive ganske tæt, så EM-pladserne i 100 meter fri er bestemt ikke lukket endnu.

 

Du kan se alle resultaterne fra det sidste indledende afsnit ved dette års DM Kortbane ved at klikke her.

 

Finaleafsnittet starter klokken 17.00 og kan livestreames ved at klikke her. Umiddelbart efter finalens sidste løb præsenterer Dansk Svømmeunion EM-holdet. 

Se de seneste nyheder

14-12-2018 12:37:00

DM for hold 2018 begynder i dag fredag og der konkurreres på livet løs i flere svømmehaller frem til søndag, hvor det endelige resultat foreligger.

 
13-12-2018

De danske svømmere, der deltog ved NM og NM Junior i weekenden leverede stribevis af flotte præstationer.

 
12-12-2018 12:00:00

Canadiske Dean Boles har valgt at stoppe som landstræner for de danske svømmere med udgangen af 2018.  

 
10-12-2018 19:45:00

Prisen gik til Bruno Martiri, som har taget et langt sejt træk for sporten i klubben i 30 imponerende år.

 
10-12-2018 12:25:00

Lørdag havde få danske starter, mens søndag blev dagen, hvor Danmark tog yderligere tre podieplaceringer i form af to bronzemedaljer og en sølvmedalje.