Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

20
April
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Horsens er en klub i fremgang


08-12-2012:
Af: Anna Birkbak

Cheftræner Stig Michaelsen sætter ord på klubbens succesfulde DKM.


Det nyligt overståede DKM er først og fremmest klubbernes mesterskab. Det er her de bedste svømmere mødes på tværs af hele landet for at repræsentere deres klub. Efter mesterskabets afslutning udarbejdes ofte statistikker over, hvem der klarede sig bedst ud fra mange forskellige målestokke.

 

Da Stig Michaelsen, cheftræner i Horsens Svømmeklub, for 5 år siden var med klubben til DM, bestod holdet af 6 svømmere. Det er en enkelt svømmer færre end i år, men til gengæld havde klubben ingen deltagere med i finalerne. I år ser billedet anderledes ud: Hele 10 guld, 1 sølv og 1 bronze for juniorer, samt 1 sølv og 1 bronze for seniorer. Og oven i det – en ny dansk juniorrekord. Det er specielt Daniel Steen Andersen og Amalie Østrup, som har leveret de fremragende resultater. De er i øvrigt begge to udtaget til de Nordiske Juniormesterskaber i næste weekend, d. 14.-16. december i Vaasa i Findland.

 

Vi har spurgt Stig, hvad der kan skyldes denne succes.

 

Har I arbejdet for at udvikle klubben og svømmerne mere målrettet?

”Vi har gjort rigtig meget for, at svømmernes faste apparat har fungeret. De skal jo have nogle rammer, som skaber en tryghed for dem, så de får mest muligt ud af træningen og kan koncentrere sig om den. Forældrene er også inde i billedet her, de skal også føle tryghed på deres barns vegne. Svømning er svømning, det tager meget tid, og tingene skal gå op i en højere enhed.”

 

Det er specielt jeres junior-side, som har succes. Har I skelet til Aldersrelateret Træning?

”Det er klart, at vi har brugt ATK meget. Vi følge det jo også, fordi vi er en Tema Danmark-klub. Det er en fantastisk udviklingsmodel, så vores svømmere har haft lyst til at fortsætte deres udvikling i klubbens gode miljø.”

 

www.swimnews.dk har man udarbejdet en medaljestatistik fra DKM, og Horsens topper listen som mest vindende klub for juniorer. Du kan se statistikken her. Desuden er det værd at bemærke, at Horsens er en Vest-klub, og den næstbedste klub fra Vest er Aalborg, der ligger på en 5. plads, med 3 guld og 2 bronze. Listen er generelt domineret af Øst-klubber, så det ser ud til, at Stig Michaelsen har fået kabalen til at gå op for sine juniorer. Vi ønsker Stig held og lykke i det kommende arbejde i Horsens Svømmeklub og til NJM i næste weekend. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.