Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
Marts
2019
29
Marts
2019
Svømning
Vest Årgang Kortbane
THYHALLENS SVØMMECENTER

EISM 2019

 

 

Tekst
Tekst


Horsens er en klub i fremgang


08-12-2012:
Af: Anna Birkbak

Cheftræner Stig Michaelsen sætter ord på klubbens succesfulde DKM.


Det nyligt overståede DKM er først og fremmest klubbernes mesterskab. Det er her de bedste svømmere mødes på tværs af hele landet for at repræsentere deres klub. Efter mesterskabets afslutning udarbejdes ofte statistikker over, hvem der klarede sig bedst ud fra mange forskellige målestokke.

 

Da Stig Michaelsen, cheftræner i Horsens Svømmeklub, for 5 år siden var med klubben til DM, bestod holdet af 6 svømmere. Det er en enkelt svømmer færre end i år, men til gengæld havde klubben ingen deltagere med i finalerne. I år ser billedet anderledes ud: Hele 10 guld, 1 sølv og 1 bronze for juniorer, samt 1 sølv og 1 bronze for seniorer. Og oven i det – en ny dansk juniorrekord. Det er specielt Daniel Steen Andersen og Amalie Østrup, som har leveret de fremragende resultater. De er i øvrigt begge to udtaget til de Nordiske Juniormesterskaber i næste weekend, d. 14.-16. december i Vaasa i Findland.

 

Vi har spurgt Stig, hvad der kan skyldes denne succes.

 

Har I arbejdet for at udvikle klubben og svømmerne mere målrettet?

”Vi har gjort rigtig meget for, at svømmernes faste apparat har fungeret. De skal jo have nogle rammer, som skaber en tryghed for dem, så de får mest muligt ud af træningen og kan koncentrere sig om den. Forældrene er også inde i billedet her, de skal også føle tryghed på deres barns vegne. Svømning er svømning, det tager meget tid, og tingene skal gå op i en højere enhed.”

 

Det er specielt jeres junior-side, som har succes. Har I skelet til Aldersrelateret Træning?

”Det er klart, at vi har brugt ATK meget. Vi følge det jo også, fordi vi er en Tema Danmark-klub. Det er en fantastisk udviklingsmodel, så vores svømmere har haft lyst til at fortsætte deres udvikling i klubbens gode miljø.”

 

www.swimnews.dk har man udarbejdet en medaljestatistik fra DKM, og Horsens topper listen som mest vindende klub for juniorer. Du kan se statistikken her. Desuden er det værd at bemærke, at Horsens er en Vest-klub, og den næstbedste klub fra Vest er Aalborg, der ligger på en 5. plads, med 3 guld og 2 bronze. Listen er generelt domineret af Øst-klubber, så det ser ud til, at Stig Michaelsen har fået kabalen til at gå op for sine juniorer. Vi ønsker Stig held og lykke i det kommende arbejde i Horsens Svømmeklub og til NJM i næste weekend. 

Se de seneste nyheder

23-03-2019 11:39:09

Der blev både udvekslet gode ideer og massevis af erfaringer, da Aalborg Svømmeklub holdt Åbent Hus fredag den 22. marts.

 
21-03-2019 18:03:49

Dansk Svømmeunion har indgået aftale om at holde Danish Open og DM Junior 2019 i Taastrup Svømmehal.

 
21-03-2019 11:03:19

Når Danish Open og DM Junior løber af stablen til april, bliver det et noget anderledes stævne end de foregående år.

 
20-03-2019 11:45:00

Årets Danish Open og DM Junior skal ikke afholdes på Bellahøj grundet fund af bakterier og skimmelsvamp.

 
19-03-2019 13:30:00

Dansk Svømmeunion inviterer til infomøder for nye svømmere med interesse for projektet.