Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
24-04-2018 21:47:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Horsens er en klub i fremgang


08-12-2012:
Af: Anna Birkbak

Cheftræner Stig Michaelsen sætter ord på klubbens succesfulde DKM.


Det nyligt overståede DKM er først og fremmest klubbernes mesterskab. Det er her de bedste svømmere mødes på tværs af hele landet for at repræsentere deres klub. Efter mesterskabets afslutning udarbejdes ofte statistikker over, hvem der klarede sig bedst ud fra mange forskellige målestokke.

 

Da Stig Michaelsen, cheftræner i Horsens Svømmeklub, for 5 år siden var med klubben til DM, bestod holdet af 6 svømmere. Det er en enkelt svømmer færre end i år, men til gengæld havde klubben ingen deltagere med i finalerne. I år ser billedet anderledes ud: Hele 10 guld, 1 sølv og 1 bronze for juniorer, samt 1 sølv og 1 bronze for seniorer. Og oven i det – en ny dansk juniorrekord. Det er specielt Daniel Steen Andersen og Amalie Østrup, som har leveret de fremragende resultater. De er i øvrigt begge to udtaget til de Nordiske Juniormesterskaber i næste weekend, d. 14.-16. december i Vaasa i Findland.

 

Vi har spurgt Stig, hvad der kan skyldes denne succes.

 

Har I arbejdet for at udvikle klubben og svømmerne mere målrettet?

”Vi har gjort rigtig meget for, at svømmernes faste apparat har fungeret. De skal jo have nogle rammer, som skaber en tryghed for dem, så de får mest muligt ud af træningen og kan koncentrere sig om den. Forældrene er også inde i billedet her, de skal også føle tryghed på deres barns vegne. Svømning er svømning, det tager meget tid, og tingene skal gå op i en højere enhed.”

 

Det er specielt jeres junior-side, som har succes. Har I skelet til Aldersrelateret Træning?

”Det er klart, at vi har brugt ATK meget. Vi følge det jo også, fordi vi er en Tema Danmark-klub. Det er en fantastisk udviklingsmodel, så vores svømmere har haft lyst til at fortsætte deres udvikling i klubbens gode miljø.”

 

www.swimnews.dk har man udarbejdet en medaljestatistik fra DKM, og Horsens topper listen som mest vindende klub for juniorer. Du kan se statistikken her. Desuden er det værd at bemærke, at Horsens er en Vest-klub, og den næstbedste klub fra Vest er Aalborg, der ligger på en 5. plads, med 3 guld og 2 bronze. Listen er generelt domineret af Øst-klubber, så det ser ud til, at Stig Michaelsen har fået kabalen til at gå op for sine juniorer. Vi ønsker Stig held og lykke i det kommende arbejde i Horsens Svømmeklub og til NJM i næste weekend. 

Se de seneste nyheder

24-04-2018 22:00:00

Der er stadig åbent for tilmelding til første udgave af holdstævnet i september 2018.

 
24-04-2018 21:47:00

De danske juniorsvømmere, der til sommer skal repræsentere Danmark til EM Junior 2018, er rejst til Norge, hvor de skal uddannes og rystes sammen.

 
22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub