Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

14
April
2024
Svømning - Svømmetider
Flipper Cup 4, Pandrup

Jetsmark Idrætscenter, svømmehal
14
April
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Pernille Juel: På kanten som cheftræner


12-11-2014 17:10:00:
Af: Mette F. Pedersen

Pernille Juel har valgt at vende tilbage til svømningen. Men denne gang er det for at give sin viden og erfaring videre til børn og unge i Albertslund.


I mandags blev Pernille Juel præsenteret som ny cheftræner hos AIF svømning, som er en af de fem moderklubber I VAT Copenhagen.

 

Pernille overtager stillingen som cheftræner 1/12 2014. Hun har dog allerede tyvstartet. I de kommende to uger vil Pernille fungere som assisterende træner under den nuværende cheftræner, Katja Løje, som stopper for at kunne fokusere mere på sine studier.

 

“AIF og jeg har på forhånd aftalt, hvilke arbejdsopgaver jeg skal have ansvaret for i fremtiden.

Jeg ser det som en kæmpe fordel, at jeg allerede nu kan begynde i AIF svømning som assisterende træner under Katja Løje. På den måde vil jeg være godt forberedt, når jeg tiltræder som cheftræner i december måned.

De kommende to uger vil jeg bruge til at få et bedre kendskab til svømmerne, klubben og generelt finde mig til rette.

Derudover så glæder jeg til at få et samarbejde med Cecilie Holten, som i fremtiden skal fungere som assisterende træner. Vi er gode veninder udenfor bassinet, så det er dejligt at kunne arbejde sammen med en så dygtig og sød pige, som Cecilie. Hun er jo utrolig dygtig til brystsvømning, så her vil glæde jeg mig til at lære noget af hende.” fortæller Pernille Juel til SvømmeSport

 

Erfaring skal bane vej til trænersucces

Pernille har selv svømmet på eliteplan, og har derfor prøvet 'det hele af' på egen krop, og som følge heraf også oparbejdet en kæmpe viden om træning af svømmere, kost og elitær tankegang.

 

“Jeg glæder mig til, at kunne få lov til stå for den daglige træning og at mine ideer nu skal føres ud i livet. Det bliver selvfølgelig også fantastisk, at skulle følge en masse børn og unge i deres udvikling både sportsmæssigt og personligt” fortæller Pernille til SvømmeSport.

 

Pernilles mange erfaringer har hun fået gennem sin svømmekarriere, hvor hun nåede at opleve fem forskellige træningsmiljøer rundt om i Danmark. Nu mener hun så, at det er på tide, at give noget af sin viden videre til den næste generation.

 

“En af mine største forcer er, at jeg har været i så mange forskellige træningsmiljøer. Alle trænere har hver deres måde at gøre tingene på. Jeg vil forsøge, at tage det bedste med fra alle mine tidligere trænere, så jeg på sigt selv kan blive en dygtig træner.” forklarer Pernille til SvømmeSport.

 

Svømning skal selvfølgelig være sjovt!

Pernille har også allerede besluttet sig for en bestemt træningsfilosofi, som hun vil tage i brug, når hun begynder at stå på kanten. 

Hun mener, at det er vigtig, at svømmerene bevare deres glæde i hverdagen. Derfor vil hun forsøge, at gøre træningen effektiv og sjov på samme tid.

 

”Jeg har til tider, i min egen svømmekarriere, efterlyst "det sjove" i den daglige træning. Jeg mener ikke, at det nødvendigvis behøves at være kedeligt for at opnå en effektiv træning. Så jeg går og pusler med nogle ideer, som forhåbentlig vil falde i svømmernes smag. Jeg kan godt lide, tanken om at have det sjovt til træning og mener er et vigtig element indenfor svømningen. Ved at være glad, vil man kunne bevare motivationen, og blive ved med at elske at komme til træning også selvom det bliver til mange timer på sigt”  fortæller Pernille til SvømmeSport.

 

 

Det bliver spændende at følge Pernille med det nye job som cheftræner i AIF Svømning.

SvømmeSport ønsker både Pernille og AIF held og lykke med det nye samarbejde.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.