Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
08-12-2019 20:16:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Pernille Juel: På kanten som cheftræner


12-11-2014 17:10:00:
Af: Mette F. Pedersen

Pernille Juel har valgt at vende tilbage til svømningen. Men denne gang er det for at give sin viden og erfaring videre til børn og unge i Albertslund.


I mandags blev Pernille Juel præsenteret som ny cheftræner hos AIF svømning, som er en af de fem moderklubber I VAT Copenhagen.

 

Pernille overtager stillingen som cheftræner 1/12 2014. Hun har dog allerede tyvstartet. I de kommende to uger vil Pernille fungere som assisterende træner under den nuværende cheftræner, Katja Løje, som stopper for at kunne fokusere mere på sine studier.

 

“AIF og jeg har på forhånd aftalt, hvilke arbejdsopgaver jeg skal have ansvaret for i fremtiden.

Jeg ser det som en kæmpe fordel, at jeg allerede nu kan begynde i AIF svømning som assisterende træner under Katja Løje. På den måde vil jeg være godt forberedt, når jeg tiltræder som cheftræner i december måned.

De kommende to uger vil jeg bruge til at få et bedre kendskab til svømmerne, klubben og generelt finde mig til rette.

Derudover så glæder jeg til at få et samarbejde med Cecilie Holten, som i fremtiden skal fungere som assisterende træner. Vi er gode veninder udenfor bassinet, så det er dejligt at kunne arbejde sammen med en så dygtig og sød pige, som Cecilie. Hun er jo utrolig dygtig til brystsvømning, så her vil glæde jeg mig til at lære noget af hende.” fortæller Pernille Juel til SvømmeSport

 

Erfaring skal bane vej til trænersucces

Pernille har selv svømmet på eliteplan, og har derfor prøvet 'det hele af' på egen krop, og som følge heraf også oparbejdet en kæmpe viden om træning af svømmere, kost og elitær tankegang.

 

“Jeg glæder mig til, at kunne få lov til stå for den daglige træning og at mine ideer nu skal føres ud i livet. Det bliver selvfølgelig også fantastisk, at skulle følge en masse børn og unge i deres udvikling både sportsmæssigt og personligt” fortæller Pernille til SvømmeSport.

 

Pernilles mange erfaringer har hun fået gennem sin svømmekarriere, hvor hun nåede at opleve fem forskellige træningsmiljøer rundt om i Danmark. Nu mener hun så, at det er på tide, at give noget af sin viden videre til den næste generation.

 

“En af mine største forcer er, at jeg har været i så mange forskellige træningsmiljøer. Alle trænere har hver deres måde at gøre tingene på. Jeg vil forsøge, at tage det bedste med fra alle mine tidligere trænere, så jeg på sigt selv kan blive en dygtig træner.” forklarer Pernille til SvømmeSport.

 

Svømning skal selvfølgelig være sjovt!

Pernille har også allerede besluttet sig for en bestemt træningsfilosofi, som hun vil tage i brug, når hun begynder at stå på kanten. 

Hun mener, at det er vigtig, at svømmerene bevare deres glæde i hverdagen. Derfor vil hun forsøge, at gøre træningen effektiv og sjov på samme tid.

 

”Jeg har til tider, i min egen svømmekarriere, efterlyst "det sjove" i den daglige træning. Jeg mener ikke, at det nødvendigvis behøves at være kedeligt for at opnå en effektiv træning. Så jeg går og pusler med nogle ideer, som forhåbentlig vil falde i svømmernes smag. Jeg kan godt lide, tanken om at have det sjovt til træning og mener er et vigtig element indenfor svømningen. Ved at være glad, vil man kunne bevare motivationen, og blive ved med at elske at komme til træning også selvom det bliver til mange timer på sigt”  fortæller Pernille til SvømmeSport.

 

 

Det bliver spændende at følge Pernille med det nye job som cheftræner i AIF Svømning.

SvømmeSport ønsker både Pernille og AIF held og lykke med det nye samarbejde.Se de seneste nyheder

15-12-2019 16:48:00

Det blev startfællesskabet Sigma Swim, der i weekenden formåede at svømme flest point hjem og dermed vinde DM for Hold 2019.
 

 
10-12-2019 13:27:00

Fire danske udspringere deltog i weekenden ved de Nordiske Junior- og Seniormesterskaber i Eriksdalsbadet i Stockholm.

 
08-12-2019 20:16:00

Pernille Blume sikrede Danmarks EM-medalje nummer fem.

 
08-12-2019 11:59:00

Danmarks fremmeste svømmere skal kæmpe om medaljer på EMs sidstedag.

 
07-12-2019 20:12:00

Syv danskere var i vandet under EM-finalerne lørdag aften i Glasgow.